Yılbaşı hediyeniz resim olsun

Aralık ayının ortasıyla birlikte tüm dünyada yeni yıl için hazırlıklar hızlanır.

Haberin Devamı

Yeni yıl heyecanı ile birlikte, aile yakınlarına, eşe, dosta alınacak hediyenin de sıkıntısı başlar.
Kafamızda “Bunu beğenir mi, geçen yıl ne almıştım, acaba benim aldığımı bir başkası da almış olabilir mi?” gibisinden bir sürü soruyla çıkılır alışverişe. Emin olun bu yıl da çarşı pazar dolaşırken, aynı sorular kafamızı kurcalayacak.
Türk insanının “hediye kriteri”nde genelde “kültürel” olarak tanımlayabileceğimiz boyut, Batı ülkelerindekine göre çok azdır.
Bir düşünün en son kime kitap, müzik CD’si, film DVD’si veya bir resim hediye ettiniz?
Bu yıl hediyeniz küçük bir tablo neden olmasın?
Bana gelen elektronik postalardan, Ankara’da bir çok galerinin ay sonuna kadar değişik sanatçılardan çoğunlukla küçük ebatlı tabloları yılbaşı hediyeliği olarak sergileyeceği anlaşılıyor.
Lafı uzatmadan gelen duyurulardan yılbaşı hediyesi amaçlı nerede kimlerin sergisi var, hemen aktarmaya başlayayım.
Kayıhan Keskinok’un muhteşem kadınları ile buluşmak istiyorsunuz adresiniz Galeri Valör (Hilal Mah.) olmalı. Cumhuriyet’le yaşıt Keskinok’un sergisinin açılış tarihi 20 Aralık Cuma.
Mustafa Ayaz’ın birbirinden güzel kadın portreleri yarından itibaren Balgat’ta kendi adını taşıyan müzede sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ayaz’dan bir resmim olsun diyenler için “Portreler II” sergisi kaçmaz bir fırsat.
Galeri Soyut’ta (Hilal Mah.) 20 Aralık’ta açılacak “Küçük şeyler” isimli sergide Hakan Esmer, Sertap Yeğin, Semih Kaplan, Serdar Lebleci, Peruze Yiğit, Selda Eren gibi birçok genç usta sanatçının eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Tüm sanatçıların 20x20 boyuttaki tuval üzerine yaptıkları eserleri tek fiyattan satışa sunulacak.
Remzi İren’in Türkiye’nin değişik yörelerinden kadın başları portrelerinin yanısıra değişik komposizyonları içeren eserleri Stillife Sanat’ta (Hilal Mah.) sizleri bekliyor.
Zeki Faik İzer, Hüseyin Yüce, Bayram Gümüş, Orhan Gürel, Fatih Urunç, David Ughleridze başta olmak üzere birçok ünlü ismin eserlerinden oluşan yeni yıl karması Galeri Polart’ta (Hilal Mah.) görülebilir.
Galeri Gözde (Y.Ayrancı) yeni yıl için hazırlanan resimlerini “Ufacıklar” adı altında sergiliyor. Armada AVM’deki GaleriM’de de yılbaşı karması var.
KAV Sanat da (Yıldız) hem ustalardan, hem de gençlerden “Küçük işler” adı altında yeni yıl karması düzenleyen galeriler arasında.
Medya Sanat’ın (Çankaya) yılbaşı karmasında Daver Darende, Haluk Evitan, Ayşe Arkün’ün yanısıra birçok sanatçının eserini bulabilirsiniz.
Aynı şekilde Galeri Eskiz de (Sancak Mah.) özel koleksiyonlardan toplanmış eserleri yeni yıl için sergiliyor.
Onur Sanat’ta “Suluboya ressamları grubu”nda yer alan ustaların yeni yıl karma sergisi bugün açılacak.
Bilkent’teki RC Müzayede’de 22 Aralık Pazar günü yılbaşı müzayedesinin ikincisi yapılacak. Değişik sanatçıların küçük eserlerinin satışı 100 liradan açık artırmaya çıkacak.
Ankara’daki birçok galerinin de benzer amaçla sergiler açacağını düşünüyorum. Oturduğunuz semtte varsa bir galeri uğrayın. Belki bir yakınınız için aradığınız hediyeyi o galerinin sergi duvarlarında ya da tabloların istiflendiği deposunda bulabilir, Ankara’nın bu dondurucu soğuğunda sevdiklerinizin içini bir resimle ısıtabilirsiniz.
Bu arada Yalçın Gökçebağ, uzun bir aradan sonra yaptığı pastel resimlerini önümüzdeki hafta sergileyecek. Bu sergiyi tanıtıcı yazıyı önümüzdeki hafta bu köşede bulacaksınız.

Haberin Devamı

KENTTE NE VAR?

Haberin Devamı

Cuma Ocaklı (31 Aralık’a kadar-Nurol Sanat/Güvenevler), Istvan Orosz (20 Aralık’ta açılacak-Güler Sanat/Beysukent), Ülker Emmez (25 Aralık’a kadar-Ankara Vakıf Eserleri Müzesi/Ulus), Canan Atalay (10 Ocak’a kadar-Atlas Sanat/Çankaya), Yaşar Sami Gökgöz (31 Aralık’a kadar-AG Sanat/Çayyolu), Nilgün Altan (26 Aralık’a kadar-Cumhuriyet Kültür Merkezi/Çankaya), Yahya Ansan (19 Aralık’ta açılacak-Erge Sanat/CEPA AVM), Ayşegül Poroy (19 Aralık’a kadar-Dışişleri Bakanlığı/Balgat).

Yazarın Tüm Yazıları