Yokluklar maçı

Güncelleme Tarihi:

Yokluklar maçı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1998 00:00

Meriç ENERCAN
Haberin Devamı

Tatile girmiş ligin kalan tek maçıydı 19 Mayıs'taki yokluklar karşılaşması. Her iki takımın da etkili ne kadar oyuncusu varsa hepsi mesaiyi erken bırakmış, çekip gitmişti. Galatasaray'da Hagi, Popescu, Filipescu, Tugay, Ergün gibi önemli isimler yokken, Ankaragücü Kennedy, Debbah, Adnan, Baidoo ve Hakan Kutlu gibi takımın temel direklerinden yoksundu. Üstüne üstlük ilk 45 dakikada Ankaragücü'nde hırs ve inanç yok, Galatasaray'da da ciddiyetsizliğe yer yoktu.

Futbol oynamaya niyetli, pres yapan, saldıran ve rakibi mahkum eden Galatasaray, ilk 27 dakikada önce Hakan, ardından da Okan ile iki gol bulup devreyi ciddi bir avantajla kapadı. 19 Mayıs Stadı'ndakiler karşılaşmanın ikinci yarısında bu anlayışın süreceğini ve farkın geleceğini düşünürken yanıldıklarını çok geç olmadan anladılar.

Büyük tempo

İlk 45 dakikada 5 oyuncusunu rakiple adam adama oynatan Mitroviç, ikinci dönemde alan daraltıp savunmasını ileride kurarak bloklar arası bağlantının daha iyi çalışmasını sağladı ve Galatasaray takımının üzerine daha ciddi gitmeye başladı. Nitekim ikinci yarının hemen başında gelen penaltı golü ve bununla birlikte yükselen tempo maçı daha seyredilir hale getirdi.

Hakem hatalarının birbiri ardına inanılmaz boşutlara ulaştığı dün akşamki maçta Emre'nin kaptırdığı topun Hakan Keleş'in ısrarlı takipçiliğiyle beraberlik golüne dönüşmesi karşılaşmanın seyrini bir anda değiştirdi. Ve yokluklar maçında liderlik hesapları yapan G.Saray hüsranı yaşayıp (yenemezsen yenilme) felsefesiyle mücadele eden A.Gücü seviniyordu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!