Yörüklerden Başkan Böcek’e Teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Yörüklerden Başkan Böcek’e Teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 11:48

ANTALYA YÖRÜKLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETİMİ, KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEĞİ ZİYARET ETTİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Duman’ı ve yönetimini ağırladı.
Ortadoğu ve Asya’da tüm Türk toplumlarında büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı, Konyaaltı’nda gelenekselleşiyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Konyaaltı Belediyesi Nevruz Şenlikleri’nin ikincisi için hazırlıklar başladı. Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Duman ve yönetimini ağırlayan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen iki ayrı etkinliği gelenekselleştirmek istediklerini söyledi.
Kış sporlarına ve sporcularına destek verdikleri, bununla birlikte Antalyalıların keyifli ve eğlenceli bir hafta sonu geçirdiği Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları’nın bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, bu etkinlikle ilgili de hazırlıklara başladıklarını bildirdi. Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları’yla kış ayının farklı bir yanını ortaya koyduklarını ifade eden Muhittin Böcek, Nevruz Bayramı’yla da Antalyalılara baharı müjdelediklerini kaydetti. Yaz ayında ise geleneksel Feslikan Yaylası Şenlikleri’yle Antalyalıları yaylaya davet ettiklerini belirten Başkan Böcek, iki gün süren bu etkinlikle de kültürümüzün bir parçası olan yayla göçünü de bir nevi icra etmiş olduklarını kaydetti.
Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Duman ise konuşmasında kendilerine verdiği destek ötürü Başkan Böcek’e teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!