Yogaşala’dan "Mutlu Hamile" farkındalık semineri

2007 sonunda okuduğum Elif Şafak imzalı şahane kitap "Siyah Süt" sayesinde bir kitap okurken hem hamile kalmış hem doğum yapmış hissettim kendimi!

Bunun da etkisiyle , 2008’deki ilk yazımda ilk tavsiyem hamilelere! Bu kitabı okuyun ve Yogaşala Ankara’nın "Mutlu Hamile" seminerlerine katılın efendim.

Umutlarla dolu yeni bir yıla girerken, Yogaşala Ankara, 2008’de hayatlarına yeni yaşamlar katacak anne adaylarını destekleyecek ücretsiz seminerler dizisi başlatıyor. Hamilelik süreci konusunda bilgilendiren seminer, eşlere de sorumluluklarını hatırlatıyor. Etkinlik, anne adaylarını bilinçlendirerek kaygılarını gidermeyi amaçlıyor. (Bu uygulamanın en kısa zamanda diğer şehirlere de yayılmasını istediğimi iletmek isterim.)

Gelgitli bir ruh hali

Kadınlar bedenlerinde ve ruhlarında çok fazla değişim yaşar. Hamilelik de bu dönüşümün gözle görülür olduğu dönemlerin başında gelir. Hamilelikte meydana gelen fiziksel ve kimyasal değişimler ruhsal değişimlere de yol açarken, anne adayı çeşitli korkulara kapılarak deneyim paylaşma arayışına girebilir. Bu süreçte izlenecek yol, anne adayının yaşam kalitesini artırarak annelik psikolojisine hazır olmasını sağlamak.

Bu noktadan hareketle, bir sosyal fayda projesi başlatma kararı alan Yogaşala-Ankara, doktor, psikolog ve yoga eğitmeninden oluşan uzman bir kadroyu "Mutlu Hamile" farkındalık seminerleri ile buluşturuyor. Ücretsiz olan bu açık seminerler tamamen bilgilendirme amacı taşıyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan seminer, Psikiyatr Uz. Dr. Cumhur Boratav, yoga eğitmeni Pınar Canko ve Op. Dr. Şelale Özmen ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek.

Dr. Şelale Özmen tüm doğum ve hamilelik süreçlerini anlatırken, Psikiyatrist Dr. Cumhur Boratav doğum öncesi ve sonrası hamile ve aile psikolojisi konusunda aileyi bilgilendirecek. 1988 yılından beri hamile yogası eğitimi veren, yurtdışında bu konuda özel eğitim almış olan Pınar Canko ise, kendi doğum deneyimini de aktararak hamile yogasının (prenatal yoga) etkilerini aktaracak.

6 Ocak 2008 Pazar günü saat 11.00-14.00 arasında gerçekleştirilecek olan seminerin amacı, hamileliğin toplumda algılanma biçimini değiştirmek; hastalık gibi algılanan hamileliğin, aslında coşkuyla kutlanacak bir süreç olduğunun fark edilmesini sağlamak. Bu farkındalığa ulaşmak için anne adayının fiziksel ve ruhsal olarak gelişmesi gerekiyor ve bu noktada eşlere de sorumluluklar düşüyor. Sosyal fayda projesi olarak başlayan, tamamen bilgilendirme amacı taşıyan "Mutlu Hamile" farkındalık seminerlerinin en güzel tarafı, herkese açık ve ücretsiz oluşu.

3 saat kadar sürmesi planlanan etkinliğin sponsorları, Mom-to-be ve Çi-Ki. Katılmak isteyenler yogasala.com web adresinden Ankara sayfalarını ziyaret edebilir, 0 312 466 33 20 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler. Katılım sınırlı olacağından telefonla rezervasyon yapılması gerekli. Bu arada Yogaşala Açık Seminerler dizisi, kanser konusunda kadınları bilgilendirmeye yönelik ücretsiz eğitim programları ile yoluna devam etmeyi tasarlıyor; bilginize.

Etkinlik: "Mutlu Hamile" Farkındalık Semineri

Tarih: 6 Ocak 2008 Pazar

Yer: Yogaşala Ankara, GOP

0312 466 33 20

http: www.yogasala.com
Yazarın Tüm Yazıları