Yük kanat oyuncularında

Güncelleme Tarihi:

Yük kanat oyuncularında
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 04, 2011 13:02

Geçen hafta kazandığı Trabzonspor maçı ile ligi yeniden başlatan Fenerbahçe Hikmet Karaman’ın gelişi sonrası büyük takımların adeta korkulu rüyası haline gelen Manisaspor ile geçen haftanın anlam kazanabilmesi açısından çok önemli bir müsabaka oynayacak.

Haberin Devamı

Taraftarının büyük desteÄŸi yanında Trabzonspor’un da psikolojik olarak iyi hazırlanamadığı maçta Fenerbahçe sahada yer alan tüm oyuncularının Alex dahil gösterdiÄŸi mücadele sonrası galip gelmiÅŸti. Manisaspor maçı için akıllara gelen ilk soru Fenerbahçe’nin saha içerisinde aynı ciddiyeti gösterip göster(e)meyeceÄŸi . Hafta içerisinde Aykut Kocaman’ın demeçleri her ne kadar aynı ciddiyet ile maça çıkılacağı yönünde olsa da , milyon dolarlık prim ve prim sonrası özellikle yabancı futbolcuların verilen prime gösterdiÄŸi ÅŸaÅŸkınlık ifadeleri Aykut Kocaman’ın demeçlerinin önüne geçmiÅŸ durumda.Takım kurgusunda baÅŸrol oynayan Gökhan Gönül’ün cezası yanında Selçuk’un gördüğü kırmızı kart , özellikle geçen hafta en verimli oyununu ortaya koyan Mehmet Topuz’unÂsaha içerisindeki mevkiisinde deÄŸiÅŸiklikÂgetireceÄŸi  gibi Aykut Kocaman’ın da geçen haftaki kurguda zorunlu deÄŸiÅŸikliÄŸe gitmesine sebep olacak. Yeni transfer!

 

Haberin Devamı

Dos Santos ileÂsol kanatta uyum problemi yaÅŸamayan Dia’nın Mehmet Topuz’un yerine geçmesi halinde Aykut Kocaman’ın sol önÂtercihi maçın gidiÅŸatında önemli rol oynayacaktır . Sakatlığı yeteneklerinin önüne geçen Özer veyaÂoyun kurgusuna adapte olmakta sıkıntı çeken Stoch arasında Aykut Kocaman’ın tercihini Stoch’tan yana kullanacağını tahmin ediyorum. Stoch kanat oyuncuları ile hücuma zenginlik kazandıran takımlara karşı savunma zaafı gösterse de hücum gücü olarak bu tarz takımların başını maç içerisinde tekniÄŸi ve içeri kat ederek oynaması sebebiyle aÄŸrıtabilecek kapasitede bir oyuncu. Aynı zamanda Manisaspor’un Hikmet Karaman ile puan kaybı yaÅŸadığı maçlar dikkatle incelenirse yenilen gol ve/veya gollerde kanat savunmasında yaÅŸanan kademe hatalarının ön plana çıktığı görülecekÂ, devre arasında geçen senenin maç trafiÄŸi yorgunluÄŸunu üzerinden atan Stoch’un geri dönüşü de Fenerbahçe adına büyük kazanç olacaktır.

 

Bu aradaÂHikmet Karaman’ınÂÖmer Aysan’ın önünde hangi oyuncuyu oynatacağı da en az Stoch’un varlığı kadar önem kazanmakta. YiÄŸit Ä°smail’in giderek artan formu Hikmet Karaman’ın  maça bu oyuncu ile baÅŸlayacağını gösterse dahi Hikmet Karaman’ın sürprizlere açık bir teknik adam olduÄŸunu ,  oyuna Isaac ile baÅŸlayıp olası bir üstünlük saÄŸlanması  durumunda YiÄŸit’i  oyuna alıp yüklenen rakibe karşı hızlı hücumlarla gol bulmayı amaçlayabileceÄŸini de unutmamak gerekiyor. Manisaspor stoperleri Dixon ve Kalabane ‘nin standart takımlara karşı uyum içerisinde oynasalar  da statik oynamayan ve sürekli yer deÄŸiÅŸtiren hücumculara karşı bariz hatalar yapmaları  , kanat oyuncularının kademesine sızan rakibin çizgiye inerek yaptığı ortalarda yapılan adam paylaÅŸma hataları , sahaya Dia – Stoch – Niang ve Alex ile forveti ile çıkacak Fenerbahçe’nin bir adım önde olduÄŸunun da bir göstergesi olmakla beraber maçın kaderininÂbir bakıma Ä°lker Avcıbay’ın ellerinde olduÄŸunun göstergesi.

Ilgaz Çınar'ın analizi
hurriyet.com.tr

 

Haberin Devamı

Özellikle yan toplarda ve kaleyi bir libero gibi terk etmesi gerektiği durumlarda sıkıntılar  yaşayan İlker maçın sonucuna her iki takım içinde doğrudan etki edebilecek ilk oyuncu olarak göze çarpmakta. Manisaspor’un yaşayabileceği bu sıkıntıya son haftalarda duran topları yine etkili kullanmaya başlayan Alex’le beraber  Dia ve Stoch’u da eklersek maçın sonucu hakkında bir öngörüye rahatlıkla sahip olabiliyoruz. Manisaspor’un saha içerisindeki avantajı ise Gökhan Gönül’ün yerine oynayacağını düşünülen Bekir İrtegün’ün o mevkide yaşayacağı sıkıntılar olacaktır. Stoper özelliklerine sahip bu oyuncu doğası gereği sağ bek oynadığı maçlarda bile içeri gömülerek stoperleri sıkıştırdığı için ciddi açıklar vermekte. Karşısında oynayan Simpson arkasındaki Eren’den yeterli desteği alırsa Bekir karşısında üstünlük sağlayacağı gibi , Dia’nın hücum aksiyonlarında da etkinliği yitirmesini sağlayacak ve Fenerbahçe’nin en azından bir kanadını etkisiz hale getirecektir.

Haberin Devamı

 

Dikkat edilmesi gerekenler

 

Maç orta alana sıkışırsa özellikle Mehmet Topuz ve Mehmet Güven’in  atacağı sert şutlar

 

Simpson’un taşıyacağı toplarda Fenerbahçe stoperlerinin adam paylaşımı

 

Dos Santos’un ileri çıktığı zamanlar bırakacağı boşluk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!