Yıldız forvet Demba Ba Fener yolunda

Güncelleme Tarihi:

Yıldız forvet Demba Ba Fener yolunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 00:56

Newcastle United’da ayrılık hazırlıklarına şimdiden başlayan golcünün, gönderilecek olan Bienvenu’nün yerine alınacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’de devre arası forvet operasyonu gerçekleştirilmesi artık herkesin malumu. Forma şansı bulamayan ve takımda mutsuz olan Bienvenu’nün gönderilmesi beklenirken, en çok merak edilen isim yerine gelecek golcü...  Sarı lacivertlilerin çok etkili bir ismi kadrosuna katması bekleniyor...

O futbolcu da büyük ihtimalle Newcastle United’ta mutsuz olan Demba Ba olacak. Adı daha önce Galatasaray ile sık sık anılan Senegalli golcüyle ilgili konuşan Newcastle’ın teknik patronu Pardew iki hafta önce “Sözleşmesinde 7.5 milyon Sterlin’e serbest kalır maddesi bulunuyor. Devre arasında bazı takımlarla görüşeceğini biliyoruz ve bu bizi düşündürüyor” demişti.

100 BİN STERLİN’DE DİRETİYOR

İNGİLİZ basınına konuşan Ba’nın menajeri Alex Gontran ise Senegalli’nin takımdan ayrılmaya bir adım daha yaklaştığını vurgularken, oyuncusunun oldukça mutsuz olduğunu, takım içinde kendine yer bulamazsa Afrika Kupası’ndan sonra gitmeyi düşündüğünü belirtti. Basında Fenerbahçe’nin Ba için iki katı ücret ödeyeceği iddia edilirken, haftalık 50 bin Sterlin alan Senagalli’nin 100 bin Sterlin’de direttiği konuşuluyor.

Haberin Devamı

VERGİ FENERBAHÇE’NİN AVANTAJI

NEWCASTLE’da 3.2 milyon Euro’ya yakın bir meblağ kazanan ancak vergi kesintisi nedeniyle eline sadece 1.6 milyon Euro geçen Ba’nın, Türkiye’de bu meblağın tamamını alacak olması F,Bahçe’nin en büyük kozu. Bununla birlikte sarı lacivertli formayla son haftalarda çıkışa geçen ve kulüpte hayli mutlu olduğunu belirten Sow’la arkadaş olan Ba’nın F.Bahçe’ye gelmesi de yüksek bir olasılık.

Ba’nın 2012 istatistikleri

· Oynadığı maç: 10
· Attığı gol: 7
· Toplam şut: 40
· Maç başına ofsayt: 0.5
· Top kaybı: 25

Ba’nın artıları:

Bitiricilik
Hava toplarındaki hakimiyeti

Ba’nın eksileri:

Topa hakimiyeti
Top sürüşü
Defansa katkısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!