GeriSeyahat Yıldızların altında sinema
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yıldızların altında sinema

Yıldızların altında sinema

Gece, yıldızlar, tahta iskemleler ve tatlı esinti: Yazlık sinemalar. Eskiden hemen her semtin bir yazlık sineması olurdu. O günden bugüne kalan tek sinemalar Adalar'dakiler. Büyükada ve Heybeliada'daki üç yazlık sinema yarım asırdır kapılarını kapatmadı.

lSon yıllarda İstanbul'un birçok yerinde yazlık sinemalar açıldı. Ama bunların çoğu bir yıl açılıp ertesi yıl kapanıyor. Otomobil sineması denemesi başarılı olamadı. Geçen yıl Sarıyer'de ve Tatilya'da açılan iki otomobil sineması bu yıl çalışmıyor.

BAHÇEŞEHİR/Amphi-Theater

Umut Sanat Filmcilik ve Sinemacılık, Bahçeşehir'deki Apmhi-Theather Sineması'nı beş yıl önce açtı. Umut Sanat'ın diğer sinemaları Ortaköy Feriye, İzmit Outlet Center, Bolu Kardelen ve Bolu Doruk. Bahçeşehir'deki sinema 1600 koltuk kapasiteli. Filmler her akşam saat 21.30'da tek seans olarak gösteriliyor. Bilet fiyatı 2 milyon lira. Film süresince seyircilere iki büfe hizmet veriyor. Her akşam başka bir film gösterime konuyor. Salonda kış sezonunun en çok beğenilen filmlerinin yanı sıra yeni gösterime girecek filmlerin ön gösterimleri de izlenebiliyor. Salon 30 Mayıs-30 Ekim tarihleri arasında açık. Film gösterileri dışında konser, tiyatro ve tek kişilik gösteriler de oluyor. Bugün ‘‘Titan’’ filmi gösterimde olacak. Tel.: 0 212 - 669 41 38.

EMİNÖNÜ/Hammam

Sarayburnu'nda Sepetçiler Kasrı'nda Celal Çapa'nın Eminönü Hizmet Vakfı'ndan kiraladığı mekanda bir de açıkhava sineması bulunuyor. Ancak buradaki film gösterimleri iki haftadır durdu. Hammam’in sineması Eminönü Belediyesi gürültü nedeniyle sinemayı kapattı.

KURUÇEŞME/Laila

Bu yıl gece hayatının gözdelerinden biri olan Laila'da sinema gösterimi de yapılıyor. Filmler yalnız pazar geceleri var. Saat 22.00'de başlıyor. Henüz gösterime girmemiş filmler de seyredilebiliyor. Ayrıca film esnasında yemek yenilebiliyor. Sinema perdesinin önünde 50 koltuk var. İzleyici isterse restorandan da film izleyebilir. Giriş de sinema da ücretsiz. Yemek fiyatı ise Laila'daki yemek yenilen restorana göre değişiyor. Ortalama bir kişilik yemek 30 milyon lira. Film için önceden rezervasyon yapılmasına gerek yok. Tel.: 0 212- 227 17 11.

AFM zincirinin yazlıkları

İSTANBUL'UN en büyük sinema salonu zinciri olan AFM, son yıllarda yazlık sinema da açmaya başladı. Bu sezon üç yazlık sineması çalışıyor.

BEŞİKTAŞ/CONRAD OTELİ

AFM & Conrad Açıkhava Sineması yaklaşık üç yıldır hizmette. Filmler yaz başında 22.00'de başlıyordu. Şimdi saat 21.00'de başlıyor. Yaz boyu tek seans ile hizmet ediyor. Bilet fiyatı 5 milyon lira. Beşiktaş’ta yer alan Conrad Oteli’nde film seyretmek için telefonla önceden rezervasyon yapılmıyor. Biletler saat 20.00'den itibaren sinema girişinde satışa sunuluyor. Şu anda üç gün boyunca ‘‘Kraliçe Elizabeth’’ gösteriliyor. Tel.: 0 212 - 227 30 00.

İDEALTEPE AFM

İki yıldır yazlık sinema hizmeti var. Kapasitesi 200 kişi. Seanslar her gece saat 22.00'de başlıyor. Önceden rezervasyon mümkün. Bilet fiyatı 3 milyon lira. Bugün İdealtepe AFM Sineması’nda ‘‘İçgüdü’’ adlı film oynuyor.

Tel.: 0 216 - 489 08 66.

FENERBAHÇE/Piramid

Geçen yıl hizmete girdi. İki yıldır yaz boyunca film gösteriyor. Fenerbahçe Piramid’te her üç günde bir film değiştiriliyor. Hergün saat 22.00'da film seyredilebilir. Bilet fiyatı 3 milyon lira. Halk günlerinde de fiyat aynı. Telefonla önceden rezervasyon yapılabiliyor. Şu anda Julia Roberts'ın başrolünü oynadığı ‘‘Notting Hill’’ (Aşk Engel Tanımaz) gösteriliyor.

Tel.: 0 216 - 414 90 00-01.

Yarım asırlık Ada sinemaları

BÜYÜKADA LALE

Büyükada'daki iki yazlık sinemadan en eskisi. Yarım asırlık sinemanın 1960'lara kadar 1200 koltuğu vardı. Sonra sinemanın yeri küçültüldü. Şimdi 500 koltuğu var. Eskiden Zeki Müren, Barış Manço gibi sanatçılar burada konser verirdi. Sinema gösterimi yaz boyunca saat 22.00'de başlıyor. Bilet fiyatı 2 milyon lira. Rezervasyon yapılmıyor. Bir film ortalama iki üç gün gösterimde kalıyor. Filmin çalışmasına bağlı olarak filmin gösterimde kalması uzayabiliyor. Şu anda başrolünü Susan Sarandon'un oynadığı ‘‘Buradan Çok Uzakta’’ adlı film gösterimde. Pazar günü de Bernardo Bertolucci'nin ‘‘Teslimiyet’’ filmi oynatılacak. İzleyici sayısı filme göre değişiyor. Tel.: 0 216-382 81 06.

BÜYÜKADA YAZLIK

Büyükada'daki iki yazlık sinemadan büyük olanı. 700 koltuklu bir sinema. Dokuz yıldır yazlık sinema olarak hizmette. Yaz boyunca devamlı gösterim var. Filmler bazen her gün, bazen de iki günde bir değişiyor. Seanslar her gece saat 22.00'de başlıyor. Bilet fiyatı 2 milyon lira. Önceden rezervasyon yok. Bugün ve yarın çizgi film ‘‘Titan’’ gösterime girecek. Seyirci sayısı filme göre değişiyor. Tel.: 0 216-382 52 92.

HEYBELİADA AYYILDIZ

50 yıllık bir yazlık sinema. 380 koltuklu. Yaz boyunca filmler saat 22.00'de oynatılmaya başlanıyor. Bilet fiyatı 2 milyon lira. Telefonla rezervasyon yok. Bugün ‘‘Gladyatör’’ filmi gösterimde. Bir film ortalama 2-3 gün oynatılıyor. İzleyici sayısı filme göre değişiyor. Tel.: 0 216-351 10 99.

False