Yurtta kış

Güncelleme Tarihi:

Yurtta kış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 12:10

- Sivas'ta 921, Tunceli'de 251, Tokat'ta 233, Kırıkkale'de 163, Malatya'da 136, Elazığ'da 110, Kırşehir'de 77 ve Yozgat'ta 65 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor - Ekipler, kapalı yolları açmak için yoğun çaba sarf ediyor

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas'ta 921, Tunceli'de 251, Tokat'ta 233, Kırıkkale'de 163, Malatya'da 136, Elazığ'da 110, Kırşehir'de 77 ve Yozgat'ta 65 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Alınan bilgiye göre, Sivas merkez ilçede 22, Akıncılar'da 29, Altınyayla'da 12, Divriği'de 80, Doğanşar'da 26, Gemerek'te 27, Gölova'da 29, Gürün'de 60, Hafik'te 65, İmranlı'da 99, Kangal'da 100, Koyulhisar'da 39, Suşehri'nde 59, Şarkışla'da 83, Ulaş'ta 9, Yıldızeli'nde 48 ve Zara'da 134 olmak üzere 921 köy yolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, 32 greyder, 11 dozer, 32 destek aracı, 17 yükleyici, 6 kar bıçaklı kamyon, 3 rotatif ve 202 personelle yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

- Tunceli

Haberin Devamı

Tunceli'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 251 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olmaya devam ettiğini söyledi.

Ulaşıma kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Yıldırım, "İlimiz genelinde bugün 251 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. 8 karla mücadele ekibimiz çalışmalarını grup köy yolları ve hasta bulunan köylerin yollarında öncelikli olarak yürütüyor. Yer yer etkili olan tipi, karla mücadele çalışmalarımızı güçleştiriyor" dedi.

Yıldırım, vatandaşların acil durumlarda kendilerinden yardım talep edebileceğini söyledi.

- Tokat

Tokat'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 233 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat ve ilçelerinde kar yağışının dün öğleden sonra başladığını söyledi.

Yağışın ardından 233 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Gökçe, ekiplerin karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Gökçe, il merkezinde 15, Almus'ta 20, Artova'da 2, Başçiftlik'te 6, Erbaa'da 21, Zile'de 45, Niksar'da 36, Yeşilyurt'ta 10, Sulusaray'da 4, Pazar'da 3, Turhal'da 5 ve Reşadiye'de 66 köy yolunun ulaşıma açılması için 100 kişilik ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

Bu arada, Tokat-Sivas karayolunun Çamlıbel mevkisi ve Yatmış köyü yakınlarında tipi etkili oluyor.

Reşadiye ilçe merkezinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

- Kırıkkale

Kırıkkale'de kar yağışı nedeniyle merkez ilçede 7, Çelebi'de 12, Yahşihan'da 6, Balışeyh'de 23, Delice'de 37, Keskin'de 50, Bahşılı'da 4, Sulakyurt'ta 23, Karakeçili'de 1 olmak üzere 163 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, yolları ulaşıma açmak için 22 iş makinesi ve 17 personelle çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bugün de devam edeceğini belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

- Malatya

Haberin Devamı

Malatya ve ilçelerinde kar ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor.

Akçadağ'da 18, Arapgir ve Hekimhan'da 19'ar, Arguvan'da 8, Battalgazi'de 6, Darende'de 12, Doğanşehir'de 14, Doğanyol ve Kale'de 7'şer, Kuluncak'ta 4, Pütürge'de 14, Yazıhan ve Yeşilyurt'ta da 4'er olmak üzere kırsal kesimdeki 136 mahallenin yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı 75 ekip, kapanan mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin gece boyunca yol açma çalışmaları yaptığı kırsal kesimlerde Darende ve Pütürge ilçelerinde beşer olmak üzere 10 mahallenin yolunun ulaşıma açıldığı öğrenildi.

Yoğun kar yağışı ve tipinin açılan yolların tekrar kapanmasına neden olduğu, bu nedenle yol açma çalışmaların yavaş ilerlediği kaydedildi.

- Elazığ

Haberin Devamı

Elazığ'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 110 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Elazığ İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Karakoçan'da 28, Sivrice'de 21, Palu'da 20, Maden'de 19, Kovancılar'da 9, Keban'da 9, Alacakaya'da 2 ve merkez ilçede 2 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Yoğun kar yağışı ve tipinin köylere ulaşımı güçleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Karla Mücadele Koordinasyon Birimi 66 araç ve 75 personelle çalışmaları aralıksız sürdürmektedir. Ekiplerimiz hava koşulları elverdiği ve tipi olmadığı sürece 24 saat esasıyla çalışarak kapalı köy yollarımızı en kısa zamanda ulaşıma açacaktır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok yerleşim birimine elektrik verilemediği bildirildi.

Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (EDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve beraberinde oluşan kuvvetli rüzgara bağlı olarak dağıtım şebekesinde ciddi hasar oluştuğu belirtildi.

Şirket bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu ve gelişmelerin anlık takip edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm ekiplerimiz arızaların giderilmesi için seferber edilmiştir ancak hasar oluşan bazı bölgelere halen ulaşım sağlanamamaktadır. Bu nedenle Malatya'nın Pütürge, Bingöl'ün Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçeleri ile Servi beldesi, Tunceli'nin Pertek, Nazımiye, Ovacık, Hozat ve Çemişgezek ilçe merkezleri ve bağlı köylere elektrik verilememektedir. Ulaşım sağlanan bölgelerde onarım çalışmaları hızla yürütülmekte olup, kesinti olan bölgelere mümkün olan en kısa sürede elektrik verilecektir."

Bu arada, Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı yaklaşık 30 köyde de olumsuz hava koşulları nedeniyle 24 saattir elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.

-Kırşehir

Kırşehir'de kar yağışı nedeniyle 77 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kaman'da 40, Çiçekdağı'nda 20, Akçakent'te 11, Akpınar'da 4 ve Mucur ilçesinde 2 olmak üzere 77 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Aydoğan, ekiplerin 8 greyder, 6 kar makinesi, 2 kepçe ve 1 dozerle yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

- Yozgat

Yozgat'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 65 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat ve ilçelerinde kar yağışının 3 gündür aralıklarla devam ettiğini söyledi.

Kar yağışı ve tipinin ardından Çekerek'te 8, Çayıralan'da 1 ve Akdağmadeni'nde 56 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Yanık, ekiplerin karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!