Yozgat'ta 700 fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta 700 fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 10:00

Yozgat'ta 700 fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

Halit YILMAZ/YOZGAT (DHA) - YOZGAT Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yukarı Nohutlu Mahallesi Erkoç Tepe mevkiinde 700 adet fidan dikimi yapıldı. 
Yozgat’ta 600 dekarlık alanda gerçekleştirilen fidan dikim programına Vali Kemal Yurtnaç ve Vali yardımcıları Şükrü Çakır, Adem Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve kurum müdürleri katıldı.  Düzenlenen etkinlikte fidanlar toprakla buluştu ve fidanlara can suyu verildi.
Yozgat’ta her yıl 5 milyon fidan dikildiğini hatırlatan Vali Yurtnaç yaptığı açıklamada, “Erkoç Tepesi 600 dekar bir yer. Buraya şu anda 700 fidan dikiliyor. Biz başlangıç yapalım istedik. Yozgat’tan ziyade iç Anadolu Bölgesi’nin geneli itibariyle bozkır bir görüntüsü var. Yozgat’ta her sene fidan dikimini artırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Nasıl Yozgat’ın Çamlığı varsa ve burada büyük bir ormanlık alan varsa, bu yamaçlarda da büyük ormanlık alanlar olabilir. Toprağı çok uygun. Bu konu da herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Yakın bir zamanda da öğrencilerimizle yüklü bir miktarda fidan dikme merasimi yapacağız” dedi.  
Vali Yurtnaç, Yozgat’ta yeşil alanları artırmak için Orman İşletme Müdürlüğü ile de planlı bir şekilde çalıştıklarını da söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!