YILMAZ KAPTAN DÜMENDE

Güncelleme Tarihi:

YILMAZ KAPTAN DÜMENDE
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 02:42

Ankaragücü, sözleşme imzaladığı iki teknik adama ortak yetki verip, yeni bir dönem başlattı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli formayı uzun süre giyen takımın eski kaptanı Yılmaz Özlem, teknik alanda birinci sorumlu olacak.

Başkent kulübünün Başkanı Bent Ahlat, birer yıllık kontrat yapan iki teknik adamın, sözleşmelerine tazminat maddesi koydurmayarak, nasıl Ankaragüçlü olduklarını gösterdiklerini söyledi.

TFF 1. Lig takımlarından Ankaragücü, Yılmaz Özlem ve Taner Öcal ile birer yıllık sözleşme imzalayıp, teknik direktör sorununu çözdü. Bu imza ile kaptan Hakan Kutlu’nun ayrılmasının ardından bir başka kaptan Yılmaz Özlem, Başkent ekibinde teknik patronluk görevine getirilmiş oldu.
Beştepe Tesisleri’nde yapılan imza törenine, kulüp başkanı Bent Ahlat, genel menajer Hikmet Hancıoğlu ve teknik direktörler Yılmaz Özlem ve Taner Öcal katıldı.
Törende konuşan Ahlat, uzun süredir belirsizliğini sürdüren teknik direktör konusunu sonuçlandırdıklarını söyledi. Göreve geldiklerinde Ankaragücü’nün küllerinden doğacağını ve bunu da Ankaragücü ruhunu bilen insanlarla yapacaklarını söylediğini hatırlatan Ahlat, “Ankaragücü camia olmak, kurumsallaşmak zorunda. Ankaragücü’nün değerleri olan Yılmaz ve Taner hocalarla sözleşme imzalıyoruz” dedi.
İki teknik adamın da attıkları imzalarla nasıl Ankaragüçlü olduklarını kanıtladıklarını ifade eden Ahlat,
“İki hocamız da aynı yetkilere sahip olacak. Yılmaz hocayı şahsen arayıp kendisine teklifte bulundum. Çünkü nasıl bir Ankaragüçlü olduğunu çok iyi biliyorum. Yılmaz hocanın ismiyle alakalı ne bir teklif, ne de bir telkinde bulunuldu. Kendisine teklifte bulunduğum zaman, hemen ertesi gün yanıma geleceğini söyledi ve geldi. İki hocamız da sözleşmelerine asla tazminat maddesi koydurmadı, bu da onların ne kadar Ankaragüçlü olduklarının bir kanıtıdır. Kim Ankaragüçlü kim değil herkesin görmesi gerekiyor. Eski teknik direktörümüz Hakan Kutlu’ya tazminat konusundaki tutumu nedeniyle açıkça sitem ediyorum. Ankaragücü camia olmak zorunda. Bu konuda herkes gibi taraftar da üzerine düşeni yapmalı” dedi.
Ahlat, iki teknik adamın ortak yetkiye sahip olacağını, teknik alanda birinci sorumluluğun Yılmaz Özlem’de kalacağını söyledi. Ahlat, “İkisi de Ankaragücü’nün başarısı için burada. Yetki konusunu, ne onlar de biz dert etmeyiz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Transfer yasağı yüzde 98 çözüldü

Haberin Devamı

Ahlat, Ankaragücü’nün transfer yasağıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunurken, bu konunun çözümünde yüzde 98 oranında sona geldikleri iddiasında bulundu. İngiliz futbolcu Darius Vassell ile ilgili birkaç sıkıntı kaldığını, menajerlerine ulaşamadıklarını ve bu konuda kendisini transfer eden eski başkan Cengiz Topel Yıldırım ve yöneticilerden yardım isteyeceklerini vurgulayan Ahlat, şöyle devam etti:
“Eğer Vassell konusundaki sıkıntılarımızı da aşarsak, transfer yasağını cuma gününe kadar kaldırmış oluruz. Taraftarımıza bir bayram hediyesi vermeyi çok istiyoruz. ‘Ankaragücü’ne yakışan bir kadro kuracağız’ diyoruz ama bunu yaparken de Ankaragücü ruhunu taşıyan, camiaya yakışan ve savaşmaktan çekinmeyecek isimlerle çalışacağız. Genç ve kaliteli bir kadromuz var. Bu arkadaşların yanına, birkaç ağabey futbolcu alırsak çok daha iyi bir kadromuz olur. Mert, Bayram, Ümit Kurt ve Serkan Şirin’in alacaklarını ödedik, bu isimler takımda kalacak. Ankaragücü’nde top oynamak isteyen isimlerin talepleri, çığ gibi büyüyor. Bu talepleri hocalarımıza ileteceğiz. Transfer konusu, hocalarımızın tasarrufundadır.”

Haberin Devamı

Dondurma talebini geri çektik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e uzattıkları zeytin dalına şimdiye kadar bir karşılık gelmediğini belirten Ahlat, “Kendisinden bir randevu talebim olacak. Eğer karşılık alamazsam takdiri kamuoyuna bırakacağım. Ayrıca bizden önceki yönetimin, Banka Asya 1. Ligi’ndeki haklarını dondurmak için federasyona yaptığı başvuru talebini geri çektik. Bu yönetim, şova yönelik, Ankaragücü’nü borç batağına sokacak transferleri asla yapmayacak” diye konuştu.

Ankaragücü’nden hiç kopmadım

Ankaragücü’nün yeni teknik sorumlusu Yılmaz Özlem ise hiçbir zaman Ankaragücü’nden kopmadığını, sadece 6-7 yıl Ankaragücü dışında takımlarda forma giydiğini hatırlattı.
İmzanın ardından söylenecek fazla söz olmadığını kaydeden Özlem, şöyle konuştu:
“Biz yürekten Ankaragücülüyüz ve buradayız. Şu an parmaklarımın ucundan sanki kalbim fırlayacak. O kadar heyecanlıyım. Ben ağzımda değil, yüreğimden Ankaragüçlüyüm. Ankaragücü sevgisi, içimizde öyle bir kök salmış ki, burada her türlü görev almaya hazırım. Futbolcu, antrenör, çaycı, çimci ne olursa seve seve yaparız. Başkanımız teklifte bulunduğu zaman hiçbir şekilde rakam konuşmadık. İyi günde zaten herkes Ankaragücü’nün yanında, önemli olan kötü gününde yanında olabilmektir.Biz de şimdi buradayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!