Yiğidolar'ın gol yükünü yabancılar çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Yiğidoların gol yükünü yabancılar çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 11:36

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un bu sezon ligde yaptığı 6 maçta attığı 12 golün, 10'unda yabancı oyuncuların imzası bulunuyor.

Haberin Devamı

Ligde oynadığı 6 maçın 3'ünden galibiyetle, 3'ünden de mağlubiyetle ayrılan ve topladığı 9 puanla 7. sırada bulunan kırmızı-beyazlı ekipte yabancı oyuncuların gol performansı dikkati çekiyor. Lig maçlarında 12 gol atan ve kalesinde de aynı sayıda gol gören Sivasspor'da, gol yükünü yabancı oyuncular çekti. Kırmızı-beyazlı ekibin yabancı oyuncuları 10, yerli oyuncuları ise 2 kez gol sevinci yaşadı.

Gollerde Chahechouhe ve Da Costa'nın imzası var

Sivasspor'un 4 golünde imzası bulunan orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe, takımın en golcü ismi olarak dikkati çekiyor. Yiğidolar'ın yeni transferlerinden savunma oyuncusu Manuel Da Costa da 3 golle takımına önemli katkı sağladı. Kırmızı-beyazlı forma altında sergilediği performansla beğeni toplayan Costa, özellikle uzak mesafelerden attığı gollerle adından söz ettiriyor. Da Costa, ligde oynanan son üç maçta 3 gol sevinci yaşadı. Yiğidoların Nijeryalı forveti John Utaka 2, Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Cicinho 1 golle takımın gol yükünü çeken yabancı futbolcular arasında yer alıyor. Kırmızı-beyazlı ekipte yerli futbolculardan orta saha oyuncusu Burhan Eşer ve stoper Ümit Kurt'un 1'er golü bulunuyor.

Teknik direktör Carlos'un görüşü

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gol atan futbolcularına takım arkadaşlarının yardımcı olduğunu ve böylece sonuca gidebildiklerini söyledi. Futbolcularının özellikle duran toplarda almış oldukları pozisyonunun doğru ve güzel olduğunu dile getiren Carlos, şunları kaydetti:

"Önemli olan futbolcularımın aldıkları pozisyonlar ve pas organizasyonları. Maçta doğru zamanda doğru yerde bulunan oyuncumuz gol atıyor. Aydın ve Burhan'ın verdiği paslar ve onların yaptığı koşular, bize golleri getiriyor. Takımımızın başarısı için elinden gelen gayreti gösteren ve Sivasspor'a gol atma sevinci yaşatan oyuncularımı tebrik ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!