Yılbaşına hindi siparişi

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşına hindi siparişi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 11:28

Yılbaşına hindi siparişi

Haberin Devamı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - YILBAŞI hazırlıklarının sürdüğü Antalya'da turistik tesis ve restoranlar yılbaşı gecesi için hindi ağırlıklı mönülerini belirledi.
2016'yı 2017'e bağlayan gece kimisi evinde, kimisi otellerde düzenlenen gala yemeklerinde kimisi de sokak partilerinde yeni yıla merhaba demeye hazırlanıyor. Yılbaşı yemeklerinin vazgeçilmezi arasında olan hindi ise bu yıl da popülerliğini koruyor. Kentin 5 yıldızlı otelleri, gala yemeği mönüsünde hindi etine yer verdi. Aynı zamanda bütün hindi yemek isteyen müşterilere de ön siparişli hizmet verilebilecek.
Hotel Su mutfak şefi Hüseyin Özdolombay, hindi pişirmenin inceliklerini anlattı. Fırında pilav üstü veya kestaneli hindi gibi çeşitlerin yapılabildiğini belirten Özdolombay, "Hindi eti tavuk etine nazaran daha sert ve pişirilmesi zor bir ettir. Lezzetli hindi pişirmenin püf noktası fırının ısısının ne çok yüksek ne çok düşük olmasıdır. Fırında hindi hazırlamak için öncelikle fırın 175 dereceye ayarlanır" dedi.
Hindinin pişirme işleminden önce yıkanması ve iç temizliğinin yapılması gerektiğini anlatan Özdolombay, şöyle dedi:
"İçi temizlenip derisi üzerinde bırakılan hindi, büyük bir fırın tenceresine veya derin bir tepsiye konur. Göğüs eti üzerindeki derisi hafif ayrılır, derinin altına iki göğsün üzerine ikişer kaşık tereyağı konur. Bu, göğüs etinin yumuşak olmasını sağlar. Hindinin içine tüm soğan konur, isterseniz patates ve havuç parçaları da konur. Ayrı bir kapta ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanoz karıştırılır, hindinin üzerine dökülür, tuz ve karabiber serpilir. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirilir. Folyo ile kapatılır ve yaklaşık 3 ile 3.5 saat fırında pişirilir. Sonra folyo alınır, üzeri açık olarak 45- 60 dakika daha pişer, üzeri iyice kızarana kadar. Fırın termometreyle hindinin göğüs eti kontrol edilir, etin iç sıcaklığı en az 80 derece olduysa hindi pişmiştir. Fırından çıkan hindi, dilimlenmeden önce 10 dakika bekletilir. Hemen dilimlenirse iç suyu sızar ve et yerken kuru olur" diye konuştu.
Bütün hindinin kestaneli pilav üstünde servis edilmesinin görsel ve lezzet açısından önemli olduğunu anlatan Özdolombay, lezzetli hindi etinin doğru ateş, doğru sos, doğru sunumla ortaya çıktığını kaydetti.
Pişirilmiş iç pilavlı hindi fiyatı ise büyüklüğüne göre 100 ile 170 TL arasında değişiyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!