Yöresel ürünler YÖREX'te

Güncelleme Tarihi:

Yöresel ürünler YÖREXte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 14:02

Yöresel ürünler YÖREX'te

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası'nın öncülüğünde TOBB'un desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 10 bin metrekarelik alanda Anadolu'yu buluşturuyor. Pazar gününe kadar açık olacak YÖREX, doğudan batıya kuzeyden güneye binlerce yöresel ürüne ev sahipliği yapıyor.

Kayseri'nin mantısı, Çubuk turşusu, Bitlis balı, Erzincan peyniri, Konya obruk peyniri, Tokat yaprağı ve basması, Kırşehir pekmezi, Kaman cevizi, Adayıman kahvesi, Manavgat susamı, Sivas köftesi, Edirne tava ciğeri, Erzurum cağ kebabı, Uşak tarhanası, Kahramanmaraş'ın cips tarhanası ve dondurması, Devrek bastonu, Kırıkkale silahları, Aydın kestanesi ve inciri, Muğla saraylısı, Hatay salçasının yanı sıra binlerce ürün YÖREX'e gelen ziyaretçilerin beğenisine ve damak tadına sunuluyor.

BAŞKAN'DAN YÖREX DAVETİ

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, çarşamba günü kapılarını açan YÖREX'in Anadolu'nun buluşma noktası haline geldiğini belirterek, ziyaretçi ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Pazar gününe kadar açık olacak YÖREX'e Antalyalıları ve kentteki tatilcileri davet eden Çandır, çocukların mutlaka yöresel ürünlerle buluşturulması gerektiğini söyledi. Fuar alanına girişin ücretsiz olduğunu anlatan Başkan Çandır, “Bir adımda Edirne'yi bir adımda Diyarbakır'ı, bir adımda Erzurum'u bir adımda Rize'yi, bir adımda Kırşehir'i bir adımda Trabzon'u Hatay'ı görmek isteyenler YÖREX'te misafirimiz olsun. Türkiye'nin en renkli fuarı YÖREX ziyaretçilerini bekliyor" dedi.

RUS TARIM BAKANI YARDIMCISI YÖREX'TE

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Evgeniy Gromik, TOBB'un desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen 8'inci Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'i gezdi. ATB Başkanı Ali Çandır ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Gromik, ilk olarak Antalya standını ziyaret etti. Antalya standında Rus Bakan Yardımcısı'na, portakal suyu ve turunç reçeli ikram edildi. Bir süre Başkan Çandır'la sohbet eden Bakan Yardımcısı Gromik, daha sonra fuardaki stantları tek tek gezerek yöresel ürünlerle ilgili bilgi aldı. Kayseri'nin pastırmasını kesen Rus Bakan Yardımcısı, Döşemealtı Belediyesi'nin standında Yörük kültürüyle ilgi bilgi aldı. Rus Bakan Yardımcısı Gromik'e burada Yörüklerin kullandığı poşi takıldı. Rus Bakan 400'ün üzerinde katılımcının yer aldığı, Anadolu'nun dört bir yanından getirilen binlerce yöresel ürünün bulunduğu YÖREX'e tam not verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!