Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ALLAH KİMSEYİ AÇLIKLA TERBİYE ETMESİN

Merhaba Ayşe Hanım,
Ben geçen gün yazdığınız Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin yazınızın sahibi olan son sınıf öğrencisine ufak da olsa yardımcı Olmak istiyorum iletişim bilgilerini yollayabilir misiniz?
Zeynep

CEVAP: Zeynep Hanım, iletişim bilgilerini yollayacağız, sevgiler.
…..

ASTIM HASTASIYIM

Merhabalar Ayşe Hanım,
Ben 3 çocuk annesiyim ismim Fatma, çocuklarımın babası bizi terk etti kendimize alacak ekmek paramız bile yok.
Eşimle boşanacağız, çocuklarımla kirada kaldım, ne kirayı ne de faturaları ödeyebiliyorum.
10 günden beri doğalgazımız kesilmiş halde, okullar açılacak, çocuklarıma kıyafet, çanta, kalem, silgi vb. şeyleri alamıyorum. Bu maili gönderirken bir bilgisayarımız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bunu hayırsever bir çocuk yazıyor. Lütfen yardım edin, çok zor durumdayız.
Neden çalışmıyorsun diye soracaksanız da astım hastasıyım işe gidiyorum 1 hafta sonra astımımı öğrenip işten çıkarıyorlar.
Lütfen yardım edin, yardımlarınızı bekliyorum.

Fatma

Haberin Devamı

CEVAP: Fatma Hanım, geçmiş olsun. Okur dostlarımdan size yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Sevgiler.

…..

EŞOFMAN, SPOR AYAKKABISI, MONT VE KIŞLIK ÜST BAŞ

Merhaba Ayşe Hanım;
Sizin hayatımdaki yeriniz çok çok önemli bunu biliyorsunuz. Ben sizin daimi okuyucularınızdanım. Sürekli okuyorum sizi. Varlığınızı bilmek orada olduğunuzu bilmek, bir telefonla, bir maille size ulaşabilmek bana huzur ve güven veriyor. Şu hayatta tutunabileceğim kimsem yok. Çok yalnızım, çok çaresizim ancak siz ara ara size gönderdiğim yazıları yayınlayarak çaresizliğime bir nebze de olsa çare oluyorsunuz. Sizden başka kimsem de yok bana yardım edecek. Benim için anlamınız nedir bir bilseniz ama bunu size kelimelerle ifade edemem.
Biliyorsunuz bir kızım var tek başıma büyütüyorum, elimden geldiğince her şeyi halletmeye çalışıyorum. Ama yapacaklarım hem maddi hem manevi sınırlı. Sara hastasıyım gecelerim ayrı dert, gündüzlerim ayrı dert. Çok uzun zamandır çektiğim ve ömrümün sonuna kadar da çekeceğim bir hastalığım var maalesef. Onunla yaşamayı öğrendim desem bana inanır mısınız?
Ancak kızımın hiçbir şeyine yetişemiyorum.11 yaşında ve zehir gibi bir çocuk. Çok başarılı herkes tarafından zekiliği hemen fark edilebiliyor. Onunla iftihar ediyorum. Beni çok gururlandırıyor. Hayattaki tek varlığım tek tutanağım o. Şimdi okullar açılıyor ve ben kara kara düşünüyorum. İstiyorum ki ben de onu mutlu edeyim, isteklerini karşılayabileyim.
Ben daha boğazımızdan geçecek olan yiyeceğimizi zor kazanıyorum. Defterini, kalemini bir şekilde halletmeye çalışacağım ancak eşofman, spor ayakkabısı, mont ve kışlık üst baş bunları parayla alıp halletmem olanaksız.
Geçmişe ait kredi kartı borçlarım ve icralarım bulunduğundan her şeyi nakit halletmeye çalışıyorum. Aldığım 800 lira ile maalesef ülkemizdeki birçok kişi gibi kıt kanaat geçiniyorum. Eşimden ayrıyım ve nafaka almıyorum. Alamam çünkü benden daha kötü durumu. Hoş olsa da yüzünü bile görmediği çocuğuna ne kadar yardım ederdi onu da bilmiyorum. Durumum çok umutsuz biliyorum ama ben umut etmek istiyorum ve son umudumu da kaybedersem elimde hiçbir şeyim kalmayacak. Bu yüzden rumuz UMUT demek istiyorum kendime.
Sevgi ve saygılarımla.

Haberin Devamı

Not: Ayşe’m adımı yayınlamazsan memnun olurum.

CEVAP: Umutçuğum, Allah kolaylık versin. Okur dostlarımdan size yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Öpüyorum ikinizi de.
…..

KİRAMI ÖDEYEMİYORUM

Ayşe Abla merhaba,
Yazılarını fırsat buldukça sürekli okumaya çalışıyorum.
İhtiyacı olanları gördükçe gerçekten elimden bir şey gelemediği için çok üzülüyorum.

2 Eylül’de yayınlanan "Kiramı Ödeyemiyorum" diye yazan Fatma Hanım’ın çocukları için bir şeyler yapmak istiyorum. Çok bir şey olmasa bile en azından çocukların yüzü gülsün istiyorum.

İletişim bilgilerini gönderirseniz çok memnun olurum.

Semra

CEVAP: Semra’m harikasın. İletişim bilgilerini göndereceğim, sevgiler.
…..

DERSHANE

Haberin Devamı

Ayşe Abla,
Ben Meral, babamın maddi durumu iyi olmadığından ilkokuldan sonra komşularımızın ısrarı ile babam beni ortaokula gönderdi. Ortaokuldan sonra da okumak istiyordum ancak babamın bizi geçindirmek için harcadığı çabayı görünce üzüldüm ve okulu mecburen bıraktım ve çalışmaya başladım cafede, mağazada çalıştım ama okula giden arkadaşlarımı görünce içim hep buruldu, üzüldüm. Ben de açık liseye yazıldım, hem çalışıp hem okudum, tabii bu hiç de kolay olmadı, şimdi 28 yaşındayım ve bu sene liseyi bitirdim, evliyim, eşim okumam konusunda bana tam destek oluyor, ben dershaneye gidip üniversiteyi kazanmak istiyorum, belki yaşım ilerledi ama ben azim ettim, kazanacağım.
Sizden ricam dershane 2.400 TL peşinatla ayda 240 TL istedi, eşime yeterince yük oldum, zaten borcu da var, bu yüzden bu parayı bulmama yardımcı olursanız sizlere minnettar olacağım.
Meral
CEVAP: Meralciğim, harikasın. Bu azimle üniversiteyi de bitirirsin sen. Okur dostlarımdan sana yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Başarılar.
…..

Haberin Devamı

BEBEĞİME YETİŞž AYŞE ABLA

Merhabalar,

09.09.2013 tarihinde yayınlanan köşenizde "BEBEĞİME YETİŞž AYŞE ABLA" başlığı ile yardım isteyen Tuğba Hanım'a yardımcı olmak isterim. İrtibat bilgilerini paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler, sevgiler

Beril

CEVAP: Beril Hanım, İletişim bilgilerini göndereceğim. İyi ki varsınız.
…..

BURS HAKKINDA

Sevgili Ayşe Hanım. Benim pırıl pırıl bir erkek yeğenim var. Bu sene 9 Eylül Üniversitesi’ni kazandı. Bundan 4 yıl evvel babasını şok bir ölümle kaybetti. Kız kardeşi var, üniversiteye hazırlanıyor. Haliyle onun üniversite, kızkardeşinin dershane masrafları derken, İzmir’e kayıt yaptırmaya bile nasıl gideceğini kara kara düşünmeye başladı.
Her anne babanın sahip olmak istediği kriterlerde bir evlat olan, eminim ileride devlete millete hayırlı bir evlat olacak bu genç için, (benim sakallı bebeğime) sizden burs verebilecek birileriyle bizi buluşturmanızı rica ederiz. Bu arada devlet yurduna müracaat etti. Babası yok. Maddi durumu zayıf, yurt müracaatı kabul edilmedi. Bu da kendisini oldukça üzdü. Dayanamadım size yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum, işlerinizde başarılar. Mürekkebiniz kurumasın... Size herkesin çok ama çok ihtiyacı var.
İlginiz için teşekkürler. İnanın çok çaresiz durumda kendisi. Kolay gelsin...
Şengül

Haberin Devamı

CEVAP: Şengül Hanım, okur dostlarımdan size yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, yeğeninize başarılar dilerim.
…..

BEBEĞİME YETİŞ

Merhaba Ayşe Hanım,

Bebek bekleyen 6 aylık hamile Tuğba Hanım’a kızımın küçük kıyafetlerini ulaştırmak istiyorum.

İletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?

Teşekkürler

Derya

CEVAP: Derya Hanım, harikasınız. İletişim bilgilerini göndereceğim, sevgiler.

…..

GELİNLİĞİMİ VERECEK ADRES

Ayşe’m,
Bir adres alayım gelinlik için.
Nurşen

CEVAP: Nurşen’im, iletişim bilgilerini göndereceğim, öpüyorum sarılarak.

…..

BEBEK EŞYALARI

Merhaba,

9.9.2013'te bebeği için eşya isteyen arkadaşa yardımım dokunabilir. Adı Tuğba idi. İletişim bilgilerini isteyebilir miyim?
Çağla

CEVAP: Çağla’m, iletişim bilgilerini göndereceğim, sevgiler.

…..

BEBEK ARABASI İHTİYACI

Ayşe Hanım merhabalar,

Ramazan ayı'nın son günlerinde size evleri olmayan, apartman bodrumunda yaşayan, engelli bir çocuğu bulunan aileye yardım için yazmıştım.
Ne yazık ki o konuda bir gelişme olmadı ama ben umudumu kaybetmeden bu aile için bebek arabası ihtiyacı için yazıyorum size tekrardan.
Engelli çocuğunu taşıyabilmek için bir bebek arabasına ihtiyaçları var. Okur dostlarınızdan yardımcı olmak isteyen olursa bana yönlendirirseniz çok memnun olurum.

Çok teşekkürler.

Bilge

CEVAP: Bilge Hanım, okur dostlarımdan size yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. İnşallah bu sefer yardım ulaşır.
…..

GELİNLİK

Ayşe Ablacığım,
Öncelikle yazımı yayınladığın için çok teşekkür ederim. bir konuya açıklık getirmek istiyorum, beğendiğim gelinlik modeli ve o modelin markasını paylaştım sizinle ama aynı marka olmasına gerek yok, sadece aynı model olsun yeterli.
Birçok gelinlikçi aynı modeli dikebilir, markayı yazma sebebim belki o markanın vitrininde kullanılıp deposuna konulacaktır veya o markada tanıdığın insanlar yine böyle vitrinde kullanılan modeli atmaktansa size verebilir. Yoksa asla o marka olsun diye bir şımarıklığım yok, lütfen yanlış anlaşılmasın.
Banu
CEVAP: Banucuğum, gelinlik konusunda okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim, mutluluklar dilerim.
…..

GELİNLİK

Ayşe Hanım merhaba,

Daha önce de gelinliğimi vermek için size yazmıştım, yönlendirdiğiniz arkadaş gelinlik işini kendisi hallettiği için gelinlik halen evde bekliyor.
Boyum 1,60 (ama gelinliği epey yüksek topuklu bir ayakkabı ile giymiştim), gelinliği giydiğimde 65 kilo idim, sırt kısmı ayarlanabiliyor, bu nedenle daha kilolu bir bayana da uyabilir, modeli straplez, sade bir model, ilgilenen olur ise yönlendirmelerinizi bekliyorum,
Ayşegül

CEVAP: Ayşegül’üm, yukarıdaki epostalarda da talep eden okur dostlarım var, bedeni uygunsa yönlendireceğim. Sevgiler.
…..

KARAAĞIL İLKOKULU-ORTAOKULU KARAAĞIL KÖYÜ KARAYAZI/Erzurum

Merhaba,
Ben Erzurum Karayazı İlçesi’ne bağlı bir köy öğretmeniyim. Sayfanızı yeni gördüm, öncelikle kaliteli bir eğitim için verdiğiniz emekten dolayı sizi kutluyorum. Okulumuz Erzurum'a 120 km uzaklıkta bir köy okulu ve her köy okulu gibi birçok eksiği ile eğitim-öğretimin devamını sağlayan öğretmenleriz. Eksikliklerimizi giderecek olanlara ve buna yardımcı olan sizlere şimdiden teşekkür ediyorum.
İHTİYAÇLARIMIZ:
-Anasınıfı için elektrikli süpürge
-İlkokul seviyesine uygun okuma, hikâye kitapları
-Fotokopi makinesi
-Anasınıfı için oyuncaklar ve kırtasiye malzemeleri
-Prokjeksiyon-Ses Sistemi-Fen Bilimleri Seti-Sosyal Bilimler Seti
-Kırtasiye Malzemeleri
-8. Sınıf öğrencilerimiz için test kitapları
Okul Sabit Telefon Numarası: Yok
(Okul resmi sitesinde yazılı olan telefon numarası: 0505 825 49 63)
Anasınıfı Öğretmeni: Sevda Arslan Öztürk (0507 499 95 11)
Okul Müdürümüz Samih Hepekbiç (0542 463 62 47)
Okul Açık Adresi: Karaağıl İlkokulu/Ortaokulu Karaağıl Köyü Karayazı/Erzurum
okul Web Adresi: http://karaagil.meb.k12.tr/

………

ÜLKÜLÜ İLKOKULU ÜLKÜLÜ KÖYÜ SİVEREK /Şanlıurfa

Şanlıurfa Siverek ilçesi Ülkülü Köyü İlköğretim Okulu’nda Müdür Yardımcısı olarak görev almaktayım. Gördüm ki yapılması gereken çok şey var bu okul için.
Tek başıma üstesinden gelemeyeceğim için sizler gibi yardımsever ve gönüllülerimizden yardım almak istedim. Taşımalı olarak eğitim veren 8 yıllık bir okuluz.
Bu sebeple öğrenci sayımızı bir hayli fazla. 500'ün üzerinde öğrencimiz mevcut. Buna paralel olarak eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız haddinden fazla...
Bu yükümüz siz değerli yardımsever dostlarımızın da katkılarıyla, omuz verirseniz el birliğiyle biraz hafifleyecek umarım.
Güneydoğu’nun genelinde olduğu gibi bizim öğrencilerimizin de ailelerinin maddi durumları vasatın altında. Mevsimlik işçi olarak bölge bölge çalışmak için çeşitli yerlere gidiyorlar. Bu olumsuzluklar içinde okumaya çalışan çocuklarımızı görmezden gelmeyin lütfen. Şu an itibariyle karşılamakta zorlandığımız eksikler, kırtasiye malzemesi (kalem, defter vs.),oyuncak (anasınıfı öğrencilerimiz için),okulun genel bakımı için boya malzemesi. Hikâye ve test kitabı yeterince var elimizde. Kütüphane oluşturmaya çalıştığımız için o eksiği tamamladık şükür. İhtiyacı olan okullara yönlendirirsiniz onları.
Bu çağrıma kulak verecek duyarlı hayırsever arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürler. Yapacağınız en ufak yardımla küçücük gönüllere dokunmuş olacaksınız. Her şey kocaman yürekli minik eller için...
İhtiyaçlarımız:
1-Bilgisayar
2-Yazıcı
3-Kırtasiye malzemesi
4-Anasınıfı için oyuncak ve eğitici materyal
5-Okulun genel bakımı için dış ve cephe boyası
Müjdeli haberlerinizi bekliyor olacağım.
Urfa'dan Saygılar sevgiler...
Emin Karakaş Ülkülü İlkokulu Müdür yardımcısı
Okul Sabit Hat: yok
Okul Müdür Yardımcısı /Öğretmen Emin KARAKAŞ: 0542 428 80 00 –
sure_blackbrow@hotmail.com
Okul Mail Adresi : ulkuluio@hotmail.com
Okul Açık Adresi: Ülkülü İlkokulu Ülkülü Köyü Siverek/Şanlıurfa
Okul Web Adres: http://ulkuluio.meb.k12.tr/

….

YETİŞ AYŞE’YE NASIL ULAŞIRIM?

Yetiş Ayşe’ye 05303846381 ve 05303846385 numaralı telefonlardan, twitter’da @yetisaysearal adresinden ve elbette her zaman olduğu gibi aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Yazarken konuyu ve taleplerinizi ve özellikle telefon, adres ve sair iletişim bilgilerinizi de açıkça yazın ki sizlere yetişmemiz hızlı ve kolay olsun.


Yazarın Tüm Yazıları