Yüksek hızlı inceleme

Güncelleme Tarihi:

Yüksek hızlı inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 15:52

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, incelemelerde bulunduğu Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı Elmadağ şantiyesinde, “Amacımız 11 saatlik bir seyahat süresini 2 saate indirmek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara- Sivas hızlı treninin 405 kilometrelik bir mesafeye sahip olduğunu belirten Bakan Arslan, özetle şunları söyledi:
“Yaklaşık 11 saatlik bir seyahat süresini amacımız 2 saate indirmek ve insanımızın hayatını kolaylaştırmak, zamandan tasarruf etmek, yakıttan tasarruf etmek. Bu 405 kilometrelik güzergâhın tamamının alt yapısında şuan çalışıyoruz.

YÜZDE 70 İLERLEME

7 etapta ihale ettik. Ortalama yüzde 70 ilerleme sağlamış durumdayız. Yine şuan bulunduğumuz yer özellikle Elmadağ-Kırıkkale arası 4 tane büyük viyadüğümüz var. En büyüğü bin 800 metre uzunluğunda olmak üzere toplam 6 bin 200 metrelik 4 viyadüğümüz var. Bu viyadükler özellikle ayak açıklıkları veya kolon açıklıkları arası 90 metre. En yükseğinin yüksekliği ray kolunu düşünürseniz 94 metre, ki demiryolu sektöründeki Türkiye'deki en büyük ayak açıklığı ve ray yüksekliği olacak.”

Haberin Devamı

YERKÖY İHALESİ EKİMDE

Ankara-Yerköy arasında ise ihale hazırlığı yaptıklarını belirten Arslan, “Bu ay içinde onun da ihalesini yapmış olacağız. Ekim ayının 2'nci yarısında da Ankara-Yerköy yapısının üst yapı ve elektromekanik ihalesini yapmış olacağız. Ankara-Sivas arasında başlanmamış, el atılmamış herhangi bir kısım kalmadı. 2018'in 2'nci yarısında Ankara-Sivas yüksek hızlı trenini Ankara-İstanbul'a bağlamış olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!