Yıldızlar Karakucak güreş Türkiye şampiyonası Turhal'da 

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlar Karakucak güreş Türkiye şampiyonası Turhalda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 13:14

Yıldızlar Karakucak güreş Türkiye şampiyonası Turhal'da 

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA) - TÜRKİYE Güreş Federasyonu ve Turhal Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası ve Uluslarası Kocakavak Güreş Festivali Turhal'da gerçekleştirilecek. 
Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası ve Kocakavak Güreşleriyle ilgili açıklama yapan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, geleneksel karakucak güreşleri ile ata sporu olan güreşi gelecek kuşaklara sevdirmek için bu tür organizasyonlara önem verdiklerini söyledi.
Karakucak güreş yapan Türkiye'deki önemli sporcuların organizasyona katıldığını belirten Başkan Bekler, "Türkiye'nin bir çok bölgesinden çok önemli pehlivanlarımız, güreşçilerimiz gelecekler. Özellikle genç neslin yoğun ilgi gösterecek olması bizleri ayrı sevindiriyor. Bu organizasyonu yapmak, ata sporumuzu geliştirmek Turhal'ın geçmişten gelen güreş geleneğini sürdürme izleri de bizleri mutlu ediyor. Festivalimize de uluslararası sporcuların katılacak olması, gerek ilçemiz, gerek ülkemiz adına önemli. Güreş camiasına  bir çok emeği geçen Mehmet Uzun adına düzenlenmesi de bizler için onur verici'' diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!