Yine Messi yine kriz

Güncelleme Tarihi:

Yine Messi yine kriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 12:18

Messi ve Barcelona arasındaki sözleşme krizi yeni boyutlara ulaşırken, THY ile olan anlaşması da en önemli sorunlardan biri haline geldi.

Haberin Devamı

Messi ve Barcelona arasındaki sözleşme krizi yeni boyutlara ulaşırken, Arjantinli futbolcunun THY ile olan anlaşması da en önemli sorunlardan biri haline geldi. Uzun süredir Messi'nin dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacağı yönündeki tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Oyuncunun maaşının arttırılması beklenirken, yeni başkan Bartomeu'nun Messi'nin görüntü haklarının bir kısmını talep etmesi müzakereleri içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Sandro Rosell'in verdiği "en çok kazanan futbolcu" sözünün ardından istifa etmesi Messi'yi zor durumda bıraktı. Barcelona Başkanı Bartomeu, reklam gelirlerinin tamamını elinde bulunduran Messi'den büyük bir kısmını talep etti. Messi'nin sponsorluk anlaşmalarından yıllık 23 milyon Euro gibi önemli bir rakam elde etmesi Bartemou'yu rahatsız ederken, bunun önemli bir kısmının kulübe kazandırılmasını istemesi oyuncu ve kulüp arasında gerilime yol açtı.

Haberin Devamı

Bartemou'yu rahatsız eden bir diğer konu ise Messi ve THY arasındaki sponsorluk anlaşması oldu. Eylül 2012'de Messi ile 3 yıllık bir sözleşme imzalayan THY, yıldız futbolcuya sezon başına 1,5 milyon Euro ödüyor. Ancak kulüple, THY arasında olan anlaşmanın Katar Airways ile yapılan yeni sponsorluk sözleşmesinin ardından sona ermesiyle Bartemou, Messi'den ilginç bir talepte bulundu. THY ile olan sözleşmesinden feragat etmesini isteyen başkan, kulübün ana sponsoru olan Katar Airways'in rekabet halinde olduğu bir markaya destek olmasını istemediğini açıkladı.

Messi'nin yıllık sponsorluk geliri
Adidas: 8 milyon Euro
THY: 1,5 milyon Euro
Cobra: 3 milyon Euro
Weibo: 4,5 milyon Euro
PyG: 1,5 milyon Euro
EA Sports: 1,2 milyon Euro
Pepsi: 900 bin Euro
QTel: 3 milyon Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!