Yüksekteki kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Yüksekteki kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2001 00:00


Türkiye'den 5 kadın dünyanın en yüksek zirvesi Everest'e tırmanmaya hazırlanıyor. Burçak Özoğlu, Meltem Çolak, Eylem Elif Koç, Suna Yılmaz ve Gülay Ünal, antreman ve hazırlık tırmanışlarının ardından 2002 yılının yaz ayında Everest'e tırmanacak.

Ekibin hedefi "Everest'e Türkiye'den İlk Kadın Tırmanışı" adını verdikleri projeyle Türkiye'nin adını uluslararası alanda duyurmak.
Kadın dağcılar, projelerini duyurmak amacıyla hazırladıkları internet sitesinde amaçlarını şöyle anlatıyorlar:

"Bu tırmanış 21. Yüzyılın ilk yıllarında ülkemizi uluslararası alanda önemli bir başarıyla duyuracak kalıcı bir armağan olacaktır. Everest tırmanışları literatürü, tüm katılımcıların aynı ülkeden olduğu ulusal ekspedisyonları belgelemektedir. Türkiye ise, çok uygun bir coğrafyaya ve yetenekli sporculara sahip olmasına rağmen henüz bu literatürde yerini alamamıştır.

Hedefimiz ilk ulusal ekspedisyonu ve Türkiye'den ilk kadın tırmanışını aynı etkinlikle gerçekleştirmektir. Ülkemizin, 21. yüzyıla böyle bir başarıyla girmeyi hakkettiğine inanıyoruz. Projenin iddiasının büyüklüğü, gerçekleştirilmesi için gerekli emeğin,bilginin ve deneyimin de aynı oranda büyük olmasını gerektirmekte.

Bunun için dağcılık sporu açısından üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Everest tırmanışının, sportif anlayışla ve ekip ruhuylagerçekleşebilmesi için gerekli bilgi, beceri ve deneyime sahip bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. "

Kadın dağcılar Everest tırmanışı için takım şehir antrenmanlarının yanı sıra, bir hazırlık tırmanışı yapacak. Tırmanış hazırlığı için yüksekliği ve teknik zorluğu düşünülerek Kırgızistan'daki Tien Shan dağları seçilmiş. Dağcılar 2001 Temmuz-Ağustos döneminde yapacakları antremanın ardından 2002 yılının yaz aylarında da Everest'e tırmanacaklar.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!