Yetiş Ayşe

OKUL KÜTÜPHANESİ
Öncelikle size çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Bizim okulumuz bünyesinde açmaya çalıştığımız kütüphane halkın kullanımına da açık olacak. Çünkü okulun bulunduğu bölgede bir halk kütüphanesi yok.
Öğrencilerimiz ve bölge halkı bundan dolayı çok sıkıntı yaşıyor. Biz ansiklopedi ve ders kitapları hariç her türlü kitaba ve kaynağa gereksinim duyuyoruz. Roman, hikaye, şiir, sanat, felsefe, deneme, araştırma-inceleme, sanat, bilim, felsefe, sosyoloji...
Kısaca bir insanın sağlıklı düşünebilme ve sağlıklı gelişimine yardımcı olabilecek her türlü kaynağa ihtiyacımız var. Tekrar teşekkür ederim.
Ergül ASLAN (Türkçe Öğretmeni)
Adres: Karşıyaka Ortaokulu
19200 Çorum
Telefon: 5079876175

CEVAP: Ergül öğretmenim, harikasınız. İyi ki sizler gibi duyarlı öğretmenlerimiz var. Eminim okur dostlarım da gereken desteği fazlasıyla vereceklerdir.
….

ÖĞRENCİYİM KIYAFETİM YOK

Haberin Devamı

Sevgili Ayşe,
Köşeni severek takip ediyorum, 21.01.2013 tarihinde yayımlanan “Öğrenciyim Kıyafetim Yok” başlıklı çağrı için yardım etmek istemekteyim. Detayları paylaşabilirsen sevinirim.

Sevgiler,
Bahar
CEVAP: Bahar’ım, iletişim bilgilerini sana göndereceğim sevgiler.

….

 

KADINLAR 14 ŞUBAT'TA ŞİDDETE KARŞI AYAKLANIYOR!
Merhaba,
Kadınlar ayaklanıyor!
“One Billion Rising” etkinliğinin İstanbul ayağı Beşiktaş'ta yapılacak!
Kadına şiddeti protesto amacıyla 14 Şubat Perşembe günü tüm dünyada 1 milyar insanın aynı anda dans edeceği "One Billion Rising" etkinliğine Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi destek veriyor. Etkinliğin İstanbul ayağı ünlü isimlerin de katılımı ile Beşiktaş'ta yapılacak. Katılımcılar için BeşiktaşBelediyesi Hizmet binasında her gün ücretsiz dans eğitimi veriliyor.
Sevgiler
Kolaylıklar
Ceren Akardaş

14 Şubat Perşembe günü saat 13.00’da tüm dünyayla aynı anda Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliğe çok sayıda ünlünün de katılması bekleniyor.
Katılımcılara her gün ücretsiz dans eğitimleri hafta içi her gün 12.00-14.00 arası, haftasonları ise 15.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Bir milyar insan dans edecek!
"One Billion Rising" etkinliği, kadına karşı şiddete dikkat çekmeyi hedefliyor. Dünyada her üç kadından biri taciz ediliyor, tecavüze uğruyor veya öldürülüyor. Etkinlik, kadına şiddetin en az açlık kadar üzerinde durulması gereken bir sorun olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor. Genel olarak kadınlardan oluşan harekete, katılmak isteyen erkekler de kabul ediliyor.
Katılmak isteyenlerin sayısı şimdiden milyonlara ulaşan etkinlik için dünyanın birçok kentinde katılımcılara ücretsiz dans dersleri veriliyor.
Dans eğitimi ve etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için 444 44 55 no'lu Beşiktaş Belediyesi çağrı merkezi’nden destek alınabilir.

Haberin Devamı

CEVAP: Çok güzel bir proje, inşallah amacına ulaşır, katılımı bol olur.
….


ARITOPRAK İLKÖĞRETİM OKULU

Ayşe Hanım merhaba;
Geçtiğimiz haftalarda köşenizde yayımlanan Arıtoprak İlköğretim Okulu’nun tüm ihtiyaçlarını ofiste çalışan arkadaşlarla gidermeye çalıştık.
İnşallah yarın hepsi ellerinde olacak. Her öğrenciye yetemedik belki ama yepyeni kitaplar, kırtasiye malzemeleri gibi toplamda 4 büyük koliyi kendilerine gönderdik.
Sağolsun birisi de projeksiyon gönderecekti Ahsen Hanımla bizi buluşturduğunuz için çok teşekkürler.

Saygılarımla,
Kader
 
CEVAP: Kader Hanım, canımsınız valla, destek veren herkesi sarılarak öpüyorum. İyi ki sizin gibi can okur dostlarım var.

….

Haberin Devamı


Destek
Merhaba Ayşe Hanım,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Ben radyo programı yapmak istiyorum ama herhangi bir tecrübem yok.
Mevzu şöyle: Ben 32 yaşındayım, 8 aylık bir bebeğim var, sekreteryaya bakıyorum.
Cahil cesareti midir bilmiyorum ama 2.çocuğu düşünüyorum.
İstiyorum ki hafta içi çocuklarımla ilgileneyim hafta sonu da program yapayım, çok mu zor?
Büyük radyolarda çalışamayacağımı biliyorum.
Yerel radyoları da kim dinliyor onu da bilmiyorum tabi.

Ben 2001 yazında Best Fm'de staj yaptım, 2003 yazında da Radyo D'de. Bu konuda bir desteğiniz olabilir mi?
Burcu
CEVAP: Burcucuğum, azmin elinden bir şey kurtulmaz. Cahil cesareti değil elbette ancak öncelikle bir program formatı oluşturmanda ve hatta mümkünse örnek yayın kaydı hazırlamanda yarar var. Başarılar dilerim.
….

Haberin Devamı

SÜT VE BEZ YARDIMI
Ablacığım sayfayı okudum yardım istiyorum, evim yok, eşim asker, 2 yaşında kızım var, çalışamıyorum, çocuğuma bakacak kimse yok, mağdurum, süt ve bez yardımı olursa çok mutlu olurum teşekkür ederim.
Şükran
CEVAP: Şükran’ım, Allah kolaylık versin. Gelecek taleplere senin bilgilerini yönlendireceğim. Öperim.
….


YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?

Merhaba ben Ebru, 29 yaşımdayım, 13 yaşında bir kızım var. Eşimden boşandım, çok zor durumdayım, bankalara borcum var, ev kiramı 4 aydır ödeyemiyorum.
Toplam 20.000 TL borcum var. İntihar etmeyi bile düşünüyorum, akrabalarımdan istedim, vermediler, icra geldi evime, çıldırmak üzereyim, yalvarırım yardım edin.
Ebru

CEVAP: Ebru Hanım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Kolaylıklar dilerim. İntiharı da aklınızdan bile geçirmeyin, yavrunuzu düşünün.
….

OKULA YARDIM

Merhaba Ayşe Hanım,
İlk defa bugün haberim oldu yardım köşenizden, ihtiyacı olan bir okula Laptop, yazıcı, faks, scannerı bir arada olan cihazımı vermek istiyorum.(Kendime ait hali hazırda kullandığım)
Ayrıca mutfak araç gereç ihtiyacı olanlara da yardım edebilirim.
Sevgiler
Nuray
CEVAP: Nuray’ım harikasın. Gelecek talepleri yönlendireceğim. Öperim sarılarak.
….

BÜYÜK BEDEN GİYSİ

Ayşe Hanım merhaba,
Ben Antalya’dan bir okuyucunuzum, elimizde patronuma ait bir kez kullanılmış büyük beden gece elbisesi var, ihtiyacı olan biri nişan kıyafeti olarak bile kullanabilir.
Başka türlü askıda eskiyor, birinin işine yarasın istedik. Telefonum .. yönlendirme yaparsanız ihtiyacı olan biri için çok mutlu oluruz. Sevgiler.
Sezgi
CEVAP: Sevgili Sezgi,  gelecek talepleri yönlendireceğim. Patronunu da seni de öperim. 

….

BEŞİK VE BURS

Merhabalar,
Elimde Berk bebeğin çok güzel dantelli minik beyaz bir beşiğimiz var. Berk 3 aya gelinceye kadar kullandık. Daha sonra da sallanarak uyuma alışkanlığından vazgeçmesi için beşikten ayırdık. Beşik için tek problemimiz var. Kargo için biraz büyük. İçine yerleştireceğimiz bir koli de bulamadık.
O yüzden gelip alabilirseniz çok seviniriz. Biz Kadıköy tarafında oturuyoruz.

Ayrıca Berk’in küçülen temiz kıyafetlerini de ayırabilirim. Şu ana kadarkileri civara verdim ama belki daha ihtiyacı olan birileri vardır.
Ayrıca doğu ya da güneydoğuda okuyan şöyle hırslı, ailesi de azimli ilköğretimde okuyan bir kız çocuğu bulabilirseniz burs vermek isterim. Şu anda İstanbul’da okuyan 2 üniversite öğrencisine burs veriyorum. Ayda 125 lira. Oradaki koşulları ve ilk öğretim öğrencisine verdiğimi düşünürsek ayda 50 lira gibi bir para yeterli olabilir mi acaba?

Berrak

Teşekkürler
İyi Çalışmalar

CEVAP: Sevgili Berrak, keşke herkes senin gibi 50şer lira da olsa burs verse, pek çok miniğin okuması kolaylaşırdı. Öperim.

….


İLETİŞİM BİLGİ TALEBİ

Ayşe Hanım merhabalar;

Dilber Hanım'ın gönderisini şimdi okudum; iletişim bilgilerini rica ediyorum sizden.
İlginize teşekkür ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

Zeynep
 
CEVAP: Zeynep’im, iletişim bilgilerini göndereceğim. Sevgiler.

….

 

ÜÇ ÇOCUK BABASINA HAPİSTEN ÇIKMAK İÇİN DESTEK

Sevgili Ayşe Hanım,

Bugün Internet üzerinden Hürriyet gazetesinde okuduğum yazınızda Kütahya /Emet’teki bu üç çocuklu aileye yardım etmek istiyorum. Gerekli olan 1'800 TL.’yı doğrudan doğruya bu aileye gönderme olanağı var mı?

Haberlerinizi bekliyorum

(lütfen ismimi vermeyin)

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, ne tatlısınız siz. iletişim bilgilerini ileteceğim. Öpüyorum.
….

 

Yazarın Tüm Yazıları