Yolu olmayan mahallede cenaze teleferikle taşındı

Güncelleme Tarihi:

Yolu olmayan mahallede cenaze teleferikle taşındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 12:50

- Trabzon'un Araklı ilçesindeki evinde ölen yaşlı kadının cenazesi, arazi şartlarının elverişsizliği nedeniyle teleferikle yolun karşısına geçirildikten sonra mezarlığa ulaştırılarak defnedildi

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - Trabzon'un Araklı ilçesindeki evinde hayatını kaybeden 86 yaşındaki kadının cenazesi, evin engebeli arazide bulunması nedeniyle bir süre ilkel teleferikle taşındıktan sonra toprağa verildi.

İlçenin Taştepe Mahallesi Küf mevkisindeki kayalık alanda yer alan yamaçta bulunan evde oturan Zeliha Helvalı (86) yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle dün akşam hayatını kaybetti.

Defnedilmek üzere bugün yakınlarınca tabuta konularak evinden çıkartılan yaşlı kadının cenazesi, cenaze töreni ve defin işlemi izin mezarlığa götürülmek istendi.

Helvalı'nın evinin bulunduğu alanın engebeli olması nedeniyle araçların gidememesi ve patika yolunun da dar ve fazla eğimli olması üzerine köylüler teleferikle taşınmasına karar verdi.

Yaşlı kadının cenazesini teleferiğe koyarak tabutu iple bağlayan yakınları, cenazeyi teleferik yardımıyla yaklaşık 300 metre uzaklıktaki karayoluna ulaştırdı.

Haberin Devamı

Burada bekleyen diğer yakınları tarafından bir kamyonetin kasasına konulan Helvalı'nın cenazesi, daha sonra aynı mahallenin Tivri mevkisindeki mezarlık yakınına götürüldü.

Arazi koşulları nedeniyle araçların da belli bir yere kadar gitmesi üzerine mahalle sakinlerince bir süre omuzlarda taşındıktan sonra mezarlığa ulaştırılan Helvalı'nın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının andından toprağa verildi.

Törene, ölen Helvalı'nın oğlu Mustafa Helvalı ve yakınları ile çok sayıda mahalleli katıldı.

- "Babamın cenazesi de teleferikle taşınmıştı"

Zeliha Helvalı'nın oğlu Mustafa Helvalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallenin Küf mevkisine yolun ulaşmaması nedeniyle 9 hane olarak büyük güçlük çektiklerini anlattı.

Durumu yetkililere bildirmelerine rağmen yol yapılamadığını savunan Helvalı, "Evimizin bulunduğu alanda 9 hane var ama 2 hane yaşıyor. Yol olmadığı için bazı aileler buradan ayrıldı. Bana, 'neden buraya ev yaptın' diyorlar ama biz buraya ev yaptığımızda mahallemizin hiçbir yerinde yol yoktu, sonradan yollar yapıldı ama evimizin olduğu alana yol yapılmadı" dedi.

Helvalı, evine yol olmadığı için bir kaç gündür rahatsız olan annesi Zeliha Helvalı'yı hastaneye götüremediğini belirterek, "Teleferiğe tutunamadığı için kendisini buraya koyamadık. 2012 yılında da babam Hakkı Helvalı (85) akciğer kanseri yüzünden öldü. Yol olmadığı için onun cenazesini teleferikle taşıyarak defnetmiştik. Şimdi de annem vefat etti. Yine yol olmadığı için cenazeyi teleferikle taşıdık. Yetkililerden artık yol istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Zeliha Helvalı'nın yeğeni Hüseyin Helvalı da evlerinin bulunduğu alana yol yapılmamasına tepki göstererek, arazilerinin olduğu alan yakınındaki derenin üzerine köprü yapılması halinde bu sorunun çözüleceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!