Yıldırım fark attı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım fark attı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçe Kongresi’nde Aziz Yıldırım 2657, Vefa Küçük 1980 oy aldı

Rekor katılımın olduğu sarı lacivertli kulübün genel kurulunda 4657 kişi oy kullandı. F.Bahçe'nin 33. başkanı olan ve ikinci kez başkan seçilen Yıldırım, 1998'de 1 oyla üstünlük sağladığı Küçük'e bu kez 677 oy fark yaptı.

20 oy geçersiz

F.Bahçe Kulübü Başkanlığı'na Aziz Yıldırım yeniden seçildi. Acıbadem İstek Vakfı'ndaki genel kuruldaki seçimde Yıldırım 2657 oy alırken diğer başkan adayı Vefa Küçük 1980 oy topladı. 4657 kişinin oy kullandığı seçimde 20 oy geçersiz sayıldı. 1998 kongresinde de yarıştığı Küçük'e o dönem 1 oy farkla üstünlük sağlayan Yıldırım, bu kez rövanşta 677 fark yaptı.

Ve hayal kırıklığı

ÊYıldırım'ın F.Bahçe'nin 33. başkanlığına seçilmesiyle Küçük'ü destekleyen, Aziz Yılmaz'ın liderliğini yaptığı Birleşik F.Bahçeliler Vakfı büyük hayal kırıklığı yaşadı. Rekor katılımın gerçekleştiği kongre geçen döneme oranla sakin geçti. Yıldırım, 2000 yılının F.Bahçe'sini yaratmak için verdiği sözlerin tümünü yerine getireceğini belirterek şunları söyledi:

Küçük'e teşekkür

‘‘Bugünden itibaren tüm camiayı kucaklayacağım. Şahsi kavgaları ve kırgınlıkları ortadan kaldıracağız. Demokratik yarıştan dolayı Vefa Küçük'e teşekkür ediyorum. Kaybetmek de vardı. Hepimize hayırlı olsun. İşimiz kolay değil. Bunun bilincindeyiz. Güçlü bir yönetim oluşturduk. Söz veriyoruz gelen yönetime vaadettiğimiz gibi bir miras bırakacağız. Tek hedefimiz Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak.’’

OYU 25 NOLU SANDIKTA

Aziz Yıldırım, yarıştaki rakibi Vefa Küçük'ün listesindeki Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Lideri Aziz Yılmaz ile aynı, 25 nolu sandıkta oy kullandı. İkinci kez başkanlığa seçilen Yıldırım bu sandıktaki oylarda Küçük'e 96-94 üstünlük sağladı. Yıldırım, sandıklarda en büyük oy farkını listesindeki Uğur Dündar'ın da oyunu attığı 8. sandıkta 120-55'lik oy dağılımı ile yakaladı.

İşte FenerBahçe’nin yeni yönetimi

Aziz Yıldırım

1952 Diyarbakır doğumlu. Evli ve iki çocuk babası. İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu, müteahhit. Daha önce Metin Aşık döneminde Futbol Şubesi Sorumluluğu yaptı. İkinci dönem başkanlığa seçildi.

2657 OY

Uğur DÜNDAR

1943 İstanbul doğumlu. Gazeteci. Evli, bir çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2629 OY

Osman YALÇIN

1957 Ankara doğumlu. Ekonomist. Evli, üç çocut babası. Yüksekokul mezunu.

2652

Nihat ÖZDEMİR

1950 Diyarbakır doğumlu. Müteahhit. Evli, iki çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2653 OY

Vedat OLCAY

1940 Nusaybin doğumlu. İşadamı. Evli, bir çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2653 OY

Hamdi AKIN

1954 İstanbul doğumlu. Makine mühendisi. Evli, üç çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2650 OY

Mehmet VODİNA

1945 İstanbul doğumlu. Yönetici. Evli, bir çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2560 OY

Dursun EKŞİOĞLU

1953 Rize doğumlu. Müteahhit. Evli, iki çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2649 OY

Şadan KALKAVAN

1939 Rize doğumlu. Armatör. Evli, iki çocuk babası. Lise mezunu.

2657 OY

Tahir PEREK

1940 Aksaray doğumlu. Mali müşavir. Evli, iki çocuk babası.

2652 OY

Atilla KIYAT

1942 İzmir doğumlu. Emekli Koramiral. Evli.

2653 OY

Murat ÖZAYDINLI

1954 İstanbul doğumlu. İşadamı. Evli, iki çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2655 OY

Selim SOYDAN

1941 İstanbul doğumlu. Film yapımcısı. Evli, bir çocuk babası. Lise mezunu

2644 OY

Mahmut USLU

1948 Adana doğumlu. İşadamı. Evli, iki çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2570 OY

Ertuğrul HATAYLI

1941 Antalya doğumlu. İşadamı. Evli, iki çocuk babası. Yüksekokul mezunu.

2649 OY

YEDEK ÜYELER

İbrahim Güven

Kudret Fikirli

Burak Karabacak

Mehmet Karasu

Ünal Uzun

Suavi Eman

Nail Kır

KONGRE NOTLARI

Eller havada

Başkanlık yarışından ilk gün çekilen Lütfi Tomuş, kazandıktan sonra kürsüye çıkan Aziz Yıldırım'ı konuşması bittikten sonra kutlayarak, eline havaya kaldırdı. Tomuş, ‘‘Söz vermiştim, kazananın elini havaya kaldıracaktım’’ dedi.

4 nolu sandık

Vefa Küçük'ün oy kullandığı 15 numaralı sandıktan Aziz Yıldırım 120-80 galip çıktı. Küçük, 26 sandık içinde sadece 4 numaralı sandıkta 107-81'lik üstünlük sağladı.

25 kamera

Büyük ilgi gören kongrede geniş güvenlik önlemi alındı, yaklaşık 250 polis memuru görev yaptı. Kongreye medya büyük ilgi gösterdi. 13'ü sabit olmak üzere 25 kamera ve 150'ye yakın basın mensubu kongreyi sabah 09.30'dan akşam geç saatleri kadar takip etti.

Ve ünlüler

Fenerbahçe Kongresi'nde oy kullanan ünlüler arasında Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer, millitvekili Nejdet Menzir, Yüksel Yalova'nın yanı sıra Orhan Taşanlar, Nejati Bİlican, Turgut Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan'da yer aldı.

Şen ailesi

Eski başkanlardan Ali Şen, oğulları Metin ve Adnan ile birlikte Vefa Küçük'ü destekledi. Şen, ‘‘Kim kazanırsa kazansın bize düşen yeni yönetimin etrafında birleşmek ve onların başarısı için çalışmaktır’’ dedi.

Ağar da geldi

Galatasaraylı olarak bilinen Mehmet Ağar dünkü kongrenin sürpriz konuklarından biriydi. Orhan Taşanlar ile birlikte kongreye gelen ancak salona girmeyen Ağar, kafasına taktığı, ‘‘Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’’ yazılı şapkası ile ilginç bir görüntü verdi.

Afiş yarışı

Başkan adaylarından Aziz Yıldırım ile Vefa Küçük dün seçim için ilginç çalışmalar yaptı. Yıldırım taraftarları ile Küçük'ün taraftarları salon içinde ve çevresinde bol bol afiş asarak oy toplama yarışına girdi.

Gruplara sitem

Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe Kulübü'nde görevini tamamladığını belirterek, ‘‘Bir daha gelirsem başkan adayı olarak gelirim. Ama grupları tanımam. Bu gruplar Fenerbahçe'ye zarar verdi’’ diye konuştu.

1 oy şakası

Başkan adayı Vefa Küçük oyunu kullandıktan sonra başkanlık divanı ile tek tek el sıkıştı. Divanda görev Yapan Talat Yılmaz, Vefa Küçük'e, ‘‘Bu kez iş bir oya kalırsa biz çözeriz’’ diye espri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!