YÖREX'in vazgeçilmezi Uşak tarhanası tescilleniyor

Güncelleme Tarihi:

YÖREXin vazgeçilmezi Uşak tarhanası tescilleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 11:22

YÖREX'in vazgeçilmezi Uşak tarhanası tescilleniyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) öncülüğünde TOBB desteğiyle bu yıl 7'ncisi 26-30 Ekim'de EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Uşak'ın yöresel lezzeti Uşak tarhanasına ev sahipliği yapacak.

Tarhanababa'nın sahibi İsmail Yerdanlı, bu yıl YÖREX'e coğrafi işaret başvurusu Resmi Gazete'de yer alan Uşak tarhanası ile katılacaklarını belirtti. Şifalı içecek Uşak tarhanası ile düzenlendiği günden bu yana Yöresel Ürünler Fuarı'nda yer aldıklarını belirten Yerdanlı, Uşak tarhanasının coğrafi işaret alımı sürecinde YÖREX'in katkısına dikkat çekti.

YÖREX COĞRAFİ İŞARET ALIMINA ÖNCÜLÜK ETTİ

YÖREX'te sadece tarhanayı tanıtmadıklarını, ürünlerin ekonomik değerini artırmak ve standardını korumak için gerekli olan coğrafi işaret konusunda bilgilendiklerini anlatan Yerdanlı, "YÖREX'te edindiğimiz coğrafi işaret farkındalığının ardından biz de yöresel ürünümüz Uşak tarhanasına coğrafi işaret alımı için çalışma kararı aldık. İl Özel İdaremizin TPE'ye geçen yıl yaptığı coğrafi işaret başvurusu bu yıl kabul edildi. Coğrafi İşaret başvurumuz Resmi Gazete'de yayımlandı, itiraz sürecini bekliyoruz. İnşallah coğrafi işaretli Uşak tarhanası ile bu yıl YÖREX'te yerimizi alacağız" diye konuştu. YÖREX'i düzenleyerek hem kıyıda köşede kalmış ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına hem de yöresel ürünlere coğrafi işaret alımına öncülük eden ATB'ye teşekkür eden Yerdanlı, YÖREX'in hedef büyüterek önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelere ulaşmasını diledi.

Tarhananın sütten kesilmiş bebekler için ek besin olarak kullanıldığını, okul öncesi ve okul çağındaki çocukları hastalıklardan koruyucu özelliğe sahip olduğunu belirten Yerdanlı, "Sindirimi kolay besinler yönünden oldukça zengin olan tarhana çorbası nesilden nesile değer kazanıyor" dedi.

ANADOLU'YA YÖREX DAVETİ

ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX'e 7'nci kez ev sahipliği yapacaklarını belirterek, bu yıl katılımcıların daha fazla coğrafi işaretli ürünle fuarda yer alacağını söyledi. YÖREX'in sadece ürünlerin ekonomik değerini artırmadığını aynı zamanda yöresel ürünlerin kalitesini koruyan coğrafi işaret alımına da öncülük ettiğini vurgulayan Çandır, "Uşak tarhanası gibi yöresel lezzetlerimizin tescillenmesi bizleri son derece memnun ediyor. YÖREX'in Anadolu'nun lezzetlerine mihmandarlık yapması gurur verici" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!