YTB ve ESOGÜ'den ortak bilgilendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

YTB ve ESOGÜden ortak bilgilendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 15:58

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü, lisans üstü öğrencilere yönelik Türkiye Bursları ile ilgili ortak bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, toplantıda bir konuşma yapan YTB Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Türkiye'de verilen burslar hakkında bilgi verdi.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) hedefleri arasında yer alan yüksek öğretimde uluslararasılaşmanın, bir boyutunun da uluslararası öğrenci sayısını artırmak olduğunu bildiren Köse, Türkiye burslarının söz konusu sayıyı artırmada tetikleyici bir unsur olduğunu ifade etti.

Bu doğrultuda yürüttükleri çalışmalarla, 2012 yılında 26 bin olan uluslararası öğrenci sayısını, 15 bini burslu olmak üzere 70 bine yükselttiklerini aktaran Köse, 90 ülkede mülakat yaptıklarını, öğrenci kabulünde öğrencinin akademik kapasitesi ve vizyonunun yanı sıra Türkiye'ye sağlayacağı katkının dikkate alındığını kaydetti.

Haberin Devamı

Yapılan ortak açıklamada toplantının Türkiye bursları ile ilgili bilgilendirme yapılmasının yanı sıra beklenti, görüş ve hedeflerin paylaşılması açısından da faydalı olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!