Yolu yarılama günü

Güncelleme Tarihi:

Yolu yarılama günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:16

Günün ilk maçında kupanın favorileri Fransa ile Almanya saat 19.00’da ardından da saat 23.00’te Brezilya ile Kolombiya kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

FIFA Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı, Fransa-Almanya ve Brezilya-Kolombiya maçlarıyla başlıyor. İlk çeyrek final karşılaşmasında adeta bir Avrupa finaline sahne olacak. Horozlar ve Panzerler kozlarını Maracana Stadı’nda paylaşacak. Daha önce kupayı 3 kez kazanan Almanya, kupa tarihinde 4. kez Fransa’ya rakip olacak. Son olarak Meksika 1986 yarı finalinde karşılaşan iki ekipten gülen 2-0’la Almanya olmuştu. İki takımın 6 Şubat 2013’teki son müsabakasını da Panzerler 2-1 kazanmıştı.

SON 4 KARŞILAŞMA DA BERABERE

ÇEYREK final gününün ikinci maçında ise kupanın ev sahibi ve en büyük favorisi Brezilya sahne alacak. Sambacıların rakibi ise yıldız James Rodirguez’le olağanüstü bir form yakalayan ve 21014 Dünya Kupası’nın en büyük sürprizlerinden biri olarak değerlendirilen Kolombiya ile karşılaşacak. İki ülke arasındaki son 10 yıldır oynanan 4 maç da beraberlikle sona erdi.

Maç heyecanı konsoloslukta

Haberin Devamı

BUGÜN saat 19.00’da Fransa ile Almanya arasında oynanacak 2014 Dünya Kupası ilk çeyrek final maçı, İstanbul’daki Fransa Başkonsolosluğu’nun bahçesinde de gösterilecek. Almanya Başkonsolosluğu’nun da katkılarıyla yapılan organizasyona Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach ve Almanya Başkonsolos Yardımcısı Philipp Deichmann da katılacak.

Kupada kapanışı Shakira yapacak

Kolombiyalı şarkıcı, Maracana’da oynanacak final öncesinde sahne alacak.

AÇILIŞ töreninde Jennifer Lopez, Pitbull ve Claudia Leitte’nin “We are one” şarkısını söylediği 2014 FIFA Dünya Kupası’nın 13 Temmuz’daki kapanış töreninde, Kolombiyalı şarkıcı Shakira sahneye çıkacak. Kolombiyalı şarkıcı ve Brezilyalı müzisyen Carlinhos Brown, 13 Temmuz’da Rio De Janerio kentindeki Maracana Stadı’nda oynanacak final maçında “La la la” isimli şarkıyı seslendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!