Yoksullara ucuz ekmek

Güncelleme Tarihi:

Yoksullara ucuz ekmek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kaymakam Abdullah Durukan ve Belediye Baskani Saffet Bulut'un girisimleri sonucu firincilarla yapilan anlasmayla firinlar Yesil Kart sahiplerine ekmegi Halk Ekmek’in sattigi fiyattan verecek.Yesil Kartlilar bu sayede kuyrukta beklemeyecek.

Bahcelievler Kaymakami Abdullah Durukan ve Belediye Baskani Saffet Bulut, gectigimiz hafta icinde, Istanbul Firincilar Odasi Baskani Fahri Ozer, Firin Isverenleri Sendikasi Baskani Ibrahim Arici ve Bahcelievler Firincilar Kooperatifi Baskan Yardimcisi Avni Deveci ile gerceklestirdikleri toplantida ilcedeki tum Yesil Kart sahiplerinin, firinlardan kartlarini gosterip, Halk Ekmek fiyatina ekmek satin almasinikararlastirdilar. Bahcelievler Belediye Baskani Saffet Bulut, ilcedeki Halk Ekmek bufelerine insanlarin gece yarilari gelerek kuyruga girdigini belirterek yeni uygulama hakkinda su bilgiyi verdi. ‘‘Daha ucuza ekmek almak icin kuyruklarda omur tuketen insanlarin cogunlugunun Yesil Kart'li ihtiyac sahipleri oldugunu belirledik. Kaymakam Abdullah Durukan'la konustugumuzda onun da ayni kanaate varmis oldugunu gorduk. Bunun uzerine yurttaslarimizin ekmek kuyruklarinda onur kirici bir sekilde sabahlara kadar beklemesini onlemek icin boyle bir uygulama baslattik''.

Girisimlerini baslatirken tereddut ettiklerini belirten Belediye Baskani Bulut ve Kaymakam Abdullah Durukan, ekmek fiyatlarini yukseltmek icin caba sarfeden firin sahiplerinin bu onerilerini reddedecekleni sanmislar. Ama bu fikirlerini Istanbul Firincilar Odasi Baskani Fahri Ozer'e actiklarinda Ozer, ‘‘Insan onuruna saygili bir girisim. Bunu sonuna kadar destekliyorum'' demis. Diger firinci kuruluslarinin yoneticilerini iki gun icinde kaymakam ve belediye baskaniyla bir araya getiren Ozer, toplanti sirasinda bu oneriyi destekledigini beyan etmis. Baskan Saffet Bulut, Turkiye'de ilk kez uygulamaya gecen bu cozumun, bu kadar kisa bir zaman icinde hayata gecirilmis olmasinin sevindirici oldugunu soyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!