Yılbaşı gecesi hediye verirken beyaz fil yöntemine ne dersiniz

Dün yayınlanan özel yılbaşı ekinde, hediyenin nasıl seçileceğinden bahsetmiştik, şimdi de hediyeyi verme meselesine değinelim. Eğlenceli bir yöntem önerim var ama kalabalık gruplar için geçerli.

Kuzey Amerika’dan arakladığım yöntemin adı tam çevirisiyle Beyaz Fil Hediye Değişimi. Çin Hediye Değişimi, Kirli Noel Baba, Hırsız Noel Baba gibi isimleri de var.
Bu hediye verme işlemi (daha çok şamatası demek lazım aslında) için en az 6 kişi gerekiyor. Daha az olunca tadı çıkmıyor.
Herkes gelirken yanında pahalı olmayan ama esprili hediyeler getiriyor. Örneğin 20 lira gibi bir üst limit belirleyebilirsiniz. Zaten fiyat ne kadar düşerse, yaratıcılık o kadar artıyor.
Sonra kişi sayısı kadar numara küçük kağıtlara yazılıp bir kasenin ya da şapkanın içine atılıp çekiliş yapılıyor. Çektiğiniz, sizin ortadaki paketlerden biri alıp açma sıranız.
Birinci kişi gözüne kestirdiği bir paketi açıyor. Herkes ne çıktığını görüyor. İkinci isterse ortadan bir hediye seçebilir ya da beğendiyse birincinin elindekine el koyabilir. Haliyle hediye seçme hakkını birinci kişiye devretmiş oluyor. Bu böyle devam ediyor, tüm hediyeler açılınca oyun sona eriyor.
Ama bu arada dünya kadar şamata kopuyor. Hediyesini vermek istemeyenler oluyor, zorla el konuluyor. Bir arkadaşım, böyle bir hediye değişimi sırasında küçük bir çocuğun hediyesine el koyduğunu, zavallı yavrucağın tüm gece ağladığını anlatmıştı. Bu tabii arzu edilmeyen bir sonuç ve alınması gereken derzler var. Nedir? Bir çocuğun elinden hediyesini almayacaksınız.
Eğer bu yılbaşı siz de evde parti verenlerdenseniz (bu aralar kime sorsam evde. Herkes evindeyse parti nasıl yapılıyor anlamadım) hediye değişimini deneyebilirsiniz. En az kutu oyunlar kadar eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayacağı garanti.

VİTRİNDE GÖRDÜM
Mesajcı Japon bebekler


İstanbul’da 4 mağazası bulunan Bilstore’larda yılın sadece bu zamanı bulabileceğiniz şeyler var. Metropolitan Museum of Art ve New Museum’da sergilenen eserler ile eş zamanlı olarak getirilen objeler, sanat meraklıları için iyi birer hediye olabilir. Aralarında sanat kitapları, aksesuvarlar, kupa ve defterler var. Ben en çok Momiji Japon bebeklerini sevdim. Hem sevimliler hem de özel mesajınızı sahibine iletiyorlar. Mesajınızı bir kağıda yazıp, bebeğin içine yerleştiriyorsunuz.

NE İYİ FİKİR
Masadaki cam damacana


Çok basit fikir: Cam damacana. Bildiğiniz su damacanasının minyatürünü camdan yapmışlar, internet üzerinden satıyorlar. Tek bir ürün; basit cam bir şişe. İster sürahi niyetine kullanın, isterseniz sabahtan doldurup çalışma masanızın üzerine koyun, gün boyu su için durun. Kapasitesi yaklaşık iki litre. Fiyatı 9.90 lira. Online sipariş veriyorsunuz, adresinize geliyor. Seviyorum basit fikirleri.

AVM’LERDE YILBAŞI

Bir kişiye her gün 11 bin lira

Altunizade Capitol, tüm misafirlerine 11 bin lira kazanma şansı sunuyor. 31 Aralık’a kadar 100 liralık harcama yapan herkes Şanslı 11 çekilişine katılmaya hak kazanıyor. Şanslı 11 çekilişi her gün yapılıyor. Toplamda 11 kişiye 121 bin liralık hediye çeki verilecek.

Alışveriş sizden hediye Kozzy’den

29 Aralık’a kadar Kozzy AVM’den toplamda 400 liralık alışveriş yapanlar “Her Yöne 90 Dakika” isimli tiyatro oyununa bilet kazanıyor.

Ayağınız yerden kesilsin

Eskişehir’deki NeoPlus Outlet AVM çekilişle bir kişiye son model Kia Carens marka otomobil veriyor. Bunun için 31 Aralık’a kadar NeoPlus’daki mağazalardan 50 liralık alışveriş yaparak çekilişe katılmak gerekiyor.

Son model Mercedes sizin olabilir

Carrefour Ankara AVM de yeniyıl çekilişinde otomobil veriyor. 17 Şubat 2011’e kadar düzenlenen yeni yıl kampanyasına katılmanız yeterli. Bunun için de mağazalardan toplam 50 lira ve katları tutarında alışveriş yapmanız gerekiyor. Alışveriş merkezinin koridorlarında bu aralar Noel Baba Bandosu da dolaşıyor.

Kukla şovları sihirbaz gösterisi

Güneşli’deki 212 İstanbul Power Outlet, yeni yılın heyecanını ziyaretçileriyle paylaşıyor!
Aralık ayı boyunca her gün dans eden kukla şovları, kum boyama atölyesi, sihirbaz ve joglör gösterileri, müzik ve eğlence atölyeleri var.

Yarın fırsat günü

Nişantaşı’ndaki City’s’de yarın Fırsat Günü. Tüm ziyaretçiler mağazaların uyguladığı çeşitli fırsatlardan yararlanma imkanı bulacak. Sürpriz indirimler ve tadım aktiviteleri de olacak.

Bugün sirk başlıyor

İstinyePark, 24-31 Aralık tarihleri arasında, yılbaşı sirkine ev sahipliği yapıyor. Yılbaşı Sirki 8 gün boyunca birbirinden heyecanlı şovlarla öğlen 12.30’da başlayıp 20.30’a kadar devam edecek. Her saat başı farklı bir gösteri ana aktivite alanında olacak. Şovlar arasında sirk görevlileri isteyen çocuklara jonglorlük dersi verecek.

İNDİRİM GÜNLÜĞÜ

* IKEA mağazalarında 16 Ocak’a kadar binlerce mobilya ve ev aksesuvarı indirimde. İndirim oranı yüzde 75’lere varıyor. Belli ürünlerde Aile Karta özel yüzde 30 indirim de var.
* Gusto mağazalarında yılbaşı özel koleksiyonu yüzde 50’ye varan indirimle satılıyor. Pırıltılı işlemeler, pul payetler, kadife ve dantellerle bütünleşen tasarımlar bulabilirsiniz.
* Fabrika 2010 Sonbahar/Kış Koleksiyonu, sezonun ilk indirimine girdi. Banu Bornovalı imzalı kadın koleksiyonunda melanj efektler, baskılar, desenler, İngiliz tarzı ekoseler, mikrogeometrik armürler, diyagonal çizgiler, leopar desenler ve yumuşak kadifeler var. Kudret Saka imzalı erkek koleksiyonunda ise bohem bir hava esiyor.
* Polaris’te de indirim başladı. Yalnız dikkat, indirim sadece özel etiketli ürünlerde geçerli. İndirim kadın, erkek ve çocuk koleksiyonlarını kapsıyor.
* Diesel mağazalarında indirim oranı yüzde 50. Punk ruhuyla beslenen 5 Pockets koleksiyonuna yarı fiyatına sahip olabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları