Yılbaşı yemekleri çöpe atılmasın

Haberin Devamı

BİZİM İrem Tellioğlu, yılbaşı geceleri için özel hazırlanan yemeklerin artıklarıyla barınaklardaki dostların beslenebileceğini vurguladı. Söz İrem’in:

“İzmir’de bir çok otel ve eğlence yeri, yılbaşına özel programlar hazırlıyor. Yılbaşı konuklarını bekleyen bu yerlerde hazırlanan yiyeceklerden arta kalanlar çöpe gitmesin. Gecenin sonunda tonlarca yemeğin ziyan olması yerine, kısa süre muhafaza edilip, barınak görevlilerinden bu yiyecekleri almaları istenebilir. Barınaklarda, böyle bir hizmetin verildiğinden haberdar değilseniz, artık bunu biliyorsunuz. Lütfen çevrenizde yakınlarınızı da bu konuda duyarlı olmaları için uyarın. O yiyecekleri barınak görevlilerine teslim edebilirsiniz. Üstelik, yalnızca, barınakları arayıp adresinizi bırakmanız yeterli.”

Haberin Devamı

Yılbaşı yemekleri çöpe atılmasın

BAZI BARINAKLARLA TELEFON NUMARALARI

* Örnekköy Celal Üner: 367 77 11

* Işıkkent: 437 02 08

* Şopen Gazi: 0537 244 6638

* Urla: 754 10 88 – 176

* Çeşme: 723 06 34

* Aliağa: 616 19 80

* Seferihisar: 743 48 58

Ve de son not:

Sevgi satılık değildir

Her yıl yılbaşı hediyesi olarak pet shoplardan satın alınan binlerce evcil hayvan bir süre sonra eskimiş ürün gibi sokağa terk ediliyor. Siz bu acımasızlığa ortak olmayın. Sevgi satılık değildir, sevgi sahiplenmektir.

Yılbaşı yemekleri çöpe atılmasın

Kongre salonu yapacak olana peşin teşekkür

İZMİR Ticaret Borkası Yönetim Kurulu eski Başkanı, eski milletvekili ve İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’den uzun bir not aldım, özetle aktarıyorum:

“Konferans ve kongreler için İzmir’deki salon sorunuyla ilgili yazınızı okudum. Sayın Başkanın ve Doğan Albayrak’ın söyledikleri doğru, ancak Tepekule de tek başına çare değil. İzmirimiz’in maalesef bügün de 2 bin kişi kapasiteli veya üzerinde bir büyük salonu yoktur. Doğan Bey’in ifade ettiği salonlar kapasitesi tek bir salon değildir. Sayın Aziz Başkan’ın Ahmed Saygun’da da 2 bin-3 bin kişiyi alabilecek salon yoktur. Yıllardır iktisat kongreleri hazırlık toplantılarında ifade ettiğim bir hatırlatmam var:

Haberin Devamı

‘1923’de 1. İktisat Kongresi’ne katılan bin 135 delegeyi bir arada alacak salon o zaman yoktu. Hatta konaklamak için otel de yoktu. Misafirler evlerde ağırlanmış. Şimdi otellerimiz var. Ancak 90 yıl sonra bugün yine büyük, 2-3 bin kişilik kongre merkezimiz yok.’

Eski bina yıkıldı

İlk kongrenin yapıldığı, son sahibinin rahmetli incir, üzüm ihracatçısı Şerif Remzi Regent’in olduğu bina Konak’ta şimdi otopark olarak kullanılan açık alan bir arsadır. Buradaki tarihi binayı maalesef 1979’da zamanın Belediye Başkanı rahmetli İhsan Alyanak, bir çok tarihi binayla yıktırdı.

‘Kongreler fuarlar şehri İzmir’ söyleminin içi, altyapısı ile doldurulamamış, hoş biraz da bu sayede boş bir söylem. Neden, kongre merkezimiz yok da ondan. Ben ilk kongre binasının tekrar aslına uygun yapılabilmesi için gayret sarfettim. Kaynak buldum, arsanın bugünkü sahiplerinin avukatı ile görüştüm. ‘Burası tarihi eser, SİT ilan edildi, inşaat yasağı var dedim, burayı biz VOB olarak yapalım ,eski taş binayı yaptırıp tarihi kongre binasını inşa ettirebiliriz’ dedim. Avukat, ‘Konak Belediyesi ile görüştük, burasının imarını alıyoruz’ dedi, olumsuz yanıt verdi.

Haberin Devamı

İzmir’i fuarlar ve kongreler şehri olmak için en az 3-5 bin kişilik merkezi yapacak ufku olan, ileri görüşlü bir yoneticiyi bekliyor.

Yapana İzmirli olarak şimdiden teşekkür ederim.”

Yazarın Tüm Yazıları