Yozgat bağcılıkta marka olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

Yozgat bağcılıkta marka olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 11:52

Yozgat bağcılıkta marka olma yolunda

Haberin Devamı

Halit YILMAZ (Yozgat) (DHA)-YOZGAT Valiliği, İl Özel İdaresi, AR-GE projeleri kapsamında desteklenen, Yozgat Bağcılığını Geliştirme Projesi ile kurulan Aşılı Asma Fidan Üretim Ünitelerinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 
Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hanife Mut, “Ziraat Fakültesi kurulduğu günden itibaren tarım sektörünün beklentilerine uygun olarak eğitim veren, ilimiz çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bilgiler üreten genç ve dinamik bir fakültedir. Bu bağlamda, 2017 yılında 43 uluslararası makale, 9 ulusal makale, 66 uluslararası bildiri ve 21 ulusal bildiri ile Üniversite Araştırma Laboratuvarı tarafından 2017 yılında ülkemizdeki Ziraat Fakülteleri arasında 1’nci sırada yer alarak büyük bir başarı örneği göstermiştir” dedi.
Vali Kemal Yurtnaç’ta törende yaptığı konuşmada, Yozgat’ta Bağcılığı Geliştirme Projesi kapsamında geçen yıl Yozgat ve ilçelerinde bağcılıkla uğraşan, iki dönüm ve üzerinde bağı bulunan çiftçilere 5 bin adet tüplü asma fidan dağıttıkları söyledi. Yurtnaç, “Bugün de, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde son model teknolojik yapıya sahip Aşılı Asma Fidan Üretim Ünitelerinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!