Yollardaki Gizli Tehlikeye Geçit Yok

Güncelleme Tarihi:

Yollardaki Gizli Tehlikeye Geçit Yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 10:41

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SON TEKNOLOJİ ARAÇLARIYLA KAPANAN YOLLARI AÇMAK İÇİN 24 SAAT ÇALIŞIYOR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, buzlanma ve don olaylarına karşı kent yollarını modern ekipmanlarla tuzluyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı olduğu günlerde bile kent içindeki yolları sürekli açık tutarken, bir yandan da soğuk hava koşullarında buzlanma ve don olaylarına karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. 17 tuzlama aracı ile kar yağışının olmadığı zamanlarda da devam eden çalışmalar kapsamında bir ayda 5 bin 200 ton tuz kullanıldı.
BUZLANMA VE DON OLAYLARINA KARŞI
Don ve buzlanma olaylarının önüne geçmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece gündüz görev yapıyor. Taşıtlar için adeta gizli bir tehlike arz eden buzlanma ve don olaylarında vatandaşların sorun yaşamaması için tuzlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Tuzlama çalışmalarında yeni nesil araçlardan faydalanılıyor. Böylece yaşanabilecek trafik kazalarının önüne geçilirken asfaltın da bozulmaması sağlanıyor.
5 BİN 200 TON TUZ KULLANILDI
Karla mücadele çalışmaları dahilinde yürütülen tuzlama hizmetinde, 17 adet yeni nesil tuzlama aracı görev yapıyor. İkişer kişinin görev yaptığı tuzlama araçları vardiyalı olarak gece gündüz hizmet veriyor. Kar yağışının olmadığı dönemlerde de devam eden tuzlama çalışmaları kapsamında şu ana kadar 1 ayda 5 bin 200 ton tuz kullanılarak yollardaki buzlanma ve don olaylarına müdahale edildi.
RİSK TAŞIYAN BÖLGELERE ÖZEL ÖNLEM
Tuzlama çalışmaları kent genelinde sürdürülürken don ve buzlanmaların sıklıkla oluşabileceği yerlere daha fazla önem gösteriliyor. Köylerdeki ana arterler olmak üzere; Umuttepe yolu, Santal Yokuşu, Miralay Mümtaz, TOKİ-Akpınar yolu, Radar mevkii gibi noktalar, sürekli çalışma yapılan yerlerden bazılarını oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!