Yıldız Kaplan’la şampanya

Geçen gün büyükçe bir paket geldi. Üzerinde gül desenleri falan var.

Pek havalı, pek afili bir şey. Açtım baktım, büyükçe bir kase içinde şampanyalar, kadehler, karamelli çikolatalar. Kim göndermiş meraklandım. Öyle ya iki kadeh falan var; birisi bir mesaj mı yolluyor bana bu yolla acaba?

Gönderen Yıldız Kaplan Hanımefendi’ymiş. Yok kendisiyle öyle bir samimiyetimiz; yani bu romantik bir teklif olamaz. Zaten değilmiş. Yeni albümü "Işıl Işıl"ın tanıtımı ile yılbaşı hediyesini birleştirmiş, ortaya böyle karışık parti ambiyansı yapmış. Eksik olmasın, albümleri de hayırlı uğurlu olsun.

Dinlemeden önce kim ne yapmış diye bir baktım. Albümdeki şarkılar ağırlıklı olarak Şehrazat’a ait. Şehrazat ayrıca albümün prodüktörü. Onun dışında Sezen Aksu ve Eda-Metin Özülkü’nün de birer şarkısı var albümde. Düzenlemeleri ise piyasanın genç ve yetenekli aranjörlerinden Emre Irmak yapmış.

Şimdi hal böyle olunca şarkıları kim söylerse söylesin satarmış gibi geliyor değil mi insana? Öyle ya adam gibi şarkı söyleyen kaç kişi var ki şu piyasada; bir şekilde idare ediyoruz hepsini. Zaten stüdyoda üst üste kaydedilen vokallerle, efektlerle falan gereken müdahale yapılmıyor mu?..

Yalnız bir sorun var; Yıldız Kaplan hiç şarkı söylemiyor. Çok zorlanıyor, belki elinden geleni yapıyor ama sonuç pek iç açıcı değil. Şarkılardan "Sayende"yi biliyorsunuz. Yazdan beri radyolar, televizyonlar çalıyor. Onun dışında bu albümden hit çıkar mı, çıkarsa bu albüm satar mı, hiç yorum yapmıyorum. Ama sanıyorum yakında kendim için bir prodüksiyon yapıp piyasalarda boy göstereceğim. Hiç çıkmıyorsa, Kuşum Aydın kadar çıkıyordur herhalde sesim.

Dinleyiciler prodüktör olursa

Mor ve Ötesi’nden Harun Tekin aradı. Dedim herhalde yeni bir projeleri var, onu haber verecek. Bir projeden bahsetti ama kendi projesi değil. Demirhan Baylan ismi size ne ifade ediyor bilmiyorum. Kendisi Berklee mezunu bir müzisyen ve ses mühendisi. Adını ilk kez duyanlar olduğuna eminim ama şu sıra "Deli Fatma’nın Bilmeceleri" adlı yedinci solo albümünü piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Hazırlanıyor hazırlanmasına da çıkartabilecek mi bilmiyor. Çünkü hiçbir plak şirketi bu albümü çıkartmaya yanaşmamış. O da şirketlerden umudu kesip yüzünü dinleyicilerine dönmüş.

Olay şu: Adınıza özel basılacak ilk 100 CD’yi adedi 60 YTL’lik bir fiyatla alıyorsunuz. Böylece bu albümün 100 prodüktöründen biri olup, albümün geleceği hakkında karar verme hakkına sahip oluyorsunuz.

31 Aralık’a kadar bu 100 kopya satılmazsa, Baylan bu albümü piyasaya çıkartmayacak. Ayrıca bu 100 kopyayı şirketlerin satın almasına, sponsorluklara ya da kişilerin birden fazla satın almalarına izin verilmiyor. Sözün kısası, ne olursa olsun bu parayı bulalım mantığı değil bu. Burada bir tavır var. Sektöre, tüketiciye, müzisyenlere herkese verilmek istenen bir mesaj. Ayrıntılı bilgi için www.demirhanbaylan.com.
Yazarın Tüm Yazıları