Yıldırım'da 13 bin 71 kadına kanser taraması

Güncelleme Tarihi:

Yıldırımda 13 bin 71 kadına kanser taraması
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 16:36

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede 13 bin 71 kadına ücretsiz kanser taraması uyguladıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edebali, Sağlıklı Kadın Mutlu Aileler Projesi kapsamında ücretsiz kanser taramaları gerçekleştirdiklerini belirterek, kanserle savaşta önemli yol aldıklarını vurguladı.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM), göğüs, rahim ağzı ve kolorekral kanser taraması, mamografi çekimi, smear ve HPV testi hizmetleri sunduklarını aktaran Edebali, şunları kaydetti:

"Merkezin açıldığı Mayıs 2015'ten bu yana 13 bin 71 kişiye ücretsiz tarama yaptık. Kanserle mücadelede erken teşhis ve periyodik kontroller büyük önem arz ediyor. Sadece geçen ay 567 hanım kardeşimiz tarama yaptırarak şüphelerini giderdi. Merkezimizde 30-65 yaş grubu kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaşlarındaki kadınlar meme kanseri, 50-70 yaşlarındaki kadın ve erkekler de kolerektal kanser taramalarını ücretsiz yaptırabilir. Bu taramalar sayesinde hemşehrilerimizin, varsa erken dönemde kanser hastalığı teşhis edilerek tedavilerinin başlanması ve yaşam kalitesinin artırılması en büyük hedefimizdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!