Yüksekova'da köy ilkokulunda drama ve zeka sınıfı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yüksekovada köy ilkokulunda drama ve zeka sınıfı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 12:59

Yüksekova'da köy ilkokulunda drama ve zeka sınıfı açıldı

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)-HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde, köy ilkokulunda, ilkokul öğrencilerinin yararlanabileceği sosyal aktivite, drama ve zeka sınıfı hizmete açıldı.

Yüksekova ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Beldesine bağlı Ünlüce Mahlllesi'ndeki ilkokulda, öğrencilerin yararlanabileceği sosyal aktivite, drama ve zeka sınıfı hizmete açıldı. Açılışa,Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Şube Müdürü Sabah Saklı, Serdal Elmacı, Büyükçiftlik Beldesi Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Eyyüp Yılmaz, Topçu Batarya Subayı Ömer Akbıyık, öğretmenler ve veliler katıldı.

Anaokul Müdürü Aylin Kutlu,açılan drama ve zeka sınıfı sayesinde okuldaki öğrencilerin stres  atabileceğini belirterek," Kış mevsiminde burası kar altında kalıyor. Çocuklar enerjilerini  atamıyorlar,  motive olamıyorlar derslere. Bu nedenle böyle bir sınıf açtık.En azından ders saatleri dışında drama ve zeka oyunları oynayarak stres atabilekler.Bu konuda bizlere destek veren ilçe Müdürü ve İş Adamı Yıldırım Örnek'e sonsuz teşekkür ediyoruz. "dedi.
 
Okula destek sunan İş adamı Yıldırım Örnek ise,eğitime katkı yapmanın en güzel hizmet olduğunu ifade ederek,"Eğitimde katkıda bulunmak bunu bir vefa olarak, minnet olarak ta görmüyorum. Bunu yapmak hepimizin vatandaşlık görevlerimizdir. Güçlü bir devlet, güçlü bir ülke bunun temel taşları eğitimden geçer. Eğitimin sadece öğretmenlerden, milli eğitimden beklememek lazım. Veliler olarak da, hepimizin elimizi taşın altına bırakmamız gerekir.“ diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!