Yumruğum cebimde

Güncelleme Tarihi:

Yumruğum cebimde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rüştü 5 yıldır yapmadığı şovunu şampiyonluğa saklıyor.

Erken yaşta kaptanlık onuruna ulaştığından sorumluluğu gereği yumruk şov yapmadığını anlatan Fenerbahçe kalecisi Rüştü Rençber, ‘‘Sezon sonunda şampiyon olduğumuz gün yumruğumu havaya kaldıracağım’’ dedi.

SORU VE SAVUNMA

F.Bahçe ve Milli Takımın başarılı kalecisi Rüştü Rençber ile enine boyuna bir röportaj yaptık... Basit ama anlamlı bir soruyla başladık... Son maçlarda kötü goller yediği için eleştiri toplayan Rüştü'ye ‘‘Sen kötü kaleci misin?’’ dedik. İyi ki sormuşuz, sanki bu soruyu bekliyormuş gibi Rüştü hemen savunmaya geçti ve başladı konuşmaya.

SİZ KARAR VERİN

İşte buna cevap veririm. Anlatacaklarımı iyi dinle ve sen karar ver abi deyip devam etti: 22 yaşında Fenerbahçe'nin kalecisi ve kaptanı olacaksın. 5 yıl milli takımda görev yapacaksın. İki kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na giden Milli takımın kalesini koruyacaksın. Sakatlık haricinde bir kez bile kulübede oturmayacaksın. Her teknik adamın da güvendiği isim olacaksın.

YALNIZ BİR ADAM

Rüştü sanki doluydu... Konuşmasına heyecan içinde devam ediyor ve eleştirilere de kendince cevap vermeya çalışıyordu: 7.32'lik eni, 2.40'lık boyu olan kalede yalnız bir adamsın. Her açıya koşacak, her forvete göğsünü siper edeceksin. Mükemmel kurtarışlar yapacak, yediğin gollerle ön plana çıkacaksın. Yok arkadaş böyle eleştiri olmaz.

BARDAĞI TAŞIRDI

Sorulara devam ediyoruz, Rüştü ise içtenlikle cevap veriyordu. Şimdi soruları bir kenara bırakıp, Rüştü'nün söylediklerini aynen kaleme alalım. Kaptanlık meselesi hep yazıldı çizildi. Ben Fenerbahçe'de erken yaşta sorumluluk aldım. Bunu da onurumla sürdürdüm. Ama çok yıprandım. Geçen yılki saldırı bardağı taşıran son damla oldu.

TAŞIYAMAZDIM

Saldırı bana değil, F.Bahçe'ye yapılmıştı. Kaptanlık zedelenmişti. Bu şartlar altında psikolojik olarak onu taşıyamazdım. Konumum gereği hiç bir maçta seyircinin ‘‘Yumruk şov’’ isteğine cevap veremedim. 5 yıldır bir kez dahi yumruğumu havaya kaldırmadım. Ama yumruğum cebimde. Sezon sonunu bekliyorum, şampiyon olduğumuz gün yumruğumu havaya kaldıracağım.

MESLEĞİME AŞIĞIM

Kinci değilim. Saldırı olayını ertesi gün unuttum. Hiç bir zaman sahaya taşımadım. Olaydan bir sonraki maçta Samsunspor karşısında sahanın yıldızı ben oldum. F.Bahçe benim için bir aşk, bir tutku, bir yaşam biçimi. Mesleğime aşığım. Duygusal olsam, bunalıma girer ve mesleğimde başarısız olurdum.

NEDEN DÖNÜYORLAR

Avrupa benim için hep bir hayal. Ama sırf Avrupa'ya gitmek için gitmem. Gidip dönenlere anlam veremiyorum. Sanki sadece kendileri için gidiyorlar. Bizler teklif alıp gittiğimizde ülkemiz için mücadele etmeliyiz. Yılmadan, Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmeliyiz.

BİR ANI

Alpay'ın gizli nikahı

Makedonya ile İstanbul'da milli maç yapıyorduk. Takım arkadaşım Alpay 10 dakikada bir yanıma geliyor ‘‘Tamam mı? yarın geliyorsun değil mi?’’ diyor ben de ‘‘Tamam’’ diyordum. Alpay'ın ertesi gün Cansel ile gizli nikahı vardı. Oğuz abi ile ben nikah şahidi olacaktık. Ama ertesi gün bir aksilik çıktı ve ben söz verdiğim halde nikah şahitliği yapamadım.

Sakatlık alarmı

Düz koşu yaptılar Fenerbahçe'de yarın oynanacak derbi öncesi sakatlık alarmı var. Hafta başından beri düzenli idmana çıkmayan Rapaiç, Andersson ve Lazetiç'in durumu bu akşam yapılacak idmanda belli olacak. Doktorlar bu üç oyuncunun forma giymesi için yoğun çaba harcıyor.

Bol şut çalıştılar Basına kapalı olarak dün yapılan antrenmana ishal olan Rüştü'nün yanı sıra hastalığı nedeniyle Serhat ile hafif ağrısı bulunan Revivo katılmadı. Mustafa Denizli, yaklaşık bir saat süren idmanda bol bol şut çalıştırdı. Sarı lacivertli takımın 10 bekar futbolcusu bu akşam kampa giriyor.

Rüştü'nün gözünde yabancılar

Yabancı futbolcuların takıma çabuk uyum sağladığını söyleyen Rüştü, antrenmanlarda bu arkadaşlarını nasıl çağırdıklarını ve lakaplarını söyledi.

Andersson: Kulemiz

Rapaiç: Profesör

Baliç: Hırs küpü

Lazetiç: Maskotumuz

Revivo: Sessiz beyin

Uche: Şarap gibi

Zoran: Şakacı

Mişko: Tecrübeli

Johnson: Gündüz Fener'i

LİG KARNESİ

SEZON MAÇ GOL

1994-95 9 7

1995-96 29 13

1996-97 27 20

1997-98 33 35

1998-99 30 23

1999-00 25 31

2000-01 13 17

TOPLAM 166 146

NOT: 51 kez A milli oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!