Yurtta kış

Güncelleme Tarihi:

Yurtta kış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 14:13

- Tunceli-Ovacık karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı - Karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor - Malatya'da kırsal kesimdeki 81 mahallenin yolu ulaşıma kapandı

Haberin Devamı

TUNCELİ/MALATYA (AA) - Tunceli-Ovacık karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Tunceli-Ovacık karayolunun Aşağıtorunoba mevkisine çığ düştü.

Çığ düşmesi sonucu karayolu ulaşıma kapandı. Güzergahı kullanan sürücüler, yolun ulaşıma açılmasını bekliyor.

Tunceli'de toptancıda çalışan Volkan Yeşilgöz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ovacık yönüne seyir halindeyken araçlarının biraz ilerisine 2 kez çığ düştüğünü söyledi.

Yeşilgöz, aracı hemen geri çektiklerini belirterek, "Beklemedeyiz. Aşağıtorunoba'da yol çalışması devam ediyor. Yaklaşık 45 dakikadır buradayız" dedi.

Yolda kalan sürücülerden Zeki Şaroğlu ise "Tunceli'den Ovacık'a gidiyorduk. Virajı dönmemizle çığın düşmesi bir oldu, frene zor bastık. Biraz ileride olsaydık çığ üzerimize gelebilirdi. Daha sonra ikinci çığ düştü. Ucuz atlattık diyebilirim" ifadelerini kullandı.

- Yol açma çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü 86. Şube Şefi Aydoğan Ergün, Tunceli-Ovacık karayolunun saat 02.00'de çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandığını belirterek, "Ovacık tarafından kepçe ve greyderle, Tunceli tarafından da bir yükleyiciyle çığ gelen bölgelere müdahale edilmeye çalışıldı" dedi.

Karşılar Karakolu ve Aşağıtorunoba arasında 13 bölgede kar kayması olduğunu dile getiren Ergün, "Yağışın devam etmesi nedeniyle açtığımız yerlerde tekrar çığ geldiği görülmüştür. Hem Tunceli tarafından hem Ovacık tarafından çalışmalar kesintisiz devam etmektedir. İl genelinde 9 yükleyici, 12 greyder ve yaklaşık 20 bıçaklı kamyonla kar mücadelesi yapılmaktadır" diye konuştu.

- Malatya'da 81 yerleşim yerinin yolu kapandı

Malatya'da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 81 yerleşim yerinin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Malatya merkezde 2, Akçadağ'da 17, Arapgir'de 14, Arguvan'da 4, Darende'de 8, Doğanyol'da 3, Hekimhan'da 19, Kuluncak'ta 4, Pütürge'de 2, Yazıhan'da 4 ve Yeşilyurt'ta 4 olmak üzere kırsal kesimdeki 81 mahallenin yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesince 57'si merkezde, 18'i ilçelerde olmak üzere 75 karla mücadele ekibi oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, ekiplerin bir kar savurma makinesi, 11 dozer, 21 greyder, 4 yükleyici, bir kamyon ve 8 servis aracıyla kapalı yolları ulaşıma açmaya çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada, Yeşilyurt, Pütürge ve Arapgir'in yüksek kesimlerinde etkili olan tipi nedeniyle karla mücadele çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!