Yoğun Kara Aldırmadan Eğitime Katıldılar

Güncelleme Tarihi:

Yoğun Kara Aldırmadan Eğitime Katıldılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 17:05

MANİSA MERKEZEFENDİ DEVLET HASTANESİNDE YAPILAN SAĞLIK BAKANLIĞININ DESTEKLEDİĞİ DİYABET OKULUNUN TANITIM PROGRAMINA YAĞAN KARA RAĞMEN YOĞUN KATILIM SAĞLANDI. 1 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK OLAN DİYABET OKULU İLK MEZUNLARINI İSE 14 MART TIP BAYRAMINDA VERECEK.

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde yapılan Sağlık Bakanlığının desteklediği Diyabet Okulunun tanıtım programına yağan kara rağmen yoğun katılım sağlandı. 1 Şubat’ta başlayacak olan diyabet okulu ilk mezunlarını ise 14 Mart Tıp Bayramında verecek.
Diyabetli hastalara yönelik eğitimin verildiği Diyabet Okulunun açılmasıyla ilgili Merkezefendi Devlet Hastanesinde eğitim verildi. Diyabetli hasta ve hasta yakınlarının katıldığı eğitim, Diyabet Koordinatörü Dahiliye Uzmanı Dr. Derya Aydın, Diyabet Hemşiresi Sevil Sözbir ve Diyetisyen Ayşe Uluer tarafından verildi. Kış şartlarına rağmen katılımın sağlandığı eğitim, Merkezefendi Devlet Hastanesinin Moris Şinasi Çocuk Kliniği eğitim salonunda gerçekleşti. Konuyla ilgili bilgi veren Diyabet Koordinatörü Dahiliye Uzmanı Dr. Derya Aydın, “1 Şubat’tan itibaren oluşturacağımız 20’şer kişilik gruplara 15 günde bir 2 saatlik diyabet eğitimi vereceğiz. Sağlık Bakanlığımızca desteklenen bu eğitimlerde diyabet nedir, diyabet takibi nasıl olmalıdır, insülin kullanımı, diyabetli hastaların egzersizi nasıl olmalıdır, diyabetin komplikasyonları ve diyabetik ayak bakımı gibi diyabetli hastaları yakından ilgilendiren konular hakkında bilgilendirme yapılacak” şeklinde konuştu.
TIP BAYRAMINDA MEZUNLARA DİPLOMA VERİLECEK
Bütün diyabetli hastaların eğitime katılmasının öneminin altını çizen Diyabet Koordinatörü Dahiliye Uzmanı Dr. Derya Aydın, “Biz burada bir ekip olarak elimizden gelen gayreti göstererek Diyabetli hastaların hayata daha sağlıklı bağlanmalarını sağlayacağız. Verdiğimiz eğitimler sonunda eğitime katılan diyabetli hastalara 14 Mart Tıp Bayramında diploma vereceğiz. Tüm diyabetli hastalarımızı eğitime bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!