Yıldırım'a ‘Hannibal’ muamelesi

Güncelleme Tarihi:

Yıldırıma ‘Hannibal’ muamelesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2011 00:00

Başbakan’ın başdanışmanı Kalın, F.Bahçe Başkanı’nın sorguya götürülüş şekli için, “Hannibal gibi orasından burasından tutup götürmek insan onuruna aykırı. İdama değil sorguya gidiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İbrahim Kalın, Twitter hesabına yazdığı mesajda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sorguya götürülüş şeklinin garabet olduğunu söyledi. Kalın, Yıldırım’a ‘Hannibal’ muamelesi yapıldığını savundu.

Kalın, Twitter’daki sözlerine önceki gün Yıldırım’ın Emniyet Müdürlüğü’nde çekilen eşkal belirleme fotoğraflarının yayınlanmasını eleştirerek başladı. Kalın, “Habertürk dün (önceki gün) Aziz Yıldırım’ın adliyede çekilmiş, önden ve yan profilden fotoğraflarını manşete koymuştu. Kim olduğu fark etmez, bu yanlış” diye yazdı. Kalın, şöyle devam etti:

“Sorgulamaya götürülen kişilerin götürülüş şekli ayrı bir garabet. İki kişi koluna girmiş, biri kafasını tutuyor, üç kişi arkadan geliyor. Bütün bunları kameralar, adeta suç filmi modunda çekiyor. Sonra defalarca TV’lerde yayınlanıyor. Sorguya böyle götürmek, kaçma ihtimali olmayan insanları Hannibal gibi orasından burasından tutup götürmek insan onuruna aykırı. İdama değil sorguya gidiyorlar. Aynı ayıbı KCK tutuklamalarında da gördük. İyi haber, Adalet Bakanlığı bütün bunlara son vermek için devreye giriyor.”

Haberin Devamı

Ahmet Hakan için de geçerli

İbrahim Kalın, bu yazıların ardından şu eklemeyi yaptı: “Twitim, şike soruşturması ve A. Yıldırım değil sanıkların gözaltına alınma biçimiyle ilgiliydi. Bu işler daha insani yapılabilir. Gözaltına alınma biçimi daha insani, medeni yapılabilir. O yüzden KCK örneğini verdim. Aynı şey, Ahmet Hakan’ın hadisesi için de geçerli.”

Hannibal kimdir?

En ünlü seri katil

DOKTOR Hannibal Lecter, Thomas Harris’in yazdığı kitap serisindeki kurgusal bir karakter. Red Dragon kitabıyla ilk kez ortaya çıkan bu kurgusal karakter, zeki bir bir seri katil. Kitap, sinemaya da uyarlanmış ve Kuzuların Sessizliği filminde Hannibal Lecter’ı ünlü aktör Anthony Hopkins canlandırmıştı.

Yıldırıma ‘Hannibal’ muamelesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!