Yılın en spor saç modelleri

Sıcak yaz aylarının en rahat ve en pratik saç modellerinden biri olan atkuyruğu, doğru uygulamayla gece gündüz sportif bir şıklık vadediyor.

Haberin Devamı

Bu yaz da atkuyruğu çok popüler... Yaz defileleri bunun kanıtı; bu sezon çoğu defilede modellerin saçları ya yukarıdan çok sıkı ya da son derece gevşek şekilde ensede toplandı. Fazla şatafat da yoktu. Örneğin Balmain ve Alexander Wang’in 2012 defilelerinde rastladığımız atkuyruklarında aksesuvar neredeyse hiç kullanılmamıştı.
Bu saç şekli sadece sportif stile hitap etmekle de kalmadı. Louis Vuitton defilesinde olduğu gibi korse kemerlerle nostaljik, Mars Jacobs’daki gibi kalem eteklerle seksi bir görünümün tamamlayıcısı oldu.

NASIL YAPILIYOR?

- Tasarımcılar özel atkuyruğu lastikleri kullanıyor. Son derece ince, buna rağmen sağlam bu lastikler, modelin tüm gün kalıcı olmasını sağlıyor. 
- Kısa saçların atkuyruğundan çıkmasını engellemek için saçınızı toplamadan önce ellerinizi ıslatın. 
- Atkuyruğunun başın arkasında dolgun görünmesi için ellerinizi saçınızı topladığınız yere koyarak saçları hafifçe yukarı doğru itin.

Haberin Devamı

DÜNYADAN...DÜNYADAN...DÜNYADAN...

Gucci Premiere’in yüzü Blake Lively

Dünyanın en ünlü markalarından Gucci, yeni kadın parfümü Gucci Premiere’in yüzünün Hollywood’un güzel oyuncusu Blake Lively olacağını duyurdu. Parfüm, eylül ayında satışa sunulacak.

Gucci Premiere, Hollywood’un zamansız görkeminden esinlenerek modern bir yüzü sahiplendi. Markanın yaratıcı yönetmeni Frida Giannini, Blake Lively’i neden seçtiklerini söyle anlattı: “Karizması, stili ve zekasıyla Blake, Gucci Premiere için mükemmel bir ilham perisi. O, Hollywood’un altın çağındaki kadın ikonların benzersiz cazibesine sahip.”
Parfümün tanıtım kampanyası da sözü edildiği gibi Hollywood ikonlarına övgü niteliğinde oldu. Basın reklamlarının fotoğraflarını Mert & Marcus çekti. TV reklamını ise 2011 Cannes Film Festivali’nde gerilim filmi “Drive” ile en iyi yönetmen ödülünü kazanan Nicolas Winding Refn yönetti.

Güneşe çıkmaya hazır mısınız?

Shiseido adına uzun süredir araştırmalar yapan bilim adamları, yeni bir güneş-cilt bakımı anlayışı geliştirdi.

“Shiseido Suncare” olağanüstü cilt bakım faydalarını gelişmiş güneş korumayla birleştirerek, UV ışınlarının neden olduğu hücre hasarını ve cildin bağışıklık fonksiyonlarının zayıflamasını önlüyor. Çok yönlü güneş koruma sistemi, UVA ışınlarına karşı olduğu kadar ciltte aşırı pigmentasyona ve güneş yanıklarına yol açan UVB ışınlarına karşı da koruma sağlıyor.

Haberin Devamı

Shisedo’dan 4 çözüm

1- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDE ZAYIFLAMA
UV ışınları bizim için hayati önem taşıyan bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Epidermiste yer alan Langerhans hücreleri, vücuda yabancı bir madde girdiğinde lenfosit’lere (beyaz kan hücreleri) bilgiyi iletiyor ve bu süreç bağışıklık sistemini harekete geçiriyor. UV ışınlarına karşı dayanıksız olan Langerhans hücreleri hasar görünce işlevlerini tam anlamıyla yerine getiremiyor ve vücudun dış etkenlere karşı kendini koruma yetisi zayıflıyor.
Çözüm: Daha kuvvetli UVA koruması... Yenilenen Shiseido Suncare serisinde UVA ışınlarına karşı koruma gücü artırılmış. Bu, ürünlerin üzerinde de belirtiliyor. Formülündeki Scutellaria Baicalensis özü, Langerhans hücrelerinin UV ışınlarından hasar görmesini engelliyor.
2- DNA HASARI
UV ışınları, DNA’yı kolaylıkla yıpratıyor. DNA hasar gördüğünde doğal onarım mekanizması devreye giriyor ama bu süreç devam edene kadar yanlış bilgiyi içeren DNA defalarca kopyalanabiliyor. Bu da bize hızlanmış bir yaşlanma, hatta cilt kanseri olarak geri dönüyor.
Çözüm: Ürünün formülündeki elma gülü yaprağı özü, UVA kaynaklı DNA hasarını engelliyor. Ectoin ise biyolojik yapıları hücresel DNA hasarına karşı koruyor.
3- FIBROBLAST HASARI
UVA ışınları cildin sıkılığını, esnekliğini ve nemini veren fibroblastlara zarar verdiğinde cildin sıklığında azalma, esnekliğinde bozulma ve kuruluk başlıyor, yaşlanma süreci hızlanıyor.
Çözüm: Formülündeki Scutellaria Baicalensis özü, UV kaynaklı hasarı engelleyerek fibroblastlara mükemmel bir koruma sağlıyor.
4- BAZAL ZARIN HASARI
UV ışınlarının cilt sağlığında anahtar rol oynayan bir tabaka olan bazal zarda yarattığı hasar, doğrudan hücre yenilemesini bozuyor, kırışıklık ve sarkma oluşumunu hızlandırıyor.
Çözüm: Formülündeki Kayışkıran (Ononis) özü, bazal zarın ana maddesi olan Lamin5 üretimini artırarak zarın bozulmasını engelliyor, erken yaşlanmaya karşı cildi güçlendiriyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Saçlar kontrol altında

Philip B.’nin saç spreyi Jet Set Precision Control Hair Spray, panthenol ve vitamin B5 ile güçlendirilmiş içeriği sayesinde gün boyu saçın doğal hacmini ve yumuşaklığını koruyor. Ürün, kuru ya da ıslak saçı şekillendirmede harikalar yaratıyor, saça ışıltı kazandırıyor.

Çiçek kokusu

Costume National markasının yaratıcısı Ennio Capasa’nın yarattığı Scent adlı parfüm, çiçeksi kokusuyla baş döndürüyor. Koku, özel olmayı arzulayan, aurası ile fark edilen kadınların vazgeçilmezi olmaya aday...

Dolgun cildin sırrı

La Colline’in serum ve kremden oluşan cilt bakım serisi Line Relief R3, cildin hücresel hareketlerini yeniden yapılandırarak kırışıklara savaş açıyor. Özel formülü sayesinde cilt dolgunluk kazanıyor ve yüzeydeki çizgiler doluyor. Fiyatı; serum 454 TL, krem 428 TL...

Haberin Devamı

Bağımsız kadınlara

O bağımsız bir kadın. Kendine güveniyor. Kararlı ve kendi kurallarını belirleyen, korkusuz ve risk almaya istekli. Loewe’nin genç kadınlar için tasarladığı I Loewe Me, başkaldırının kokusu olarak yaz vitrinlerinde yerini aldı. 50 ml’lik şişesinin satış fiyatı 181 TL...

Yazarın Tüm Yazıları