Yırcalı kadınların el emeği ürünleri hediye ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Yırcalı kadınların el emeği ürünleri hediye ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 13:36

Yırcalı kadınların el emeği ürünleri hediye ediliyor

Haberin Devamı

PARK Bornova Outlet Center, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 50 TL'lik alışveriş yapan tüm ziyaretçilerine Soma Yırca Köyü kadınlarının el emeği dekoratif sabunlar hediye ediyor.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı ve Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü Aysel Öztezel, Tanıtım ve Pazarlama Sorumlusu Emel Karaca Doğan ile birlikte Soma Yırca Köyü kadınlarını ziyaret etti. Termik Santral ve zeytincilik gelirlerinin ortadan kalkması nedeniyle biraya gelerek oluşturdukları şirket ile balmumu ve dekoratif sabun üretimine başlayan Soma Yırca Köyü kadınlarının girişimciliğinin örnek nitelikte olduğunu dile getiren Aysel Öztezel, şöyle konuştu:

"Köylerini kalkındırmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak üzere yola çıkan 34 Yırca kadınına destek vermek de bizlerin görevi. Park Bornova Outlet Center olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde emekçi Yırca kadınlarının ürünü dekoratif sabunları ziyaretçilerimize armağan ederek hem onlara destek vermek hem de emekçi kadınlar gününü küçük ama böylesine anlamlı bir jestle kutlamak istedik. Yırca kadınları Türk kadınlarının üretkenliği, çözüm üretici ve girişimci ruhunu en iyi yansıtan örneklerden biri."

YIRCA KADINLARI

Soma Termik Santrale 2 kilometre uzaklıktaki Yırca Köyü maden kazası ardından zeytinliklerinin istimlak edilerek zeytin ağaçlarının kesilmesi nedeniyle önemli gelir kaybına uğradı. Köylerinden göçü önleyerek aile ekonomilerine katkıda bulunmak üzere biraraya gelen 34 kadın tarımsal ürünü yetersiz, el işi olanağı kısıtlı köyde, Kalkınma Ajansı uzmanlarından balmumu kullanarak dekoratif mum ve zeytinyağı ile sabun yapımını öğrendi. Kurdukları şirketle üretime geçen kadınlar oluşturdukları fon ile önce üretim merkezi açtılar. Üretimin tüm aşamalarını kendileri gerçekleştiren sipariş ile kurum ve kuruluşlara logolu sabunlar ve mumlar hazırlayan Yırca kadınları önümüzdeki günlerde Park Bornova Outlet Center'de açacakları standla da tüketiciye ulaşacaklar.

Park Bornova Outlet Center'de 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde 50 TL'lik alışveriş yapan herkese Yırca kadınlarının emekleri ile hazırladığı dekoratif sabunlar hediye edilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!