Yüz germe ameliyatı sizi germesin

Yaşlanmanın yarattığı gerilime bir de kadınların yüz germe operasyonundan duydukları korku eklenince işler karışıyor. Hekimler, estetik olmak isteyen ama kulaktan dolma bilgiler yüzünden işin içinden çıkamayan birçok hastayla karşılaşıyor.

Haberin Devamı

Kadınlar, yüzlerinde vaktinden önce kırışıklıklar, sarkmalar oluşmaya başlayınca paniğe kapılıyor. Çünkü yoğun kırışıklıklar, derin çizgiler ve sarkmalarla deforme olan cilt, bazen kişiyi 15-20 yıl daha yaşlı gösterebiliyor. Bu gibi durumlarda dolgu işlemleri ve botoks gibi ameliyatsız tedaviler yeterli gelemeyebiliyor.
Yaşlanmanın yarattığı gerilime kadınların yüz germe operasyonundan duydukları korku da eklenince, işler karışıyor. Estetik olmak isteyen ancak cesaret edemeyen birçok kadınla karşılaşıyoruz. Oysa bilgi birikimi fazla, vizyon sahibi hekimler uyguladığı takdirde bu operasyondan korkulmasına gerek yok.
Yüz germe operasyonları, özellikle elmacık kemikleri, yanak, çene kenarları ve boyun kısımlarındaki sarkmaları gidermek, yüze daha genç ve enerjik bir görünüm kazandırmak amacıyla yapılıyor. Operasyon gerekliliÄŸini belirleyen en önemli faktör ise kiÅŸinin yaşı deÄŸil, yüzündeki sarkmaların ve yaÅŸlanma belirtilerinin derecesi.Â
Biz plastik cerrahi uzmanları, eskiden 55-60 yaş grubu hastalara bu operasyonu yaparken, artık söz konusu yaş dilimi 40’lara kadar inmiş durumda.
Birçok hastamız, yüz germe ameliyatından korktuklarını söylüyor, başka bir işlemle gençleşip gençleşemeyeceklerini öğrenmek istiyor. Biz de onlara gerçek anlamda yüz germe ameliyatına gereksinim duyan bir yüzü başka bir yöntemle tedavi etmenin mümkün olamayacağını anlatıyoruz.Yüzdeki sarkmaların derecesini değerlendirmek ve uygun tekniği belirlemek, plastik cerrahın deneyimi ile ilişkili bir durum.
Geçmiş yıllara göre yüz germe işleminde bazı değişiklikler söz konusu; sarkan dokuları eski tekniklerdeki gibi yanlara değil yukarıya, olması gereken yerlere taşımaya yönelik teknikler ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

YÜZ GERMEDEN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMELİ

Bu operasyonu geçirmeye hazırlanan kişilerin öncelikle genel sağlık sorunları olmamalı. Hipertansiyonu olanların tansiyonu kontrol altına alınmış olmalı. Ameliyattan en az 10 gün öncesinden Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli, düzenli olarak kullanılan vitamin, doğum kontrol hapları bırakılmalıdır.
Sigara konusu önemlidir. Çünkü sigara derinin kan dolaşımını ve yara iyileşmesini olumsuz etkiler.
Ne kadar önce bırakılırsa o kadar iyidir.  Ameliyata bir hafta kala alkol alımı da kesilmelidir. KaraciÄŸer fonksiyonlarını bozacak kadar yoÄŸun alkol alımı varsa, ameliyat ertelenmelidir.Â
Yüz germe operasyonları genel anestezi altında yapılıyor. Kullanılan tekniğe göre ameliyat süresi 2-5 saat sürüyor. Her ameliyat için geçerli olan riskleri bir kenara bırakırsak, yüz germe işlemi sonrası yüz derisinin altında kan toplanması olabilir; bu da küçük bir müdahale ile boşaltılabilir.
Altındaki dokulardan kaldırılmış olan yüz derisinin kan dolaşımında bozukluk olabilir. Çok radikal yüz germe tekniklerinde yüz sinirlerinde geçici veya kalıcı sorunlar yaşanabilir.
Sorunlar için cerrahlar gerekli önlemi almalı.

Haberin Devamı

TÜRK KADINLARI  ŞANSLI

Türk kadınlarının yüz germeye Avrupalı ve Amerikalı kadınlardan daha az ihtiyaç duymaları, cilt yapılarının daha yağlı ve kalın dokulu olmasından kaynaklanıyor. İnce ve açık tene sahip kişiler her zaman yağlı, koyu renk cilt yapısındakilerden daha kolay, erken ve hızlı yaşlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları