Yüzde 30 İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 30 İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2003 01:26

İkinci Başkan Hüsnü Güreli, ‘‘UEFA, kararın yanlış olduğunun farkında. Ayrıca Chelsea de İstanbul'da oynayabileceğini açıkladı. Ben, Spor Tahkim Mahkemesi'nin yüzde 30 bizim lehimize karar vereceğini düşünüyorum’’ dedi.

CAS'a başvurduk

Beşiktaş, bir yandan ligde mücadelesini verirken, diğer yandan Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea karşılaşmasıyla ilgili Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararını bekliyor. Siyah beyazlı kulübün ikinci başkanı Hüsnü Güreli, UEFA'nın Chelsea ile yapacakları maçı başka sahaya alma kararı sonrası CAS'a başvurduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Karar bugün

‘‘Yarın (bugün) akşama kadar bu konuyla ilgili karar belli olacak. Biz mahkemeye giderken bütün argümanlarımızı en güçlü şekilde ortaya koyduk. UEFA da kararın yanlış olduğunun farkında. Ayrıca Chelsea de İstanbul'da oynayabileceğini açıkladı. Ben, Spor Tahkim Mahkemesi'nin yüzde 30 bizim lehimize karar vereceğini düşünüyorum.’’

Alternatif Schalke

Spor Tahkim Mahkemesi'nin olumsuz bir karar vermesi durumunda Chelsea maçını başka bir sahada yapacaklarını kaydeden Güreli, ‘‘Bunun için de araştırmalar yaptık. Alman takımlarından Schalke 04'ün Arena Stadı'nda karar kıldık. Chelsea maçını bu statta oynamak istiyoruz. Alman kulübüyle de ön görüşmeleri yaptık’’ diye konuştu.

Maçlar Türkiye'de

UEFA Genel Sekreteri Gerard Aigner, ‘‘Biz sadece sağduyumuza kulak vererek bu kararı aldık. Türkiye'de üstüste gerçekleşen saldırılar bizi endişeye sürükledi ve maçları önce erteledik daha sonrada başka bir ülkeye aldık. UEFA açısından artık tehlike bittti. Türk takımları bundan sonraki Avrupa maçlarını kendi ülkelerinde oynayabilecekler’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!