YHT Garı’na tek teklif

Güncelleme Tarihi:

YHT Garı’na tek teklif
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 00:00

TCDD tarafından yap-işlet-devret (YİD) modelinin ilk kez uygulanacağı Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı İhalesi’ne tek teklifi Limak İnşaat-Kolin İnşaat-Cengiz İnşaat konsorsiyumu verdi.

Haberin Devamı

TCDD Genel Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ihalenin komisyon başkanlığını TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman yaptı. İhale için 10 firma şartname almıştı.

İhale ertelenmişti

TCDD, ‘uzay üssü’ görünümündeki hızlı tren istasyonu için ilk olarak 20 Ocak 2011’de ihaleye çıkacağını duyurmuştu. Şartname satın alan firmaların tesisin altından geçmesi planlanan metronun sıkıntı yaratabileceği yönündeki çekinceleri nedeniyle ihale, 22 Şubat 2011 tarihine ertelenmişti. Bu tarihte de firmaların talebi nedeniyle 2 Mart 2011 tarihine ertelenen ihaleye, Limak İnşaat ve (Hindistan Merkezli) GMR Infrastructure Ortak Girişimi ile İÇTAŞ ve Cengiz İnşaat Ortak Girişimi teklif vermişti. YİD modeli ile toplam 100-150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilecek projenin ihalesi daha sonra iptal edilmişti. TCDD, gar ihalesinin, YİD modeliyle 17 Temmuz 2012’de yapılacağını duyurmuş, ancak şartnameyi alan firmaların talebi üzerine ihale 28 Ağustosa ertelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!