Yılın doktorunu bıçaklayan sanık hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

Yılın doktorunu bıçaklayan sanık hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 17:51

Yılın doktorunu bıçaklayan sanık hakim karşısında

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,(DHA)- YILIN doktoru seçilen Çanakkale Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf İlker Çömez'i bıçakla yaralamak, hakaret ve tehditle suçlanan tutuklu sanık 20 yaşındaki Faruk Y.'nin yargılanmasına başlandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Balıkesir, Yalova, Bursa ve Çanakkale'yi kapsayan Güney Marmara Bölgesi'nde 'Yılın Doktoru' seçilen ve geçen 18 Mart'ta Bursa Merinos Park Kongre Merkezi'nde, dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle ödülünü alan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, görev yaptığı Çanakkale Devlet Hastanesi'nde, 6 Mayıs 2016 tarihinde, eski hastası olan Faruk Y.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Sağ kolu omuzundan çıkan, başının arkasından bıçakla yaralanan Dr. Çömez, tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından yakalanan Faruk Y. tutuklandı. Faruk Y. hakkında 'hakaret'ten 3 aydan 2 yıla, tehditten 6 aydan 2 yıla ve kasten yaralama suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Çanakkale 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndedi davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya sanık Faruk Y.'nin dışında, saldırıya uğrayan Dr. Çömez ve eşi Arzu Taşkıran Çömez ve avukat katıldı. Dr. Çömez'in avukatı Barış Dirik, duruşmada söz alıp, işlenen suçun 'adam öldürmeye teşebbüs' olarak değerlendirilip, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. Hakim Emine Göral, bu talebi bir sonraki duruşmada değerlendirmeye karar verdi. Hakim Göral, tarafları dinledikten sonra, sanık Faruk Y.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 11 Ağustos'a erteledi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!