Yıldırım'ın bağımlılık ile mücadele projesi Türkiye'ye örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Yıldırımın bağımlılık ile mücadele projesi Türkiyeye örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 14:06

Yıldırım'ın bağımlılık ile mücadele projesi Türkiye'ye örnek oldu

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA'nın merkez Yıldırım Belediyesi'nin madde bağımlılığının önlenmesi ve toplumsal bilincin oluşturulması amacıyla hayata geçirilen ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projesi, TBMM ve Başbakanlığın yayınladığı uyuşturucu faaliyet raporunda örnek proje uygulaması olarak yer aldı.
Türkiye’de ilk defa Yıldırım Belediyesi’nin öncülüğünde, Bursa Valiliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yıldırım Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Üsküdar Üniversitesi ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi iş birliğinde, ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ sloganıyla başlatılan ve zararlı alışkanlıkların önlenmesini amaçlayan proje, TBMM ve Başbakanlığın yayınladığı uyuşturucu faaliyet raporunda örnek proje seçildi. Proje kapsamında, aile hekimlerinden, sağlık çalışanlarına, Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarından okul yöneticilerine, anne ve babalardan din görevlilerine, muhtarlardan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerine ve gençlere olmak üzere 9 bin 913 kişiye eğitim verildi. Yıldırım’da kurulan stantlarda vatandaşa bilgilendirici broşürler de dağıtılan projede ilçedeki 31 camide de binlerce vatandaşa eğitim verildi. Böylece ilçede yaşayan her 30 kişiden biri bu projeden faydalanmış oldu.

“GELECEĞİMİZİN KARARTILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Yıldırım’da gençlerin öncelikli hizmet grupları arasında yer aldığını  dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gençlerin ülkenin aydınlık geleceği olduğunun altını çizerek, “Geleceğimizin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gençlerimizin karşı karşıya olduğu tehlikeleri bertaraf etmek ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için projeler geliştiriyoruz. Günümüz gençliğinin önündeki en büyük tehlike madde bağımlılığı. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu illete karşı topyekûn savaş açtık. Bedeli ne olursa olsun gençlerimizi bu illetin pençesine teslim etmeyeceğiz. Bu kapsamda paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projemizle binlerce gencimize ve ailelerine ulaşarak madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

GENÇLER İÇİN ÖZEL PROJELER

Gençlerin beklentilerini ve talepleri ile ilgili sürekli araştırmalar yaparak, buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda projeler geliştirdiklerini de kaydeden Başkan Edebali, “İlçemize, gençlerimizin gelişimine doğrudan katkı sağlayacak, beklentilerine yanıt verecek gençlik merkezleri kazandırıyoruz. 75. Yıl Gençlik Merkezi faaliyetlerine başladı. Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmed Gençlik Merkezleri’ni de çok yakında ilçemize kazandıracağız. Gençlik merkezlerimizin bünyesinde eğlence salonlarından kütüphaneye, seminer ve sinema solanlarından atölyelere gençlerimizin tüm beklentileri karşılık bulacak. Yine gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak adına Türkiye’nin en büyük spor kompleksi Yıldırım’da yükseliyor. Gençlerimizin yaşadıkları şehre aidiyetlerini güçlendirmek ve onların fikirlerinden istifade etmek için münazara yarışmaları düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLARIMIZ MEYVELERİNİ VERİYOR”

Gençlere yapılan yatırımın doğrudan geleceğe yapıldığını ve en doğru yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Yatırımlarımızın kısa sürede karşılığını almaya başladık. Sanatla buluşan gençlerimizin sayısı yüzlerden on binlere ulaştı. Spor alanında da önemli başarılar sağladık. Gençlerimiz Dünya şampiyonluklarını ve Avrupa şampiyonluklarını ilçemize kazandırdı. Yıldırım, olimpiyatlarda temsil edilen bir ilçe oldu. Gençlerimize sağladığımız olanaklar başarılarla da katlanarak artacak. Onlara inancımız ve güvenimiz tam. TBMM ve Başbakanlık tarafından örnek proje seçilmemiz de ne kadar doğru bir iş yaptığımızın örneği oldu” dedi.
FOTOĞRAFLI 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!