Yıldırım Demirören ibra edilmedi

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım Demirören ibra edilmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2013 17:17

Eski başkan Yıldırım Demirören'e ait 1 Ocak-27 Şubat 2012 dönemi faaliyetleri idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edilmedi.

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, eski başkan Yıldırım Demirören'e ait 1 Ocak-27 Şubat 2012 dönemi faaliyetleri, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edilmedi.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen kulübün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda 1 Ocak 2012-27 Şubat 2012 (Yıldırım Demirören dönemi), 28 Şubat 2012-25 Mart 2012 (Yalçın Karadeniz dönemi) ve 26 Mart 2012-31 Aralık 2012 (Fikret Orman dönemi) idari ve mali açıdan ibra edilmesi yönünde oya sunuldu.

Kongrede öncelikle eski başkan Yıldırım Demirören'in son dönemini kapsayan 1 Ocak 2012-27 Şubat 2012 bölümü idari ve mali açıdan ayrı ayrı oya sunuldu. Toplantıya katılan üyeler, oy çokluğuyla bu dönemi idari ve mali açıdan ibra etmedi.

Beşiktaş Kulübü'nün şu anki yönetim kurulunda yer alan yöneticiler Ahmet Nur Çebi, Mesut Urgancılar, Berk Hacıgüzeller, Tamer Kıran, Metin Albayrak, Ahmet Kavalcı, Berkan Gocay ve Abdullah Sözer'in de bu dönemin ibra edilmemesi yönünde oy kullanması dikkati çekti.

Yalçın Karadeniz ve Fikret Orman dönemi ibra edildi

Üyeler, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in geçici bir süre kaldığı dönemle, Fikret Orman ve yönetiminin görev yaptığı dönemi ise oy çokluğuyla ayrı ayrı ibra etti. Katılımcılar, 28 Şubat 2012-25 Mart 2012 (Yalçın Karadeniz) ve 26 Mart 2012-31 Aralık 2012 (Fikret Orman) dönemlerinin ise ayrı ayrı idari ve mali yönden ibra etti.

Bu arada, kulüp yönetim kurulunun, 1 Haziran 2004 tarihinden itibaren görev yapanların bazı iş ve işlemleriyle ilgili olarak derneğin haklarını korumak amacıyla gerekli muhataplar hakkında her türlü hukuki işlemler için, hakem veya tahkime gidilmesi yönünde istediği tam yetki, üyeler tarafından oy çokluğuyla verildi.
Haberin Devamı

Kongrede gergin anlar yaşandı

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda gergin anlar yaşandı. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda, üyeler söz alıp görüşlerini dile getirdi. Kongre üyesi Göksel Omacan, yaptığı konuşmada kulüp başkanı Fikret Orman ve bazı yönetim kurulu üyelerini sert bir şekilde eleştirdi. Omacan, bazı yöneticilerin bedava bilet temin ettiklerini, localardan Galatasaraylı ve Fenerbahçeli yakınlarını yararlandırdıklarını iddia ederken, Başkan Fikret Orman'ın Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'yı ziyaret etmesini de doğru bulmadığını söyledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı'nın, suçluymuş gibi Bursa'ya gidip barış sağlamak istemesinin doğru olmadığını belirten Omacan, şunları kaydetti:

“Beşiktaş'ın manevi değerlerini ayaklar altına aldınız. Şahsi ve popülist yaklaşımlarınız uğruna Bursaspor Başkanı'nın ayağına gittiniz. Sanki olumsuzluklardan Beşiktaş camiası sorumluymuş imajı oluşturdunuz. Fakat Bursaspor Başkanı, açık ve sert bir şekilde bir barış olamayacağını belirterek sizi kapının önüne koydu. Siz de yüzünüz bile kızarmadan, bir gün daha, sırf kendi reklamınız için o şehirde kalarak panellere katıldınız. Bu konuda Bursaspor Kulübü Başkanı'nı tebrik ediyorum.”

Bu sözlerin ardından kongre üyeleri tarafından ıslıklanarak protesto edilen Omacan, konuşmasını tamamlayamadan kürsüden inmek zorunda kaldı. Daha sonra kürsüye gelen üye Hürser Tekinoktay, yeni yapılacak stadın ve Fulya'daki futbol altyapı tesislerinin değerlendirilmesi hakkında konuştuğu sırada Fikret Orman'ın kendisine laf attığını ileri sürerek, “Bir başkana kürsüdeki konuşmacıya laf atmak yakışmaz” diyerek tepki gösterdi. Bu tepkinin üzerine genel kurul üyeleri de Tekinoktay'ın başkan Orman'dan özür dilemesini istedi.

Durusoy'dan Fulya Tesisi açıklaması

Siyah-beyazlı kulübün eski yöneticilerinden İlhan Durusoy, başkan Fikret Orman'ın Fulya Tesisleri'nin paylaşım oranının yarı yarıya olduğu yönündeki açıklamasına cevap verdi.
Durusoy, paylaşımın başkan Orman'ın aktardığı gibi olmadığını, Beşiktaş Kulübü'nün paylaşımdan yüzde 67, yüklenici firmanın da yüzde 33 oranında pay aldığını ifade etti. İlhan Durusoy, tesis yapımı için yapılan sözleşmenin haricinde yüklenici firmadan 15 milyon dolar da nakit para alındığını aktardı.

Üyelerin görüşleri

İnönü Stadı'nın yenilenmesinin ardından yeni stada “Şeref Stadı” adının verilmesi önerisinde bulunan üye Kemal Ulusu, eski başkan Yıldırım Demirören'e olan borcun silinmesi için babası Erdoğan Demirören'le görüşmek amacıyla 5-6 kişilik akil adamlar kurulunun oluşturulmasını talep etti.

Futbolcu sakatlıklarıyla ilgili eleştirilerde bulunan üye Atıf Keçeci ise, “Eski bir çalışanımız Ümraniye'ye görüş almak için gönderdi. Giden adamın başına gelmedik kalmadı. Neredeyse kapının önüne koymak için fırsat kollamışlar. Orada yanlışlar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Son kongrede Fikret Orman'la başkanlık yarışına giren Bülent Deriş de, yeni stat projesi hakkında yönetim kuruluna soru yönelterek, “Bu stat yapılaması sürecinin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığıyla eş zamanlı olması tesadüf mü, yoksa stratejik bir planlama mıdır? Bunu merak ediyorum” şeklinde konuştu. Deriş, kendi projelerinin mevcut yönetim tarafından hayata geçirildiğini savunarak, diğer çalışmalarını da uygulamaya sokması konusunda yönetime tavsiyelerde bulundu.

Eski başkan Yıldırım Demirören'in yaptığı uygulamalardan dolayı kulüp disiplin kuruluna verilmesini talep eden Kaya Soysal da, yeni stadın yapım aşamasıyla ilgili şunları dile getirdi: “Burnu büyük Galatasaray ile görüşmeyelim. Şımarık Fenerbahçe'ye başvurmayalım. Zaten 15 bin kişiye oynuyoruz. Onun için maçlarımızı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!