YüreÄŸimiz yeter

Güncelleme Tarihi:

Yüreğimiz yeter
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 00:00

Tarihi maçta Viyana’daki final vizesinin imkansız olmadığı görüşünde birleşen yazarlarımız, eksiklerimizin fazlalığının Panzer’e karşı Basel’deki sınavda oyun yapımızı etkilemeyeceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

AVRUPA Şampiyonası’nda bir ilki gerçekleştirerek yarı finale adını yazdıran ay yıldızlı ekibimiz gözünü Almanya maçına çevirirken, Hürriyet yazarları da tarihi sınavı masaya yatırdı. Hırvatistan’ı eleyip tarihi bir başarıya imza atan millilerin sakatlar ve cezalıların çokluğuna rağmen, şampiyonluğun büyük favorisi Almanya önünde yine mücadeleci futbolundan ödün vermeyeceği fikrinde birleşildi.

Bugüne kadar bu felsefeyle maçları mucizevi şekilde çevirmemizin de Almanya sınavında bizim için büyük moral olacağı söylendi.

Panzerlerin, turnuvanın en disiplinli takımı konumunda bulunduğu belirtilirken, bizim de her şeye rağmen yüreğimizi ortaya koyarak savaşmamızın büyük silahımız olduğu, bunun da karşılığını bir kez daha alacağımız öne sürüldü. Almanya’nın hücum gücü etkinliğiyle sonuca gitmesine rağmen, oyun içinde futbolcularının çabuk sinirlendiği, bunun da maçın bazı bölümlerinde kontrolü lehimize çevirebilmek için önemli bir faktör olduğu fikri savunulurken, yazarlarımız Viyana vizesi için iki takımın kıyasıya bir mücadele vereceğini ve millilerin asla ve asla kolay pes etmeyeceğini söyledi.

Esat YILMAER

Hırvat maçından daha zor olmayacak

TÜRK Milli Takımı sayın Fatih Terim’in de söylediği gibi her zaman sahaya 11 kişi çıkar. Dolayısıyla bu önemli maçta şu eksik, bu eksik demenin pek yararı yok. Biz, maçlarımızın hemen hemen tümünü istediğimiz kadronun dışında oynadık. Ama, mücadeleyi bırakmayan, pes etmeyen ve inançlı oyunumuzla bu noktaya kadar gelmeyi başardık. İnanıyorum ki, Almanya maçı Hırvatistan maçından daha zor olmayacak. Almanlar, belli bir disiplin ve şablon içinde oynuyorlar. Yaratıcı oyuncusu daha çok olan her takım Almanya’yı bozabilir. Hırvatların yaptığını neden biz yapmayalım.

Haberin Devamı
      Â

Korkut GÖZE

Canını almadan yenemezsin

SEVGİLİ Terim, göğsünde ay ve yıldız taşıyan 11 sağlıklı genci bir araya getirebilirse, bu mucize çocuklardan herşey beklenir. Çok isterdim... Arda’lı, Tuncay’lı, Servet’li, Nihat’lı, Emre’li bir kadro ile oynamayı. Yine de duygularım kalemime hükmediyor. Ve beni yazmaya zorluyor. Canını almadan bu takımı yenemezsin. Son dakikaya kadar bekleyeceğim. Son dakikada olmazsa, son saniyede yeni bir sevinçle ayağa fırlayacağım. Türkiye finalde... Buna ister mucize deyin, ister doğanın gücü, ister bizimkilerin balı. Bu takıma inanıyorum ve seviyorum.

Can BARTU

Gönderilenleri arar olduk


FUTBOL bu, hiçbir şey belli olmaz. Ancak, eksiğimiz çok. Almanya karşısında pek fazla şansımız yok. Yine de bir tesellimiz var. İyi oynarsınız, kötü oynarsınız bunlar ayrı şeyler. Bir yerde şans da yanınızda olacak. Bence millilerin final şansı yüzde 20. Şimdi oturmuş ağlıyorlar, "14 futbolcumuz kaldı" diye. Fatih Terim kadroya yanlış isimleri çağırdı. Tedavi ettiririz diye sakat oyuncuları götürdü. Demek ki teşhislerini yanlış koymuşuz. Sakatları kadroda tutarken Yıldıray, Halil gibi sağlam oyuncuları evlerine gönderdik. Tuncay ve Arda’nın yokluğunu bu maçta hissedeceğiz.

Erman TOROÄžLU

O ruh gelmezse sonumuz meçhul

MİLLİLER, öyle bir turnuva oynuyor ki, verileri bilgisayarlara versen onu parçalıyor veya bozuyorlar. Bilgisayarlar, bilgisayar olalı böyle virüs görmedi. Eksiklere rağmen "Kalan sağlar bizimdir" diye sahaya çıkacaklar ve "Vatan, millet, Sakarya" oynayacaklar. Disiplinli bir ülke olduğumuz söylenemez. Maalesef turnuvanın en disiplinli takımıyla oynayacağız. Hani var ya, "Ey ruh beni duyuyorsan gel, yoksa durumlar kel" diye. O gelirse ne olur? Son üç maç gibi olur. Duymaz gelmezse ne olur? Onu düşünmek dahi istemiyorum.

İlhan SÖYLER

Bu takım asla pes etmez


YENİ nesil mantar gibi türedi. Tuncay, Nihat, Sabri ve Arda gibi futbolcuların meyvesini aldık. "Yabancılarla, bizim aramızda fark" yok diyerek bugünlere geldiler. Ürkek olan futbolumuza, diriliş getirdiler. Beyinleri ve ayakları bütün oldu. Avrupa’ya değil, dünyaya kafa tutacak bir nesil var. Bu günlerde, "Yerli malı, yurdun malı" sloganı geçerli. Almanya karşısında futbolcularımıza güvenim tam. Çünkü; onlar bugünün doğuştan yetenekli, rekabetçi, yaratıcı, özgür futbolcuları. Böyle bir takım, pes eder mi? Biz, Viyana’da final oynayacağız. Bu böyle biline...

Altan TANRIKULU

Almanların silahı ölü toplar


ALMAN takımının en önemli silahı duran top organizasyonları. Ballack, Klose, M.Gomez, Metzelder gibi uzunları çok tehlikeli. Mümkün olduğu kadar kaleye yakın mesafede faul yapmamalıyız. Bunun dışında orta alanı da iyi kontrol etmeliyiz. Çünkü o bölgeyi boş bulurlarsa oyunu kontrol ediyorlar. Aurelio maç boyu hiç oynamayıp sadece Ballack’ı etkisiz hale getirse Almanlar’ın gücü iyice azalır. Ayrıca çok zor sinirlenen bir takım. Biz ise kolay kart görüyoruz. Oyunu mümkün olduğu kadar hızlı ve kanatlardan oynamalıyız.

Kanat ATKAYA

11 oyuncu, 3 yedek bize yeter de artar


TÜRKİYE bu turnuvada futbol gerçeklerinin, genel geçer kuralların, yaygın inanışların boş olduğunu gösteren bir performans gösterdi ve göstermekte. Bize de göğsümüzü gururla şişirip, hava atmak düştü şimdiye kadar. Bu takım, turnuvaya giderken tek beklentim sonuna kadar mücadele ettiklerini görmekti. Şu ana kadar bunu fazlasıyla gösterdiler. Almanya maçında sahada 11 oyuncu, kulübede de 3 yedek olacak. Yeter de artar bile. Türkiye içinde bulunduğu şartları gayet iyi kavramış vaziyette. Bu da bence yarın en büyük avantajımız olacaktır.

Ercan SAATÇİ

Rahat olmak da stres de yanlış


AY yıldızlı ekibimizin Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı maçlarda gördük ki, bu A Milli Takım her şeyi yapabilir. Ben bu turnuvada şans faktörünün bizim yanımızda olduğuna artık fazlasıyla inanmış durumdayım. Kadrodaki sakat oyuncuların veya cezalı futbolcuların fazlalığının bulunması bizleri çok fazla etkilemeyecektir. Sonuçta sahaya Türk Milli Takımı bir şekilde çıkacak ve mücadelesini verecek. Ama geride bıraktığımız maçlarda son dakikalarda aldığımız sonuçları düşünerek, zorlu Almanya maçı öncesi rahatlamak ya da stres içine girmenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!