Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KIYAFETİM YÜZÜNDEN DALGA GEÇİYORLAR

Merhaba Ayşe Abla, ben 6.sınıfa gidiyorum. Babam ben doğmadan önce ölmüş, annem kıyafetlerimi almakta zorluk çekiyor, okulum serbest kıyafet, bir tane eşortmanım var her zaman onu giyiyorum. Aynı kıyafet yüzünden arkadaşlarım benle kıyafetim yüzünden dalga geçiyorlar. Bana kışlık kıyafet ve değişik kıyafetler verirseniz çok sevinirim. Evimiz kira, annem kirayı vermekte zorluk çekiyor. Bunu annemden habersiz yazıyorum. Şimdiden teşekkür ederim ellerinden öperim.
Muhammed

CEVAP: Sevgili Muhammed, sakın arkadaşlarının seninle dalga geçmelerine takılma. Bu utanılacak bir şey değil asıl onların bu çirkin davranışlarından dolayı utanmaları gerekir. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, öpüyorum seni kocaman.

Haberin Devamı

ARTIK BİR ÇOCUĞUM VARDI YANİ SUÇ İŞLEYEMEZDİM

Merhabalar. Öncelikle konuma son umudum olduğunuzu bildirerek başlamak istiyorum... Ve Hikayem biraz uzun olacağı için sizden özür diliyorum. Hayatıma son vermemek için inanılmaz bir mücadele içerisindeyim. Sebebi?
Ben 16 yaşımda başına bir iş gelmiş ve yanlış bir karar sonucu (yüz kızartıcı olmayan) bir suçtan ceza evine girdim.
2000 ve 2005 tarihleri arasında ceza evinde yatıp çıktım. Askere gönderildim muaf tutuldum içerde başıma gelen ve psikolojimi birçok yönden bozan sebepler nedeni ile.
Ailem ben 1 yaşındayken ayrılmış ve sahipsiz bırakılmıştım ama hayatım boyunca her şeyin üstesinden tek başıma geldim. Sokaklarda yattım, iş bulabilirsem çalıştım, çok aç kaldım çöpten yedim, normal ya da gayri meşru denilen işlere bulaştım. En nihayetinde 2008 yılında Filipinli, benden 8 yaş büyük bir bayanla sadece düzgün bir aile ortamı istediğim için evlendim. 1 yıl sonrada bir oğlum oldu. Evliliğimin 6. yılı.
Evlendiğim günden bu zamana kadar 4 defa bütün evimi dağıtmak ya da eşyaları bırakıp çıkmak zorunda kaldım.
İş buldum paramı alamadım, iş buldum (koruma) daha iyisi gelince işten çıkarıldım... Çocuğumun doğumunda eşim 3 gün hastanede yattı ve ben bir bardak su alacak param olmadığı ve gidecek kimsem olmadığı için hastanenin bahçesinde sadece ağlayabildim. Hiç bir mesleğim olmadığı için YALAN söyleyerek İstanbul’daki …ajans'a (devlet tiyatrosunda oyuncu olduğumu söyleyerek) oyuncu olarak kayıt oldum, çok da başarılıydım, hayatımda yapmadığım bir işte yönetmenler tarafından seviliyor ve beğeniliyordum.
Ancak bölüm oyuncusu olarak gittiğim çekimlerden aldığım para yol paramı bile karşılamayacak kadar azdı ve ben OYUNCU ajanslarına kayıt olamıyordum.
Çalışma izni olmamasına rağmen hep eşim çalıştı ve her şeye o göğüs gerdi. Devletin bize kestiği oturma izni cezası olan 5000 TL yi uzun bir süre bulamadık, teyzemin eşi sürpriz bir şekilde bu parayı bize verdi. Her şey yoluna giriyor
Maalesef... Arkadaşlarımdan komşularımdan 5 TL, 10 TL toplayarak gidip ehliyet almıştım şoför olarak çalışırım diye sadece 150 TL fazla para toplayamadığım için b sınıfı ehliyet almak zorunda kaldım.
Eskiden ''Şoför aranıyor'' ilanı olan gazetelerde artık ''Aracıyla çalışacak şoför'' şeklinde ilanlar yer almaya başlamıştı. Ve benim artık bir çocuğum vardı yani SUÇ işleyemezdim... Her çare aradığımda herkes bir yerlere yönlendirdi.
işkur, mit, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve daha bir çokları, 2005’ten bugüne kadar başvurmadığım görüşmediğim hiçbir yer kalmadı, iş görüşmesine gittiğim her yerde SONUÇ: Form doldurun biz sizi arayacağız oldu.
Geçen kasım ayında evimi Bodrum’a taşıyarak bir sene de Bodrum’da iş bakalım buluruz orda bir şeyler oldu.
Sonuç: 2 ay çalışma ve 4 ay ödenmeyen maaşı alma kavgası. Şimdi sözleşmem bitti. Eşim İstanbul’da, hamile haliyle uygun fiyatlı eşyalı bir ev arıyor.
Çocuk bakıcıda çünkü bir tanıdığımız iş var vaadiyle beni beklettiği için işe gideceğim diye çocuğu bakıcıya verdim. Sorun şu ki dolmuşa binecek paramız yok.
Bir hafta boyunca evde sadece şekerli suyla idare etmek zorunda kaldım... Çünkü evde kalan son un ve yumurta paketi bir hafta önce bitmişti... İnsanlar bu halimi kullanmak istediler bulduğum işlerde bana ölü maaşlar, yol paramı bile karşılamayacak fiyatlar söylediler.
Ev tutamıyoruz, evi tutsak taşınamıyoruz, taşınsak bile hala iş yok. Hamile eşim en fazla 1 ay daha çalışabilir. Çocuğu aldırmak istiyoruz, malum sebepten aldıramıyoruz.
Eşimle sürekli en ufak konularda bile kavga etmeye başladık. Sevgimiz bitti. Saygımız bitti.
En azından evliliğimiz bitmesin istiyorum.. Ben annesiz ve babasız büyüdüm, oğlum bensiz ya da annesiz büyüsün istemiyorum... Ama artık kaldıramıyorum.
Arkadaşlarım gemici (yağcı) belgesi al hemen seni bir gemiye yerleştirelim diyorlar. Sertifikası 2000 TL.
B sınıfı ehliyeti E yapayım diyorum, fiyatı 1800 TL...
Babamın durumu iyi ve ceza evinde onlar için yattım (kısmen) Ama kalp krizi geçirdiğimde adamın umurunda bile olmadı, ona dava açmak istiyorum ama yasal bir hakkım yok.
Birçok kez hayatıma son vermek istedim ama hep beni taşıyan eşime sırt çevirmek kaçmak (ölmek bir kaçıştır) istemedim. Oğlumun babasız ve benim gibi berbat bir hayat yaşamasını istemedim. 10.kasım.2013 benim doğum günüm ve muhtemelen bana yardım edecek kimse bu yazıyı buraya kadar okuyan kimse çıkmayacaktır.
Böbreğimi, karaciğerimi satışa çıkardım ama Türkiye’de onlar da değersizler. Size bunları neden mi anlattım, konuşacak birilerine ihtiyacım vardı... Türkiye’de bir tek ben sıkıntı yaşamıyorum ki birileri bana yardım etsin.
Türkiye’de tek benim sorunlarım da yok farkındayım ama taşı sıksam suyunu çıkartacak kapasitedeyim. Cahil değilim. Profesör de değilim. Ama dostu akrabası olan biri de değilim. Eşim bile benim yükümü taşıyamıyor. İşte beni öldüren şey bu. Sağlıklı bir insanım ama kendi ayaklarım üzerinde duramıyorum. Ne iş Ne aş.
Düşünmekten kimseyle konuşamamaktan ve kimseye derdimi anlatamamaktan yoruldum. 10 kasım günü atamı göreceğim umarım. Sevgi ve saygılarımla...
Bu arada İstanbul’da bi oda tutabildik m.köyde bu hafta taşınacağım. Eşyalarımı maalesef Bodrum’da bırakacağım çünkü eşyaları götüremiyoruz para yetmediği için. Çok teşekkür ederim ilginiz için.
Bir şekilde ayakta durmaya devam. Umarım iş sıkıntımı falan çözebilirim yardımlarınızla.
Ömercan
CEVAP: Ömercan, diyorum ki lütfen ayakta kal, elimden geleni yapacağım ama söz ver bana intihar lafını bir daha etmeyeceğim diye, tamam mı?

Haberin Devamı


KLOSTOROFOBİK

Ayşecim seni tebrik ediyorum. Yaptığın bu iş bu dünyada kanatsız melek olmayı, öte dünyada da incili köşkler vaad ediyor sana.
Benim derdim diğer umut bekleyen arkadaşlara göre daha iyi. Ama herkesin de kendi derdi kendine çok büyük dert. Benim sorunum klostrofobi. Ah Ayşecim önceden çok daha iyi durumdaydı ama artık değil asansöre binmek odanın kapısı kapalı oturamıyorum, arabayla bir yelere giderken camı açmazsam öleceğim sanıyorum. Metroya, Marmara’ya, İdo’ya, uçağa binmekse sadece hayal. Bu korkuyu yaşamayanlara manasız bir korku gibi gelebilir ama umumi yerlerde tuvalete girip kapısını kapatmak iş görmeye çalışan bir insan oldum, bu durum beni artık çok zorluyor. İş buluyorum örneğin. Çok katlı bir apartmanın birinci katında işi kabul edemiyorum, şu an 10 katlı bir binanın beşinci katında çalışıyorum ve tabi ki merdivenle çıkıyorum her gün, he bu iyi oluyor spor yapmış oluyorum ama inan ki diğer taraftan sosyal anlamda da çok zorluyor bu korku beni. Ben sana Balıkesir’den yazıyorum, Ailem İstanbul’da yaşıyor, çok sık geliyorum oraya, benim bu korkuma çare olmak isteyen bir doktor olursa İstanbul’a da çok rahat gelebilirim. Canım benim seninle tanışmayı da çok isterim, sevgiler.
B. E

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili B., okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, geçmiş olsun.

36 BEDEN KIYAFET

Ayşe Hanım merhaba.
04.11.2013 tarihindeki köşenizde 36 beden kıyafete ihtiyacı olan Dilek isimli bir bayan vardı. Kullanmadığım 36 beden kıyafetlerimi kendisine göndermek isterim. Tabii hepsi temiz ve ütülü ama kendisi kullanılmış kabul eder mi bilemiyorum. Eğer ediyorsa kendisiyle nasıl irtibata geçebileceğimi bildirir misiniz? Teşekkürler
Aysun

CEVAP: Sevgili Aysun, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

1.000 TL
Merhaba Ayşe Hanım yazılarınızı düzenli olarak takip ediyorum ve sizi gerçekten çok seviyorum.
Benim bir sorunum var, yardım edebilir misiniz bilmiyorum.
Ben 24 yaşındayım, ailemle kalıyorum, ailemin paraya ihtiyacı var ama hiç bir yerden bulamadık. Bir ay içinde 1.000 TL bulamazsak elektriğimiz ve suyumuz kesilecek. Acaba bana yardım edebilecek biri çıkar mı diye son umudum sizsiniz, şimdiden teşekkürler.
Not ismimi yayınlamazsanız sevinirim çünkü bütün arkadaşlarım sizi takip ediyor. Zor durumda olduğumu bilmelerini istemem.
İyi günler

Haberin Devamı

CEVAP: Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, kolaylıklar dilerim.

PSİKOLOG YA DA PSİKİYATR

Sevgili Ayşe Hanım, sizden bir ricam olacaktı. Yaşadığım aile problemlerinden dolayı ruh sağlığım yeterince bozuldu, devlet hastanesi psikiyatrilerine gittim, sadece ilaç verip yolladılar. İlaçlar hiç bir fayda etmedi, sadece uyku, uyuşukluk.
Yaşadıklarımı unutamıyorum, sürekli kâbuslar uyanıkken bile.
Araştırmalarım sonucu ne yazık ki İstanbul genelinde psikolog ve psikiyatri fiyatlarının uçuk fiyatlarda olduğunu gördüm (benim bütçeme göre).
Çalışan bir bayanım c.tesi saat 2’den sonra bana yardımcı olacak psikolog ya da psikiyatr bulabilirsek çok sevinirim.
(Avrupa Yakası) ismim yayınlanmazsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Haberin Devamı

CEVAP: Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, geçmiş olsun.

CANKIZ

Merhaba Ayşe Hanım

04.11.2013 tarihli yazınızda Cankız rumuzuyla yazıp 42 beden kot ve 37 numara ayakkabı isteyen arkadaşa gönderebileceğim az kullanılmış kıyafet ve ayakkabılarım mevcut.
Kendisinin iletişim bilgilerini iletebilirseniz gönderebilirim

İyi çalışmalar,

Züleyha

CEVAP: Sevgili Züleyha, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

CANKIZ

Sevgili Ayşe hn;
42 beden kot isteyen üniversiteli Cankız’a yepyeni kot pantolonlar gönderebilirim..
Yakınlarda zayıfladım çünkü.
Kardeşlerimden de 37 numara ayakkabı bulabilirim.
Eğer bana adresini ya da mailini ulaştırabilirseniz sevinirim.

Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Ne mutlu size.

Sevgiler
Serap

CEVAP: Sevgili Serap, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

BURS

İyi akşamlar Ayşe Hanım,
1 aydır sizden haber bekliyorum burs için, lütfen bana yardım edin, çok zor durumdayım. Bütün arkadaşlarıma borcum var, ailem çok az miktarda para yollayabiliyor. 450 lira sadece yurt param, 50 lira yol param var. Dışarıda 1 çay içecek param dahi olmuyor cebimde.
Bu ayki yurt paramı daha veremedim, kitap almak zorundaydım. Yurt sahibi sürekli sıkıştırıyor, bana yardım edin lütfen.
Sinem
CEVAP: Sevgili Sinem, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, başarılar dilerim.

GİYSİ YARDIMINDA BULUNMA TALEBİ

Ayşe Hn;
Merhabalar, köşenizde Ankara Üniversitesi'nde okuyan “42 BEDEN KOT, AYAKKABI, BOT” yardımı rica eden arkadaşımıza giyim ve ayakkabı yardımında bulunmak istiyorum, dikkate alırsanız çok sevinirim.
Merve

CEVAP: Sevgili Merve, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

BEBEK ARABASI VE MAMA SANDALYESİ

Merhaba,
4 Kasım tarihli Yetiş Ayşe köşenizde bebek arabası ve mama sandalyesi isteyen okuyucunuzun bilgilerini paylaşabilir misiniz? Diğer yardım edebileceklere engel olmamak için mailimi köşenizde yayınlamamanızı rica ederim
Teşekkür ederim.
Canan

CEVAP: Sevgili Canan, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

37 NUMARA BOTLARIM

Ayşe Hanım Merhabalar,
Sizi zevkle takip ediyor ve çok seviyorum.
37 numara botlarım var, vereceğiniz adrese yönlendirmek isterim. (Cankız talep etmişti)
Teşekkürler.
Kübra

CEVAP: Sevgili Kübra, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.


İŞ YARDIM TALEBİ

Merhabalar,

Benim yardım isteğim, iş sevgili Ayşe Abla.
İç mimarım, 4 sene önce mezun oldum. Dileyene, aracılığınızla cv'mi yollayabilirim.

Sevgiler
F.

İsim, mail ve telefonumu yayınlamazsanız sevinirim, dileyenle iletişim bilgilerimi paylaşabilirsiniz.

CEVAP: Sevgili F. okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, başarılar dilerim.

CANKIZ

Merhabalar Ayşe Hanım,

4 Kasım 2013 tarihli yazınızda okuduğum “Cankız” isimli okurunuza 42 beden kot ve 37 numara bot göndermek isterim. Hatta daha başka ihtiyaçları varsa bu konuda da yardımcı olabilirim.

Ankara'da ikamet etmekteyim. Ankara Üniversitesi mezunuyum, aynı üniversitede doktora yapmaktayım ve de Ankara Üniversitesi'nde Akademik Uzmanım. Bu kızımıza yardımcı olmaktan memnun olacağım.

Bana iletişim bilgilerini iletebilir misiniz?
Teşekkürler

Pırıl

CEVAP: Sevgili Pırıl, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

CANKIZ’A AYAKKABI

Ayşe selam,

Bugün gördüm, Ankara Üniversitesi'nden Cankız'ın ayakkabı ihtiyacı için, bir - iki ayakkabı gönderebilirim. (Çok az kullanılmış artık giymiyorum, bir kenarda duruyorlar. Kabul ederse böylesini)

Uygunsa adresini gönderirsen kargoya verir gönderirim. 42 beden pantolon benim için çok büyük ama uygun bir şeyler ayarlarsam yanına kıyafet de eklemeye çalışırım.

Ellerine sağlık,

Kolaylıklar

Sevgiler

Melis.

CEVAP: Sevgili Melis, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

GELİNLİK

Ayşe Hnm Merhaba,

40 beden yeni ve kuru temizlemede temizliği yapılmış tek omuz modelli abiye gelinlik elimde mevcut. İhtiyacı olan birisine göndermek isterim.

Sevgiler,
Ayşe
CEVAP: Ayşe’m, adaşım harikasın. Okur dostlarımdan gelinlik isteyen olursa yönlendireceğim, sevgiler.


CANKIZ’A YARDIM

Günaydın Ayşe Hanım,

37 numara ayakkabı isteyen Cankız’ın iletişim numarasını benimle paylaşır mısınız?
Gökçe

CEVAP: Sevgili Gökçe, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

04.11 TARİHLİ İHTİYACA CEVAP

Ayşe Hanım,
Bugünkü yazınızda yeni işe başlayacak 36 beden kıyafet ihtiyacı olan bir bayan vardı. Adresini alabilirsem kargolarım.
Teşekkürler.
İsim yayınlamayın lütfen. Adres bana ulaşırsa ben kargolayacağım bayana.
Teşekkürler.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. İletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

CANKIZ

Merhaba Ayşe Hanım ben Cankız’a elimden geldiğince yardımcı olmak isterim... İsmimin paylaşılmamasını rica ediyorum ve bu güzel köşenizden dolayı sizi tebrik ediyorum... İyi çalışmalar.
CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostum, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

36 BEDEN KIYAFET

Ayşe Hanım merhaba,

04.11.2013 tarihli köşenizde yer alan ve “36 beden kıyafet” başlığı ile yazan Dilek hanıma, istemiş olduğu 36 beden üst grup kıyafetleri gönderebilirim.
İletişim bilgilerini iletirseniz sevinirim.

Saygılar
Zuhal

CEVAP: Sevgili Zuhal, her zamanki gibi harikasın, Hızır gibi yetişiyorsun. İletişim bilgileri sana gönderildi, öpüyorum sarılarak.

BURS İSTEĞİ

Merhaba Ayşe Hanım, çaresiz kaldım yapacak, bir şeyim kalmadı.
Ben Ege Üniversitesi fen edebiyat fakültesinde okuyorum. Aslen İstanbulluyum, evimiz kira ve annem daha yeni anjü oldu masraflarımız çok, o yüzden babamın emekli maaşı yetmiyor artık. Bir süre çalıştım ama olmadı derslerimi olumsuz etkiliyor. Aylık 350-400 masrafım oluyor, yol, kira. Yardım ederseniz çok sevineceğim.

NOT: ismimi yazmazsanız çok memnun olurum Ayşe Hanım.

CEVAP: Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, başarılar dilerim.

CANKIZ RUMUZ

Ayşe merhaba, yine ben.
Kendimi unutturmamaya gayret gösteriyorum.
Ayrıca instagram’dan da takip etmeye başladım seni.

Bugünkü Yetiş Ayşe’de cankız rumuzlu kızcağızla bedenim ve ayak numaram uyuyor.

Ve maalesef tipik bir kadın olarak aşırı alışveriş yapıyorum. Ve hiç eskimeyen kıyafetlerimi ayakkabı, bot vs veriyorum sürekli.

Bu sefer de cankız için bir şeyler ayarlayabilirim sanırım. Bana iletişim bilgilerini gönderir misin?
Gülsemin
CEVAP: Sevgili Gülsemin, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

KÜÇÜK KIZIMA YARDIM, OKUYAN BÜYÜK KIZIMA DA BURS

Merhaba Ayşe Hanım,

Öncelikle size yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım ve çaresizliğimden ötürü size yazmaya karar verdim. 9 aylık küçük kızımın hastane (astım hastası) masrafları ve mama parasına yetişemiyorum. Bununla birlikte büyük kızım bu sene üniversiteyi kazandı onun da masrafları iyice belimizi bükmeye başladı ne yapacağımı şaşırdım Ayşe Hanım. Eşim taksi şoförü, aldığı para yetmiyor, evimiz kira.
Ne eşimin ailesinden ne de kendi ailemden bir destek yok, büyük kızım okulu bırakmayı düşündüğünü söyledi ve onun geleceğine engel olmak istemedim.
Son çare buraya yazmaya karar verdim, bana yardımcı olacak birileri çıkarsa bir ömür duacısı olurum.
Deniz

CEVAP: Sevgili Deniz, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, kolaylıklar dilerim.


GERÇEKTEN FAKİR OLAN AİLELERE YARDIM ETMEK İSTİYORUM

Selam Ayşe Hanım,

Ben yurt dışında yaşıyorum ve ara ara Ankara’ya geliyoruz. Ben bir kaç fakir aileye yardım etmek istiyorum ancak oraya geldiğimde fakir aile bulmada zorlanıyorum. Bana adres, muhit veya tlf. Numarası bulmamda yardımcı olur musunuz?
Şimdiden tşk ediyorum
Sevgiler
Bedriye
CEVAP: Bedriye Hanım harikasınız, size yardım isteklerini yönlendireceğiz, öpüyorum sarılarak.

GİYSİ YARDIMI

Selam Ayşe Hanım, Ankara’dan yardım isteğinde bulunan (42 beden giysi ve bot) öğrenciye yardım etmek istiyorum. Sevgiler.
Şükran

CEVAP: Sevgili Şükran, bilgileri sana ileteceğim, sevgiler.

CAST AJANSI VE BURS

Ayşe'cim selam. Epey oldu sana yazamayalı ama yazılarını okuyorum, takipteyim, üzülme.
Şimdi Ayşecim; ben de sana Yetiş Ayşe diyeceğim ki demek istemezdim daha çok yetişmelerine ortak olmak isterdim.
O da olur inşallah. Ben de tek başıma kızımla yaşıyorum. Kızım İstanbul Devlet Konservatuarında opera bölümünde 2.sınıf öğrencisi. Haliyle biz de tası tarağı toplayıp Beylikdüzü’nden Anadolu’ya taşındık, yalnız bırakamazdım.
Özel bir şirkette çalışıyorum, maaşım 1000TL.ev kira. Gerisini düşün. Ailem de bir yere kadar. Kızım harçlığını çıkarmak için piyano dersi veriyor, minik öğrencileri var 2 tane. Burs olursa çok seviniriz. Valla utana sıkıla yazıyorum, Rabbim kimseyi darda bırakmasın.
Bir de Ayşecim, benim kızıma bir kaç cast ajanstan hocalarından teklif falan geldi ama ben çekiniyorum açıkçası. Çok değişik Avrupai bir güzelliği var evet ama güvenilir referanslı olsun istiyorum. Kızımı görmen için fotoğraflarını yolluyorum sana, aynı zamanda facebook’tan da görebilirsin. Tanıdığın, bildiğin bir ajans varsa yardımcı olur musun?
Eğitimine yurt dışında devam etmek istiyor, imkanımız olur inşallah, onu sahnelerde opera sanatçısı olarak görebiliriz. (isimlerimizi yayınlamazsın di mi Ayşecim)
Ayşecim şimdilik bu kadar. Lütfen cevap yaz bana. Seni kucaklıyor öpüyoruz.
Sevgiler.

CEVAP: kızına bayıldım, ilgileneceğim cast ajans olayıyla Ayşe’yle konuşacağım Ayşe Barım’la. Meryem Uzerli’den tut herkesin menajeri o ama bana hatırlat ne olur. Burs için yetiş Ayşe halleder inşallah, benim koca davam bitse ben kendim hallederim, dur bakalım az kaldı inşallah. çok öptüm ikinizi de hatırlat ne olur yine.

KABAN, BOT VE KIŞLIK KIYAFET

Merhaba Ayşe Abla;
İki ablam üniversite okuyor. Yurtta kalıyorlar. Ablamın birisi nişanlı, düğün hazırlığı. Annemler zor durumda. Onlara para yetiştiremiyorlar ve ben onlardan bir şey isteyemiyorum. Benim kışlık kıyafetim yok. Sizden kaban, bot ve kışlık kıyafet istiyorum. Babam fırın işçisi. Ben 7. sınıf öğrencisiyim. Lütfen bana yardım edebilir misin? Kışlık kıyafete ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Melik

CEVAP: Sevgili Melik, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim.


4 KASIM TARİHLİ YETİŞ AYŞE YAZISI

Ayşe Hanım merhabalar,
Ayşe Hanım, Hürriyet gazetesinde 4 Kasım tarihli "Yetiş Ayşe" adlı yazınızı okudum ve bu yazınızdan çok etkilendim. Bu nedenle bende "42 BEDEN KOT, BOT VE 37 NUMARA AYAKKABI" yardımı isteyen Cankız rumuzlu arkadaşa yardım etmek istiyorum. Bu konu hakkında size ulaşmayı denedim Hürriyet gazetesinden Anıl bey ve Yücel bey ile irtibata geçtim kendileri sizi bilgilendirip bana geri dönüş yapacaklarını söylediler fakat bir türlü mümkün olmadı. Bilgisayar kullanmayı bilmediğimden dolayı size mail de atamadım şimdi de bir arkadaşımın oğlu aracılığıyla size bu maili gönderiyorum. Ben Cankız rumuzlu arkadaşımızın ihtiyacı olan şeyleri aldım fakat Sarıyer / İstanbul 'da oturuyorum bunları sizin aracılığınızla ihtiyacı olan arkadaşa ulaştırmak istiyorum.
Saygılarımla,
CEVAP: Özcan Bey, harikasınız. İletişim bilgilerini size en kısa sürede ileteceğiz. Ancak Hürriyet gazetesinden bana veya ekip arkadaşlarıma ulaşmanız mümkün değil, eposta yoluyla biz olabilecek en kısa sürede iletişim bilgilerini sizlere iletiyoruz. Sevgiler.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GİYSİ BANKASI

Merhaba Ayşe Hanım,

Size gelen yardım taleplerinin içinde Ankara Üniversitesi'nde okuyan ve giysiye ihtiyacı olan mailleri okumuştum.
Ankara Üniversitesi'nin web sayfasında yayınladığı ve "Giysi Bankası" adını verdiği bir hizmetinin olduğu bilgisini vermek istiyorum.
İhtiyaç sahiplerinin, Salı ve perşembe günleri 10.00-16.00 saatleri arasında sadece üniversite kimliklerini göstererek A.Ü Dışkapı Yerleşkesi'nde (Ziraat ve veterinerlik Fakülteleri) Yıldırım Beyazıt Erkek Öğrenci Yurdu'nun karşısındaki mekânında yer alan giysi bankasından yararlanabilecekleri bilgisi ilgili üniversitenin web sayfasında yayınlanmış.
Umarım bir faydası olur. İlginize ve emeğinize içten teşekkürler.
Bahar
CEVAP: Bahar Hanım, harika bir şeymiş bu, ben de buradan duyurarak destek vereyim. Sevgiler.

BURDUR TURAN ORTAOKULU MERKEZ/BURDUR

Okulumuz Burdur merkez de kenar mahalle okulu ama tüm zor şartlarına ve imkansızlıklarına rağmen pırıl pırıl, akıllı, öğrenmeye ve okumaya aç öğrencilerimiz çok. Ders kitabı olarak da test kitabı olarak da artı roman ve hikâye kitapları olarak da yardımları seve seve kabul ederiz.
Ayrıca okulumuzun kitap /kütüphane ihtiyacının yanı sıra fotokopi makinesi, yazıcı, bir adet mikroskoba, bir sınıfımız da eksik olan bir adet bilgisayar ihtiyacı vardır.
İhtiyaçlarımız:
1)Kütüphanemiz için öğrencilerimizin seviyesine uygun hikayeler ve romanlar
2)Derslere yardımcı kaynaklar, test kitapları
3)Bir adet Mikroskop
4)Yazıcı
5)Fotokopi Makinesi
6)Bir adet Bilgisayar
7)Kırtasiye Malzemeleri
Fen ve Teknoloji Öğretmeni :Seda GÖREN -0505 348 21 38 Okul Müdürü :Fatih TEKİN
Okul Sabit Numarası :0248 233 10 38Okul Açık Adresi : Değirmenler Mahallesi Turan Ortaokulu Merkez/BURDUROkul Web Adresi :http://turanortaokulu.meb.k12.tr/

SİİRT ŞİRVAN İNCEKAYA KÖYÜ KİTAP KAMPANYASI

Ayşe Hanım, Siirt’in Şirvan İlçesine bağlı İncekaya Köyü’nde sosyal bilgiler öğretmeniyim.Okulumuza ve köyümüze kazandırmak istediğimiz kütüphane yakında tamamlanacaktır.
Kütüphanemiz için oldukça çok sayıda kitap ihtiyacımız var.
Desteğini bekliyoruz, Yetiş Ayşe.
Hamza

ALAK İLKOKULU ALAK MEZRASI MURAT KÖYÜ SOLHAN/BİNGÖL

Ben Bingöl'ün Solhan İlçesi'nin Murat Köyü'nün Alak mezrasında Alak İlkokulunda tek öğretmen olarak çalışmaktayım, fiziki ve coğrafi şartlardan dolayı okulumda birçok şey eksik ve en önemlisi öğrencilerimin dersler için yeterli materyali yok.
Anladığım kadarıyla siz bir çok öğretmen arkadaşıma yardımcı olmuşsunuz, sizden ricam benim okuluma da destek çıkabilir misiniz ?
Öğrenci sayım 1. sınıf 7
2. sınıf 0
3. sınıf 4
4. sınıf 5 öğrencim var.
İhtiyaçlarımız:
1)Kırtasiye Malzemeleri ( kalem, silgi, kalem, açacak, çizgili ve kareli küçük boy defter, güzel yazı defteri, boya kalemleri, sulu boya, yapıştırıcı, bant)
2)Test Kitapları
3)Okuma Setleri
4)Öğrencilerimizin seviyesine uygun Dergiler
5)Türkçe Sözlük
6)Eğitici Materyaller
Yardımcı olursanız size çok minnettar olurum; iyi çalışmalar. biz köy öğretmenlerine yardımcı olduğunuz için size ne kadar teşekkür etsem azdır .Çok teşekkür ederim, ben ve öğrencilerim sabırsızlıkla bekliyoruz ve en güzel yanı tek başımıza olmadığımızı görmek...
Emeği geçen herkese şimdiden çok teşekkürler.
Öğretmen Dilek Boylu -0507 238 15 80
Öğretmenimizin Bir Ricası: Burada telefon iyi çekmiyor sizden ricam ulaşamadığınız zaman yine arayın telefon sadece camın önünde çekiyor.
Ayrıca saat 16.00’dan sonra ararsanız daha rahat iletişim kurulabilir.
Okul Sabit Numarası: Yok
Okul Açık Adresi: Alak İlkokulu Alak Mezrası Murat Köyü Solhan/BİNGÖL
Okul Web Adresi:
1)Murat Alak İlkokulu : http://muratalakio.meb.k12.tr/
2)Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: http://solhan.meb.gov.tr/www/iletisim.php

KONAKKURAN İLKOKULU MALAZGİRT/MUŞ İlginiz için teşekkür ederim
İHTİYAÇLARIMIZ


1) Hikâye ve boyama türünde kitaplar (Kitap seviyesi: ilköğretim seviyesi)
2)A4 Kağıdı
3)Ana sınıfı oyuncakları
4)Defter kalem silgi
Öğrenci sayımız : 270
Rehber Öğretmen: Halil AYDIN
Okul Müdürü Vekili : Elvan Gökdemir (05077612029 )
Okul Sabit Numarası:0436 523 60 40
Okul Açık Adresi :Konakkuran İlkokulu Konakkuran Beldesi, Malazgirt/ MUŞOkul Web Adresi :http://konakkuran.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları