Yılbaşı hediyelerine minik tavsiyeler

YAZ geldi, bahar gitti, kış başlıyor derken 2010 uçtu gitti. Madem durdurmak imkansız, geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirmek gerek. Tadını çıkarın. Çok ciddi söylüyorum, her gün kıymetli, her an çok değerli. Klişe olacak belki ama akıp giden zaman içinde en önemlisi sevdiklerinizle her dakikayı doya doya yaşamak..

Baylıyorum bu yılbaşı coşkusuna. Eski yılı hüzünle, mutlulukla karışık hislerle uğurlarken yeni gelen yılı umut ve coşkuyla karşılamak... Bu yıl karar verdim. herkese minik birer hediye alacağım ve bu hediyelerin fiyatı makul olacak ama öyle sıradan da olmayacak...
Alışveriş merkezlerinde saatlerce gezip, vitrin vitrin dolaşıp, elimde torbalar, oradan buraya savrulmayacağım! Çok kararlıyım! “Kesinlikle kaos yaşanmayacak Gamze, hatta aldığın minik hediyeleri akşam ‘Öyle bir geçer zaman ki’yi seyrederken, özene bezene sen paketleyeceksin” dedim... Veee attım kendimi sokağa, bu sene, yılbaşı hediyeleri beni benden aldı. O kadar güzel şeyler gördüm ki...
Kırmızı battaniyem ve ben
Paşabahçe’deki kırmızı cam meleklere bayıldım. Bir de makaron desenli porselenlere... Şimdi makaron pek popüler biliyorsunuz, bir paket makaron, yanında da makaron desenli bir fincan ve minik bir tabak, alın size nefis bir yılbaşı hediyesi.
Boyner Evde’de kırmızı aksesuvarlarla dolu reyonda favorim battaniye oldu! Kendime de bir tane almaya karar verdim. Kar desenli, kırmızı battaniyem ve ben, TV’deki dizilerin karşısında uzun kış gecelerinin keyfini çıkartırız artık.
Her zamanki favori yerlerimden biri tabii ki yine Mudo! Salladıkça karların uçuştuğu cam küreler mesela, çocukluğuma götürüyor beni. Ali’ye aldım bir tane ama o mu oynayacak ben mi belli değil! Ne yapın edin, vakit ayırıp, mağazaları gezerek yılbaşı coskusunu yaşayın. Bir şey almasanız bile ruhunuzun neşeleneceğinden süphem yok.

Yılbaşı gecesi dantel esintisi

HEDİYE faslını hallettiniz, sıra geldi yılbaşı gecesi ne giyeceğinize! Takip edenler bilir hem erotizm hem de masumiyetin simgesi olan dantel bu kış çok moda... Özellikle de siyah dantel. Geçen hafta düzenlenen Elle Style Awards’da Beren Saat, Özgür Mansur imzalı siyah dantel bir elbise giydi. Zaten kız çok güzel, o dantel elbiseyle de masum muydu seksi mi karar veremedim.
Yılbaşı gecesinin favorisi de siyah dantel olacağa benziyor. Tabii bu dantel modası yalnızca elbiselerde değil, eldiven, çanta, ayakkabı ve çoraplarda da var. Ben de bu yılbaşı gecesi, siyah dantel bir elbise giymek istiyorum. 2011 kışının vazgeçilmez trendlerinden biri haline gelecek dantelle yeni yıla girmek, pek hoş olacak!

Şehri sallayan parti

BU haftanın hatta bu ayın en önemli etkinliklerinden biri, kelimenin tam anlamı ile Arjantin Caddesi’ni “sallayan” yılbaşı partisiydi. Ben kaçırdım. İstanbul’daydım maalesef. Ama bütün dedikoduları aldım!
Süper bir partiymiş ve bütün Ankara oradaymış. Arjantin Caddesi’ndeki Vakko’nun müdürü, sevgili Olcay bahsetmişti hazırlık yaparlarken ne kadar çok emek sarfettiklerinden! Dev bir parti alanı kurmak için İstanbul’dan bir ekip gelmiş. Ankara’nın akşam ayazında misafirlerin üşememesi için dev şeffaf brandalarla bir çadır oluşturulmuş. Canlı müzik, konuklara çok şık ikramlar derken gece, hakikaten unutulmaz olmuş.
Kulağıma gelenler arasında, Ankara cemiyet hayatının genç kuşak temsilcilerinden Aslı Özdemir de siyah dantel elbisesi ile çok şıkmış. Ne diyeyim, kaçırdığıma üzüldüm. Hani diyorum, yalnızca yılbaşlarında değil, çeşitli okazyonlarla güzel Ankara’ma hep böyle hareket gelse de, etkinlikler şehri olarak nam salsak.
Hep söylerim: Harekette bereket vardır.
Yazarın Tüm Yazıları