'Yılın doktoru'nu bıçaklayan sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Yılın doktorunu bıçaklayan sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 15:36

'Yılın doktoru'nu bıçaklayan sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası

Haberin Devamı

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA) - ÇANAKKALE'de, yılın doktoru seçilen Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf İlker Çömez'i bıçakla yaralayıp, tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Faruk Y., 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tehdit suçundan ise beraatine karar verilen Faruk Y.'ye, Dr. Çömez ve eşine hakaretten ise 1'er yıl hapis verildi. Bu cezası da 7 bin 300'er lira para cezasına çevrilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Balıkesir, Yalova, Bursa ve Çanakkale'yi kapsayan Güney Marmara Bölgesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından 'Yılın Doktoru' seçilen Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf İlker Çömez, görev yaptığı Çanakkale Devlet Hastanesi'nde, geçen 6 Mayıs'ta eski bir hastası olan Faruk Y.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Sağ kolu omuzundan çıkan, başının arkasından bıçakla yaralanan Dr. Çömez, tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından yakalanan Faruk Y. tutuklandı. Sanık Faruk Y. hakkında kaster yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından Çanakkale 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 11 Ağustos'taki ikinci duruşmasından karar çıktı.
Mahkeme, sanık Faruk Y.'yi, kasten yaralama suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Tehdit suçundan ise beraat eden Faruk Y.'ye mahkeme Dr. Yusuf İlker Çömez ve eşi Arzu Çömez'e hakaretten 1'er yıl hapis cezası verip, bunu da 7 bin 300'er lira para cezasına çevirip, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
İlk duruşmada, işlenen suçun 'adam öldürmeye teşebbüs' olarak değerlendirilip, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep eden, ancak mahkeme tarafından bu talebi kabul edilmeyen Dr. Çömez'in avukatı Barış Dirik, kararı temyize gönderdiklerini söyledi. Sanık Faruk Y.'nin avukatı da kararı temyize gönderdi. Sanık Faruk Y., sabıkasız oluşu ve delillerin toplanması nedeniyle tahliye edilirken, karar, Yargıtay tarafından onanması halinde aldığı hapis cezasını çekeceği bildirildi.
Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yusuf İlker Çömez, Sağlık Bakanlığı tarafından Balıkesir, Yalova, Bursa ve Çanakkale'yi kapsayan Güney Marmara Bölgesi'nde 'Yılın Doktoru' seçilmiş ve geçen 18 Mart'ta Bursa Merinos Park Kongre Merkezi'nde, dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle ödülünü almıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!