Yoğun bakımda feci şekilde can verdi

Güncelleme Tarihi:

Yoğun bakımda feci şekilde can verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 01:31

Ulus Devlet Hastanesi’nde önceki gece akıl almaz bir olay yaşandı. Hastaneni yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 87 yaşındaki Emine Arı, yatağında çıkan yangın sonucunda feci şekilde can verdi. Olayın ardından inşaat aşamasındaki yoğun bakım ünitesini görüntüleyen Ankara Hürriyet, hastanede tedavi gören ve olayın yaşandığı saatlerde binada bulunan hasta yakınlarını dinledi.

Haberin Devamı

Başkente'te önceki gece, Ulus Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin üçüncü katında bulunan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 87 yaşındaki Emine Arı, yatağında çıkan yangın sonucunda feci şekilde can verdi.
Gece saatlerinde meydana gelen olayda yaşlı kadının yatağı, bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Hastanın çığlıkları üzerine yangına müdahale eden hastane çalışanları alevleri kendi imkanlarıyla söndürdü. Başının bir bölümü yandığı iddia edilen yaşlı kadın, doktorların müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin incelemesinin ardından hastaneye gelen Ankara Emniyeti olay yeri inceleme ekipleri de odada inceleme yaptı. Arı’nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürülürken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Yoğun bakımda feci şekilde can verdi

ELEKTRİK KONTAĞI İDDİASI

Olayın ardından hastaneye giden Ankara Hürriyet, yangının yaşandığı ve inşaat halinde bulunan yoğun bakım ünitesini görüntüledi. Tadilat çalışmaları nedeniyle küçük bir şantiyeyi andıran yoğun bakım ünitesinin bulunduğu katta, duvarların yıkıldığı, bazı pencerelerin camlarının takılı olmadığı görüldü. Tadilat çalışmalarının yaklaşık 20 gündür devam ettiğini belirten hasta yakınları, yangının inşaat çalışmaları nedeniyle çıkmış olabileceğini savundu. Hastanede kalan refakatçiler, “Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini düşünüyoruz. Tüm elektrik kabloları ortalıkta, hiçbir önlem alınmamış. 15-20 gündür bir türlü bitirilemeyen çalışmaların arasında hastalar, matkap seslerinin arasında hayata tutunmaya çalışıyor” dedi.
Yoğun bakım servisinde tutulan bir diğer hasta yakını ise, “Önce iki kez çığlık sesi duydum. Sonrasında pencerelerden yoğun bir duman çıktı. Ben dışarıda bekliyordum” diye konuştu.
Yanan yatağı da görüntülemek isteyen Ankara Hürriyet, yatağın bir odaya kilitlendiği ve anahtarının ise başhekim de olduğu bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı

‘VALİLİK AÇIKLAMA YAPACAK’

Yaşanan olayla ilgili ayrıntılı bilgi almak için Ankara Hürriyet’in ulaştığı Ulus Devlet Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Afife Ayla Kabalak, basın açıklamasının Ankara Valiliği ve Basın Müşavirliği tarafından yapılacağı bilgisini verdi. Ankara Valiliği yetkilileri ise, yeni yönetmelik çerçevesinde söz konusu hastanenin Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlandığını ve olayla ilgili bir açıklama yapamayacaklarını ifade etti.

SOLUNUM CİHAZI ALEV ALMIŞ

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ise, dün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Ulus Devlet Hastanesi’nin Yoğun Bakım ünitesinde, dün gece saat 00.32’de bir hastanın solunum cihazının olduğu bölümde ani bir alev alma meydana gelmiştir. Anında yapılan müdahale ile hasta cihazdan ayrılmış ve alev alan yatak kısmı görevli personel tarafından söndürülmüştür. Hasta derhal başka bir solunum destek cihazına bağlanmış ancak, kendi solunumu olmayan ve akciğer havalanması da zaten çok yetersiz olan hastada kalp ve dolaşım durması meydana gelmiş ve hastamız maalesef hayatını kaybetmiştir.

Haberin Devamı

FİZİKİ HASAR YOK

Hayatını kaybeden hastamızın 87 yaşında olduğu, ağır beyin hasarı ve ileri derecede akciğer yetmezliği nedeniyle 57 gündür yoğun bakımda takip edildiği anlaşılmıştır. Hastanın yanarak hayatını kaybetmesi söz konusu değildir. Yukarıda da ifade edildiği gibi hasta yatağının alev alan kısmı görevli personel tarafından derhal söndürülmüş ve bu anlamda hasta da fiziki bir hasar meydana gelmemiştir.
Konu ile ilgili olarak bakanlığımız tarafından bir müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Bununla birlikte hastane yönetimi olayın hemen ardından gerekli adli makamlara haber vererek adli sürecin başlatılmasını da sağlamış ve savcılık tarafından konuyla ilgili adli soruşturma da başlatılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!