Yılın İlk Kupası SuperMassive’in Oldu

Güncelleme Tarihi:

Yılın İlk Kupası SuperMassive’in Oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 09:56

Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde Kış Mevsimi Şampiyonu belli oldu. Volkswagen Arena’da 5000 eSpor tutkununun eşliğinde gerçekleşen final mücadelesinde, Beşiktaş.Oyunhizmetleri ve SuperMassive’in çekişmeli mücadelesinde gülen taraf SuperMassive oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’de eSpor kavramının en büyük destekçisi Riot Games’in TeknoSA’nın katkılarıyla düzenlediği, ülkemizin ilk profesyonel eSpor ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde, Kış Mevsimi Finali’ni kazanan, rakibini dört karşılaşma sonunda 3-1 ile geçen SuperMassive oldu. Yaklaşık 5.000 kişilik coşkulu bir izleyici kitlesinin önünde karşı karşıya gelen Beşiktaş.Oyunhizmetleri ve SuperMassive arasındaki mücadelenin sonunda ise yılın ilk League of Legends Şampiyonluk Ligi Kupası sahibini buldu.

SUPERMASSİVE’İN HEDEFİ SHANGHAİ!
Beş maçlık seri üzerinden oynanan finalden şampiyon olarak ayrılmayı başaran SuperMassive, 8 bölge temsilcisinin karşı karşıya geleceği Uluslararası Wild Card Özel Turnuvası’nda (IWCI) ülkemiz adına mücadele etme fırsatı yakalayacak. IWCI’den zaferle ayrılan ekibin bir sonraki durağı ise 5 ana bölge şampiyonuyla karşılaşacağı, “Sezon Ortası Özel Turnuvası (MSI)” olacak.

DİGİTURK İLE MİLYONLARA ULAŞTI
Türkiye’nin ilk Profesyonel eSpor Ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi bu yıl Digiturk’le TV ekranlarına taşındı. Digiturk 91. Kanal’dan Full HD ve canlı olarak yayınlanan müsabaka, aynı zamanda Digiturk Play ve Dilediğin Yerde uygulamalarından da takip edilebildi.

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu, Kış Mevsimi Finali ile ilgili olarak şunları söyledi: “Riot Games Türkiye faaliyete başladığı günden bu yana ülkemizde daha iyi bir eSpor ekosistemi için mücadele ediyor.

Riot Games, gerek daha profesyonel eSporcuların yetişmesi, gerekse bu konseptin daha geniş kitlelere ulaşması özelinde, tüm enerjisi ile sektörün ve oyuncuların yanında olmaya devam edecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kış Mevsimi Finali, adına yakışır bir mücadeleye sahne oldu. Bu özel mücadeleden galibiyetle ayrılan SuperMassive’i tebrik ediyor ve bugün burada mücadele eden herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

TeknoSA Pazarlama Direktörü Ayşegül Bahçıvanoğlu ise “Dijital oyunlar ve eSporun, ne denli büyük kitlelere hitap ettiğine bugün bir kez daha şahit olduk. Bu ilginin günden güne artmasına ve eSpor takımlarımızın uluslararası arenada başarı göstermesine destek vermekten ve bu ekosistemin bir parçası olmaktan mutluyuz. Türkiye’nin lider teknoloji perakende markası olarak teknolojiyle yetişen gençlerin farklı alanlarda yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!